مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه، از بهبود یافتگان کرونا خواست با اهدای پلاسما به بیماران دیگر در این استان کمک کنند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،پژمان صالحی‌فر مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه اهدای خون را به نوعی اهدای عضو دانست و گفت : با شیوع ویروس کرونا در کشور و به تبع در استان و با توجه به بار روانی ناشی از آن در جامعه و مشکلات آن و بحث رعایت قرنطینه برای کنترل این بیماری آمار اهداکنندگان خون بطور چشمگیری کاهش یافت.

او با بیان اینکه با یک بحران ذخایر خونی مواجهه شدیم، گفت : ملت در یک مقطعی همت کردند و این بحران تا حدودی رفع شد هر چند به سطح ایده‌آل خود نرسید.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه با اشاره به ماه رمضان و تاثیر آن بر اهدای خون، گفت: هر ساله با شروع ماه مبارک رمضان مقداری کاهش آمار داشتیم، اما فرق کاهش سال‌های گذشته با امسال در این است که شرایط قبل از آن عادی بود و ما با یک ذخیره مناسبی وارد ماه مبارک می‌شدیم که این ذخایر تا حدودی کاهش آمار ماه رمضان را پوشش می‌داد.

او گفت: امسال به خاطر شیوع بیماری کرونا ذخیره خاصی وجود ندارد و حالا کاهش آمار ماه رمضان هم به این مسئله اضافه شده است.

این مسؤول افزود: بیمارستان‌های استان، به خاطر شرایط کرونا عمل‌های جراحی که خیلی ضرورت نداشت را به تعویق انداختند که این تاخیر‌ها را دیگر نمی‌توان خیلی طولانی کرد، الان که اکثر عمل‌های جراحی شروع شده مصادف شده با آغاز ماه رمضان بطوریکه مصرف خون بالا رفته در حالی که آمار خیلی کاهش یافته است.

او گفت: نیاز به همه گروه‌های خونی داریم، اما کمبود گروه‌های خونی منفی به خاطر نرخ پایین‌تری بیشتر به چشم می‌آید.

صالحی‌فر افزود: نیاز به فرآورده‌های پلاکتی که عمر بالایی ندارد، بیشتر است، چون سه روز بیشتر نمی‌توان این فرآورده‌ها را نگهداری کرد و امکان ذخیره سازی آن وجود ندارد.

او با اشاره به افزایش ساعات کار مرکز خون‌گیری کرمانشاه در ماه رمضان، گفت: در راستای رفاه حال روزه‌داران در ماه مبارک رمضان همکاران مرکز انتقال خون علاوه بر شیفت صبح که از ۷:۳۰ دقیقه صبح تا ۱۴ ظهر است در شیفت بعدازظهر نیز از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۲۳:۳۰ دقیقه شب آماده پذیرش مراجعه کنندگان هستند.

صالحی‌فر از شهروندان خواست بعد از افطار حتما برای اهدای خون مراجعه کنند و افزود: مطمئنا مردم در این ماه نذر‌هایی را دارند که به خاطر شرایط کرونایی نمی‌تواند آن را ادا کنند بهتر است امسال با نذر خون که کاری خیر و عام‌المنفعه است، ادا کنند.

او با اشاره به راه‌اندازی پویش «شکرانه سلامت»، گفت: کسانی که در این ایام به کوید ۱۹ مبتلا شده و بهبود یافته (حداقل یک ماه نیز از بهبودی آن‌ها گذشته است) می‌توانند به مرکز انتقال خون مراجعه کنند و در صورت تمایل پلاسمای خون خود را اهدا کنند این پلاسما به عنوان دارو برای کسانی که بستری هستند، استفاده شود.

صالحی‌فر گفت: این افراد بهبود یافته نیز می‌توانند با شماره تلفن ۳۸۲۳۹۵۹۴ تماس بگیرند تا با هماهنگی قبلی در صورت تمایل ما بتوانیم پلاسما آن‌ها را بگیریم و با استفاده از آن بیماری را به جمع بهبودیافتگان اضافه کنیم .

 

 

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.