به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس آن چه که در اپ استور و پلی استور نوشته شده است، برنامه Zoom که برای تماس تصویری استفاده میشود، تاکنون کاربران بسیاری را به خود جذب کرده است. این برنامه با داشتن امکانات بسیار خوب و با توجه به شرایط فعلی جهان به دلیل شیوع ویروس کرونا توانسته است بیشترین سود را در این صنعت از آن خود کند؛ برنامهای که حتی توسط سازمانهای رسمی نیز مورد استفاده قرار میگرفت.
اما زمان زیادی از روزهای به شهرت رسیدن میلیونی زوم نگذشته بود که شکایات مختلفی از وضعیت امنیتی آن در فضای مجازی منتشر شد. اریک یوان، مؤسس و مدیرعامل این شرکت درباره برخی از مشکلات امنیتی این پلتفرم هنگام استفاده در بخش فناوری اطلاعات سازمانهای بزرگ توضیح داد. در ماه مارس گذشته، برنامه زوم iOS با ارسال اطلاعاتی به فیسبوک بدون اطلاع کاربر در حال جمعآوری دادههای مربوط به ساخت و مدل دستگاه و سیستم عامل مورد استفاده برای ورود به برنامه بود. در همان ماه دادگاهی تشکیل شد که زوم را به انتقال اطلاعات کاربر به اشخاص ثالث از جمله فیسبوک متهم کرد.
بیشتر بخوانید: فیسبوک تعداد کاربران حاضر در تماس تصویری را به ۵۰ نفر افزایش داد
ماه گذشته، یکی از ویژگیهای دادهکاوی در زوم، با استفاده از ابزاری که برای مطابقت با نام کاربران و آدرسهای ایمیل زوم با پروفایلهای کاربران LinkedIn طراحی شده بود، توسط یکی از خبرگزاریهای فناوری کشف شد. افراد دیگری در همان جلسه ویدئویی، با استفاده از راهنمای فروش LinkedIn توانستند با ضربه زدن روی آیکون کنار نام خود، پروفایلهای LinkedIn سایر شرکتکنندگان را بدون اجازه مشاهده کنند. هم Zoom و هم LinkedIn این ویژگی را حذف کردند.
مدیر عامل شرکت، در تلاش برای جلب اعتماد کاربران، اخیراً از یک برنامه امنیتی ۹۰ روزه خبر داده است؛ ابتکار جدید زوم که به کاربران اجازه میدهد منطقه اجرای دادههایشان را انتخاب کنند. پیش از این، تمام دادهها از طریق چین اجرا میشد که این مسئله مورد توجه مخالفان هوآوی بود.
اما همه چیز به اینجا ختم نمیشود، زیرا بر اساس خبری که امروز منتشر شد، بیش از ۵۰۰ هزار اطلاعات ورود کاربران برای فروش در دارک وب قرار گرفته است. قیمت هر کدام از این اطلاعات ورود به سایت یک پنی (۱.۲۵ سنت آمریکا) یا ۶۲۵۰ دلار برای فهرست کامل است. شرکت اطلاعات سایبری امنیت سایبل، اطلاعات ورود به سیستم را از یک شخص روسی در تلگرام خریداری کرد. سخنگوی برنامه زوم گفت: "ما تحقیقات خود را ادامه میدهیم، حسابهایی را که به خطر افتاده است قفل میکنیم، از کاربران میخواهیم کلمات عبور خود را به چیز ایمنتری تغییر دهند". این شرکت همچنین شرکتهای اطلاعاتی را به کار گرفته تا دریابند که چه کسی مسئول فروش رمزهای عبور و ابزارهای مورد استفاده در جمع آوری آنهاست. همچنین زوم در حال تحقیق روی یک شرکت بینام است که افراد را در بارگیری بدافزارها و افشای اطلاعات ورود به سایت آنها در سایتهای خاص فریب داده است.
انتهای پیام/