تونسی‌ها نیز همچون اهالی سایر کشور‌ها به ویژه ساکنان مردم کشور‌های اطراف مدیترانه علاقه زیادی به انواع شیرینی و انواع دسر دارند. در اینجا به یک نمونه از شیرینی‌های رایج در کشور تونس که ماده اصلی و مهم آن خرماست، می‌پردازیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، برای درست کردن مکروز به خمیر خرما نیاز داریم. با گرفتن هسته و پوست خرما و سپس له کردن آن با دست یا مخلوط کن می‌توان خمیر خرما را درست کرد.

مَکروز، دسر خوشمزه تونسی مخصوص افطار

مواد لازم:

نیم کیلو شکر

نیم کیلو آرد سمولینا

۱۲۵ گرم کره

۲۵۰ گرم خمیر خرما

نصف لیموی تازه آب گرفته

۲۵۰ گرم آرد سفید

۱۰۰ میلی‌لیتر روغن زیتون

دستور پخت:

۱-در یک قابلمه شکر، آب‌لیمو و ۲۵۰ میلی‌لیتر آب ریخته و می‌گذاریم تا جوش بیاید. پس از جوش آمدن زیر گاز را کم کرده و به مدت ۱۰ دقیقه در آتش ملایم می‌گذاریم تا غلیظ شود. سپس گاز را خاموش کرده و شربت به دست آمده را در کناری نگاه می‌داریم.

۲-در یک کاسه آرد سفید و سمولینا را مخلوط می‌کنیم.

۳-کره را آب کرده و همراه با روغن به ظرف محتوی آرد می‌افزاییم.

۴-در یک کاسه حاوی آب جوش با یک قاشق به نوبت از محتوای آرد به مرور اضافه کرده تا به یک حالت نیمه خمیری نرم برسیم.

۵-خمیر را خارج کرده و به صورت رشته‌ای با قطر حدود ۳ تا ۴ سانتیمتر درآورده و شیاری طولی در آن ایجاد می‌کنیم.

۶- خمیر خرما را با یک قاشق در شیار خمیر سفید جای داده و سپس خمیر سفید را طوری تا کرده که دورتادور خرما را فراگیرد.

۷-با یک کفگیر یا ابزاری دیگر خمیر به دست آمده را به نرمی فشار می‌دهیم تا از حالت لوله‌ای خارج و تخت شود. آنگاه با یک چاقوی تیز قطعاتی را به شکل لوزی برش می‌دهیم (این کار اختیاری است و می‌توانید شکل دلخواه خود را به آن بدهید).
در یک ماهیتابه روغن می‌ریزیم و قطعات لوزی را در آن سرخ کرده تا به رنگ طلایی درآیند.

۸-پس از آماده شدن شیرینی‌ها، با استفاده از پارچه روغن‌گیر، چربی اضافی را می‌گیریم.

۹-پس از چیدن قطعات لوزی شیرینی، روی آن‌را با استفاده از شربت شکری که در ابتدا آماده کرده بودیم شهدآلود می‌کنیم.

منبع: الکوثر

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار