خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان- همزمان با ایام ماه مبارک رمضان، باشگاه خبرنگاران جوان برنامهای گفتوگو محور با نام «عصر رمضان» تدارک دیده است که به موضوعات روز فرهنگ و هنر میپردازد و میکوشد به شفافیت فضای فرهنگی، هنری و مذهبی کشور کمک کند و ابهامات موجود در ذهن مخاطبان در حوزههای مختلف را با حضور یک مهمان شاخص مرتبط با آن حوزه، به صورت صریح در حدود ۳۰ دقیقه بررسی کند.
احمد ابوالقاسمی قاری بین المللی و مدیر سابق رادیو قرآن مهمان اولین برنامه «عصر رمضان» بود که در گفتوگویی چالشی به موضوعاتی، مانند اهمیت تدبر در قرآن و دریافت هزینههای نامتعارف توسط برخی موسسهها و چگونگی حضور خود در عرصه قرائت قرآن پرداخت.
شما یکی از موفقترین قاریان قرآن هستید که هم در حوزه تلاوت و هم در حوزه آموزش در اوج ماندید. بفرمایید چه شد به سمت قرائت قرآن رفتید؟
منزل ما کنار مسجد بود و در زمان طاغوت هم قبل از اذان تلاوت قرآن پخش میکردند و من به آن علاقه مند شدم. برخی از تلاوتهای پخش شده را حفظ میکردم و متوجه شدم توانایی حفظ قرآن را دارم. اما صدای خشن و گرفتهای داشتم. در آغاز راه چند بار که قرآن خواندم همه خندیدند و مسخره ام کردند.
به نظر شما سیستم آموزش قرآن در آموزش پرورش در کنار موسساتی که وجود دارد، موفق عمل کرده است؟
من شیوه آموزش قرآن در مدارس را قبول ندارم. نمره نمیتواند انگیزه یادگیری قرآن را ایجاد کند. وقتی در کل جامعه این انگیزه یادگیری قرآن وجود نداشته باشد، معلم هم سرد میشود و وقتی آموزش و پرورش میبیند مطالبهای برای آموزش قرآن وجود ندارد اما برای فیزیک هست، تلاش برای آموزش فیزیک را بیشتر میکند.
به نظرم دین میتواند تحرک ایجاد کند و انگیزهای به طرف بدهد که حاج قاسم سلیمانی ساخته شود و چهل سال کار کند. در تمام فیلمها، حاج قاسم راه میرود و یکبار هم پشت میز نبود. آرزوی ما این است که مسئولان ما بتوانند دو آیه قرآن را درست بخوانند.
سهم بودجه قرآنی سال ۹۹ بیست میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته ۸۰ درصد کاهش پیدا کرده. به نظر شما با بودجهای که الان برای فعالیتهای قرآنی به معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و شورای عالی قرآن و سازمان دارالقرآن داده میشود، بازخورد و خروجی کارها خوب است؟
اختصاص بودجه ۲۰ میلیاردی به قرآن خندهدار است. موسساتی داریم که با دو میلیون تومان زنده میشوند، طرف با عشق خودش را وقف موسسه قرآنی کرده است. به نظر من این ۲۰ میلیارد را حذف کنند شاید مردم خودشان کاری را انجام دهند.
طی دیدارهایی که با رهبر معظم انقلاب داشتید نکته و یا خاطرهای از صحبتهای ایشان دارید، برای ما بگویید؟
من همیشه میخواستم از رهبر هدیه بگیرم. سال ۸۴ به این موضوع فکر کردم و خدمت رهبر انقلاب رفتم. ایشان گفتند خیلی خوب خواندی آفرین آقای ابوالقاسمی. گفتم آقا شما هر دفعه از من تعریف میکنید، نمیخواهید یک صله به من بدهید.آن سالها هدیه انگشتر باب نبود. ایشان انگشتری که پنج سال دستشان بود را به من دادند.
رهبر معظم انقلاب در محفل قرآنی مصادف با اولین روز ماه رمضان درباره تدبر در قرآن کریم، توصیههای فراوانی داشتند. فکر میکنید برای تدبر در قرآن کریم، چه کارهایی لازم است؟
من از کنار هم قرار دادن جملاتی که ایشان فرمودند به اینجا رسیدم که باید اشتیاق شنیداری مردم بالا رود. کسی که کار فرهنگی میکند حداقل باید ۱۰۰ سال فکر کند. در مناظرات آرزو به دل ماندیم که حضراتی که میخواهند رئیس جمهور شوند دو آیه قرآن بخوانند. انگار فقط سر سفره عقد و چند مراسم دیگر یاد قرآن میافتیم.
انتهای پیام/
می نشیند.
ضمن قبولی طاعات و عبادات حضرتعالی و تبریک بهار قرآن،
بنده علاقهی زیادی به قرائت قران کریم دارم اما راهنما و استادی نداریم که ما را به آرزویمان برساند،لطفا اگه این درخواست حقیر را میبیند راهنمایی بفرمایید، با تشکر فراوان