به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛شهریار گراوندی عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور با بیان اینکه در سالیان گذشته وضعیت تقاضا در بازار برای سیمان بیشتر از عرضه آن بود،گفت : آن ایام حتی گاهی مجبور به واردات سیمان میشدیم و دولت در آن شرایط به جهت کنترل قیمت و جلوگیری از ایجاد بازار سیاه که گاهی قیمت سیمان را به دو برابر قیمت کارخانه میرساند، نسبت به نرخ گذاری سیمان اقدام کرد.
گراوندی با اشاره به رشد ظرفیت صنعت سیمان کشور از ۳۶ میلیون تن در سال به ۹۰ میلیون تن طی ۱۵ سال اخیر، گفت : در حال حاضر دیگر مشکلی برای عرضه وجود ندارد و حتی با مازاد تولید سیمان نیز مواجهیم.
مدیرعامل صنایع سیمان سامان کرمانشاه میزان مصرف سیمان کشور در سال ۱۳۹۸ را زیر ۵۰ میلیون تن اعلام کرد که باعث شد ۴۰ میلیون تن مازاد تولید داشته باشیم و افزود: پیشبینی میشود در سال جاری نیز شرایط به همین شکل باشد.
گراوندی گفت: در چنین شرایطی دیگر نیاز به قیمتگذاری دستوری نیست و باید آزادسازی قیمت سیمان بر اساس وضعیت عرضه و تقاضا در بازار شکل بگیرد.
او با بیان اینکه به دلیل مازاد تولیدی که داریم صنایع سیمان مجبورند گاهی با ۷۰ درصد ظرفیت کار کنند، ادامه داد: این امر هزینه تمام شده تولید سیمان را بالا برده است.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور ادامه داد: در کنار بالا بودن قیمت تمام شده تولید، با افزایش حدود ۱۰۰ درصدی هزینههای تولید طی ۲.۵ سال اخیر مواجه بوده ایم.
گراوندی افزایش قیمت آجر نسوز برای پوشش داخل کورهها از کیلویی ۴۵۰۰ تومان به ۱۸ هزار تومان، افزایش قیمت هر پاکت سیمان از ۵۰۰ تومان به ۱۶۵۰ تومان، افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت انواع روغن و گریس، افزایش ۱۵۰ درصدی هزینه حمل و نقل هم برای مواد اولیه و هم برای تحویل سیمان و افزایش دستمزد را نمونههایی از بالا رفتن هزینههای صنعت سیمان طی ۲.۵ سال اخیر دانست.
او تصریح کرد: در کنار افزایش هزینههایی که داشته ایم، قیمتگذاری دولتی باعث شده هیچوقت طی ۱۰ سال گذشته اجازه واقعی شدن قیمت سیمان داده نشود.
این فعال صنعت سیمان با بیان اینکه یک بهانه دولت قرار گرفتن انرژی یارانه ای در اختیار صنعت سیمان است، افزود: انرژی فقط ۲۰ تا ۲۵ درصد از هزینههای تولید را به خود اختصاص میدهد.
گراوندی با بیان اینکه نگرانی دیگر دولت که مانع از بالا رفتن قیمت سیمان میشود تاثیر آن در قیمت تمام شده صنعت ساختمان است، یادآور شد: این در حالی است که سهم سیمان از قیمت تمام شده هر مترمربع ساختمان فقط یک درصد است.
او خاطرنشان کرد: برای اینکه صنایع سیمان بتواند به حیات خود ادامه دهند هم باید آزادسازی قیمت سیمان صورت بگیرد و هم قیمت سیمان کارخانجات به حدود دو برابر میزان کنونی برسد.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور با بیان اینکه صنایع سیمان از معدود صنایعی بودند که بر اساس برنامههای توسعهای کشور ظرفیت خود را افزایش دادند و اکنون نیازمند یک مشوق از سوی دولت هستند،گفت: اگر اجازه آزادسازی قیمت سیمان داده نشود،این صنایع نه تنها نمیتوانند تجهیزات خود را به روز کنند،بلکه از پس هزینههای جاری خود نیز برنخواهند آمد .
انتهای پیام/د