به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، لواشک خرما، عصاره تغلیظ شده میوه خرماست که با خشک کردن، میتوان آن را برای مدت طولانی را نگهداری کرد. این لواشک به تنهایی طعمی شیرین دارد، اما از ترکیب آن با ادویهها و میوههای دیگر میتوانید طعمهای مختلفی را به این لواشک هدیه کنید.
خشک کردن یکی از روشهای نگهداری مواد غذایی برای مدت طولانیست که به صورت سنتی یا صنعتی انجام میشود. تهیه لواشک در واقع یکی از روشهای خشک کردن و راهی برای استفاده مفید از میوههای شل و رسیده است. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه لواشک خرما را آموزش دهیم.
مواد لازم:
خرما ۱ کیلوگرم
آب ۴ لیوان
نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
دستور تهیه:
خرماها را شسته و هسته آنها را خارج کنید، سپس در قابلمهای ریخته و ۴ لیوان آب به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید خرما کاملا نرم شود.
پس از اینکه خرما پخته و نرم شد، حرارت را خاموش کرده و صبر کنید تا سرد شود، سپس آن را از صافی عبور دهید تا پوست و الیاف آن گرفته شود.
برای خشک کردن لواشک، بهتر است از سینیهایی با جنس غیر فلزی مانند سینیهای پلاستیکی یا ملامین استفاده کنید. در صورت استفاده از سینی فلزی، کف آن را با نایلون یا فویل بپوشانید، سپس مایه لواشک را روی آن بریزید، به گونهای که ضخامت آن به ۱ الی ۲ میلی متر برسد.
روی سینی را با توری نازکی بپوشانید و سپس سینی را در معرض نور خورشید قرار دهید.
لواشک خرما چیست؟
زمان خشک شدن لواشک خرما بسته به شدت نور خورشید ۲ الی ۴ روز طول میکشد.
لواشک خرما زمانی آماده است که نه زیاد خشک باشد و نه خیلی نرم.
لواشک خرما را پس از آماده شدن، از نایلون یا فویل جدا کرده، برش بزنید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
چند نکته در طرز تهیه لواشک خرما خانگی
لواشک خرما به تنهایی طعمی شیرین دارد، در صورت تمایل میتوانید آن را با میوههای ترشی مانند آلو و آلبالو مخلوط کنید و سپس مراحل طبخ را انجام دهید تا لواشکی با طعم ملس حاصل شود.
خرما دارای طبیعتی گرم است، در صورت تمایل میتوانید قبل از خشک کردن لواشک خرما، مقداری تخم گشنیز به آن اضافه کنید تا هم عطر بهتری پیدا کند و هم گرمی آن تعدیل شود.
از دیگر افزودنیهایی که باعث طعم بهتر لواشک خرما میشود، سیاه دانه است که میتوانید هنگام پهن کردن مایه لواشک در سینی، روی آن بپاشید.
پهن کردن نایلون کف سینی فلزی هم باعث میشود لواشک پس از خشک شدن به راحتی از کف سینی جدا شود و هم از اکسید شدن فلز در ترکیب با اسید میوه جلوگیری میکند.
لواشک خرما نه باید زیاد نرم باشد و نه زیاد خشک، زیرا نرم بودن زیاد لواشک خرما باعث کپک زدن آن میشود و خشک شدن بیش از حد آن نیز، باعث از بین رفتن کیفیت لواشک میشود.
خواص و مضرات لواشک
لواشک در واقع عصاره تغلیظ شده میوهها و حاوی برخی ریز مغذیها و ویتامینهای مورد نیاز بدن است. در اثر جوشاندن میوه، ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در آن آزاد میشوند، ولی در عوض برخی ویتامینها مانند ویتامین C تا حدود زیادی از بین میروند، بنابراین جایگزین کردن لواشک با میوه تازه اشتباه است.
لواشکها سرشار از قند و مواد اسیدی هستند و کالری بالایی دارند، بنابراین باعث باز شدن اشتها و چاقی میشوند.
خوردن بیش از اندازه لواشک باعث از بین رفتن مینای دندان میشود، بنابراین پس از مصرف این فراورده حتما دندانها را با آب بشویید.
لواشک دارای خاصیت ملین بوده و مصرف مداوم آن باعث تنبلی رودهها خواهد شد به طوریکه با قطع مصرف، ممکن است یبوست شدیدی ایجاد شود
یکی از مضرات لواشک، میزان نمک یا سدیم بالای آن است که میتواند سلامتی را به خطر اندازد، بنابراین در مصرف آن باید جانب احتیاط را رعایت کرد.
منبع: ستاره
انتهای پیام/