معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: مالچ پاشی در مناطق بیابانی که شرایط حاد دارند استفاده می‌شود و بیابان‌های خراسان شمالی نیاز به این عملیات ندارد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،  احمد یزدانی گفت:با اقداماتی که انجام شده روند بیابان زایی در خراسان شمالی کند شده است و شرایط حادی در بیابان‌های استان دیده نمی‌شود.

او افزود: یکی از ساده‌ترین اقدامات برای تثبیت شن‌های روان و مبارزه با ریزگرد‌ها که با صرف هزینه‌ای اندک در مناطق بیایانی مورد استقبال دولت‌هاست، استفاده از روش مالچ (نفتی) پاشی است، اما عوارض جانبی زیادی برای پوشش گیاهی دارد.

گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

مناطق متاثر از فرسایش بادی (کانون‌های بحرانی) در استان خراسان شمالی ۹۶ هزار و ۸۶۱ هکتار است که از این میزان ۹۲ هزار و ۶۴۲ هکتار آن در منطقه برداشت و چهار هزار ۲۱۹ هکتار در منطقه رسوب قرار دارد.

عمده اراضی بیابانی استان در حوزه کال شور در سه شهرستان جاجرم، گرمه و اسفراین واقع است.

شور شدن آب‌های سطحی، کمبود بارش‌ها و ضعف در پوشش گیاهی از علل طبیعی در تشکیل نوار بیابانی خرااسان شمالی است و عوامل دیگری همچون چرای بی رویه و مستمر دام ها، کشاورزی غیر اصولی و کشت بی رویه نیز بر تشدید وضعیت این مناطق اثر گذاشته است.

انتهای پیام/ه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.