به گزارش خبرنگار کشتی و رزمی گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، امید نوروزی با اشاره به مربیان سازنده ای که در کشتی فعال هستند، اظهار داشت: از تمام مربیان سازنده ای که در کل کشور بدون مزد و منت برای کشتی زحمت می کشند و قهرمانان بزرگی را تحویل تیم ملی می دهند، تشکر می کنم. مربی اولم مرحوم الیاس کانون بود که سال ها زیر نظر او قبل از کشتی، درس اخلاق و معرفت گرفتم. بعد از او مربیان سازنده زیادی در شیراز برایم زحمت کشیدند. متاسفانه آنطور که باید هوای مربیان سازنده را نداشتیم و آنها دیده نشده اند. جدیدا در فدراسیون می بینم که اتفاقاتی می افتد و مربیان سازنده به تیم های ملی ورود می کنند و به عنوان سرمربی ثابت تیم ملی انتخاب می شوند و این کار خوبی است. البته به نظر من خوب است که مربی سازنده را از سالن تمرینش دور نکنند. اگر آنها را وارد تیم ملی کنیم چه کسی در باشگاه های شان تمرین دهد؟ آنها را باید در کنار تیم ملی برای تشکر و قدردانی به مسابقات اعزام کنیم تا با محیط بین المللی آشنا شوند و کسب تجربه کنند. این روی نحوه آموزش و دیدگاه شان در تمرینات تاثیر دارد.
بیشتر بخوانید: دبیر: مسابقات انتخابی میگذاریم تا حقی از کسی تضییع نشود/ از فدراسیون کشتی حقوق نمی گیرم
وی در مورد دوره قهرمانی اش تاکید کرد: من خیلی بی پرده صحبت می کنم و تعارفی با کسی ندارم. ما دینی نسبت به جوان هایی که الگوی شان هستیم، داریم. آنهایی که این راه سنگین و پرمشقت را طی می کنند و باید به آنها کمک کنیم. امید نوروزی اگر امروز بی پرده می گوید، برای این است که شایستگی کسب ۱۰ مدال جهانی و المپیک را داشته، اما به آن نرسیده است. در سال های ۸۵-۸۶ که قهرمان کشور شدم، به جای اینکه به مسابقات جهانی اعزام شوم، نفر دوم من را اعزام کردند. بعد ناامیده شده و به سربازی می روم و دو سال در برجک پست می دهم. دو سال می روم جهانی بزرگسالان و اوت می شوم چون قبل از آن تجربه کسب نکردم و پیشینه مسابقه بین المللی نداشتم. وقتی اینها را می بینم دلم می سوزد و دوست ندارم این اتفاق برای هیچ نوجوانی در گوشه گوشه کشور بیفتد. من دوست ندارم این اتفاق بد برای نوجوان مان رخ دهد. بهتر است رک و بی پرده حرف بزنیم و جلوی کارهایی که به بچه ها لطمه می زند را بگیریم تا نوجوانان و جوانان را به نوک قله برسانیم.
نوروزی با اشاره به شکستش در المپیک ۲۰۱۶ خاطرنشان کرد: آدم ناراحت می شود که به خاطر تصمیمات اشتباه یک سری آدم ها در تیم ملی و فدراسیون ها، کشتی گیری مثل امید نوروزی که می تواند به راحتی سه مدال المپیک بگیرد، این اتفاق برایش نمی افتد. این که می گویم در حد حرف نیست. امید نوروزی باید حداقل ۶ مدال جهان و سه مدال المپیک می گرفت اما داستان ها و حاشیه هایی که در تیم ملی و فدراسیون داشتیم دست به دست هم داد که خسته شویم و برویم دنبال زندگی. شما مشکلات زندگی، تحصیلات و توقعات جامعه و دوستانت را هم داری و در کنارش هم مسائل دوره قهرمانی است. من آنها که مانع این اتفاق شدند را نمی توانم ببخشم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا سهمی برای خودش در عدم رسیدن به ۱۰ مدالی که استحقاق کسب آن را داشته، قائل نیست؟ گفت: کشتی گیر یک وظیفه دارد، سرمربی و فدراسیون هم یک وظیفه ای. من وظیفه ام کشتی گرفتن بود، اگر قرار بود نقش مسئول فدراسیون و سرمربی و کشتی گیر را با هم بازی کنم، پس دلیل انتخاب این افراد چه بود. منِ فدراسیون یا سرمربی، وقتی ۴ تا کشتی گیر خوب دارم باید دور آنها حصار بکشم و مراقب شان باشم که وارد حاشیه نشوند و از آنها مدال بیرون بکشم.
