نان محلی فتیر مسکه شمال خراسان ثبت ملی شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،احسان زهره‌وندی جانشین معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: فتیر مسکه، خوراکی بهاری و ویژه فصل شیردوشی در ییلاق است که از گذشته تاکنون روستاییان و به ویژه عشایر، برای پذیرایی از مهمانان خویش در هاوار (همیاری گروهی) مراسم‌هایی مانند شیردوشی، پشم‌چینی و قوچ‌گذار این خوراک را تهیه و به همراه دوغ مشک میل می‌کنند.

او افزود:فتیرمسکه از دو واژه فتیر و مسکه تشکیل شده است، فتیر یکی از نان‌های مهم اقوام ایرانی است که خمیر آن بدون مایه زدن تهیه می‌شود و بر روی ساج یا در تنور پخته می‌شود. مسکه نیز یک واژه کهن ایرانی به معنی کره است، بنابراین فتیرمسکه خوراکی شامل فتیرهای آغشته به کره تازه گوسفندی و خاک قند یا شکر است.

 این مقام مسئول در میراث فرهنگی استان ادامه داد: با توجه به پیشینه چند صد ساله عشایر در شمال خراسان، قطعا پیشینه این خوراک به صدها سال پیش بازمی‌گردد اما با توجه به نبود منابع مکتوب، با انجام مصاحبه‌های فراوان انجام شده از کهنسالان عشایر و روستایی و همچنین مشاهده روش پخت این خوراک در مناطق مختلف عشایرشمال خراسان، پیشینه این خوراک را دست کم تا ۲۰۰ سال پیش می‌توان با قطعیت نشان داد.

زهره‌وندی بیان کرد: این خوراک در استان‌های خراسان رضوی و شمالی، شهرهای کلات، درگز،چناران، قوچان، فاروج، شیروان، بجنورد، آشخانه، اسفراین، نیشابور، کلات، درگز، سبزوار، روستاها و بنه‌های عشایری اطراف این شهرها پخته می‌شود.

 

انتهای پیام//م.م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.