وی با تاکید بر اینکه همیشه در مسابقه انتخابی تیم ملی حضور داشته، تصریح کرد: از زمانی که وارد کشتی شدم، بیش از ۶ بار در قهرمان کشوری و همچنین در انتخابی تیم ملی کشتی گرفتم. در جام یادگار ۳-۴ بار و در تورنمنت های بین المللی و هر جا بوده و گفته اند، کشتی گرفتم و ثابت کردم که من خوبم باید انتخاب شوم و این حق من است. اعتقادم این است که کشتی گیر باید خودش، خودش را اثبات کند نه اینکه نظر سرمربی باشد. یک وقت دو کشتی گیر پایاپای پیش می روند، نباید یکی را فدا کنی. من حریفانی داشتم. می گفتند نفر دومت برود آسیا اما او یک برنز هم نمی گرفت. بعد من در جهانی و بازی های آسیایی طلا می گرفتم. من در ۵ جام جهانی گرفتم و همه را می بردم. در تورنمنت ها در وزن بالاتر هم نقره و طلا می گرفتم. کسی نمی تواند بگوید امید نوروزی انتخابی نداده است.
قهرمان کشتی فرنگی جهان ادامه داد: الان هم به نظر من کار خیلی خوبی که فدراسیون کرده، این است که فرآیندی را ترسیم کرده اند برای انتخاب سرمربیان، هم انتخاب کشتی گیران، هم نظارت بر اصول تمرینی و این کار قشنگی است که فدراسیون باید انجامش دهد. دست ما خالی است، ما به جرات نمی توانیم بگوییم در کشتی فرنگی دو تا مدال تضمینی داریم. ما باید تیم های پایه مان را تقویت کنیم. اردوی بسترسازی در رده های پایه لازم است.
نوروزی در مورد پیشنهاد مدیریت فنی تیم ملی که از سوی فدراسیون دریافت کرده بود، خاطرنشان کرد: دوستان به ما لطف دارند، دبیر و سوریان و بقیه دوستان که از آنها تشکر میکنم که چندین بار از من دعوت کردند تا در حوزه های مختلف همکاری کنیم. اما اینکه امروز یک حکم بگیرم و نتوانیم برنامه ها و ایده هایم را پیاده کنم و برنامه ریزی داشته باشم، فایده ندارد. کار من بعد از دو ۳ سال باید خروجی داشته باشد، اگر نتوانم بازدهی لازم را داشته باشم حضورم بی فایده است. کار کردن با من سخت است، به قول علیرضا دبیر، هر جا سرمان کلاه برود در کشتی کلاه سرمان نمی رود. ما باید روی نوع تمرین، مسابقات و خیلی جاها نظر بدهیم و شاید خیلی ها این را دوست نداشته باشند.
دارنده مدال نقره سال ۲۰۱۴ جهان در مورد اینکه آیا او هم دنبال سرمبیگری تیم ملی است، گفت: من اصلا اعتقادم بر این است که حتما نباید یک قهرمان المپیک و جهان سرمربی تیم ملی شود. من مخالفم. امروز من امید نوروزی هر جا احساس کردم تمام تفکرات، نظرات و تجربیاتم را می توانم منتقل کنم و کمک کنم کشتی یک قدم جلو برود، این کار را می کنم اما فعلا بستر فراهم نیست. البته ارادت دارم خدمت همه دوستانم در فدراسیون و خوشحالم اینها آمدند. قبلا هم قهرمانان جهان و المپیک در فدراسیون قبلی مشغول بودند و حالا دبیر و سوریان هم این حق را دارند همانطور که بقیه قهرمانان هم حق شان هست. من اعتقادم این است که همه ما باید کشتی، فدراسیون و تیم های ملی را حمایت کنیم تا درنهایت یک خروجی خوب برای کشتی کشورمان رقم بخورد.
وی درمورد حمایت تعدادی از قهرمانان کشتی از مردم و رسانه ای شدن آن، گفت: این کاری که قهرمانان بزرگ و هنرمندان ما انجام می دهند و افرادی که بیزینس من هستند، کار قشنگ و زیبایی است اما باید یک کم شرایطش را عوض کنیم. خوب نیست با دوربین جلوی منزل کسی برویم، آنها غرور و شخصیت دارند. اعتبار دارند. دلیل نمی شود هر کسی نیاز مالی دارد، آبرو و شخصیت نداشته باشد. خوب است دوربین ها را زمین بگذاریم و با خدا معامله کنیم، هر چه پنهانی کار کنیم خدا به ما برمی گرداند.
امید نوروزی در پایان در مورد تعویق المپیک تصریح کرد: صددرصد هم برای آزاد و هم برای فرنگی ما خوب بود. تایم خوبی پیدا شد برای برطرف شدن آسیب های کشتی گیران مصدوم مان و اینکه سرمربیان، تیم ها را جمع کنند. سرمربیان باتجربه و کاربلدی مثل غلام محمدی و محمد بنا داریم که با کمک مربیان دیگر می توانند تیم را برای المپیک جمع کنند. می توانیم در المپیک ۲۰۲۱ نتیجه بگیریم. باید مربیان سازنده را حفظ کنیم و از آنها حمایت داشته باشیم تا بی انگیزه نشوند.
بیشتر بخوانید: تاکید رئیس فدراسیون کشتی ترکیه بَر خانه ماندن کشتی گیران
انتهای پیام/