به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،تورج شیرزادیان مدیر تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به فعالیت ۲۱ واحد تولید کننده محلولهای ضدعفونی و ماسک در استان، گفت : به زودی ظرفیت تولید ماسک در استان افزایش خواهد یافت.
او گفت : با شیوع بیماری ویروس کرونا در دنیا و به طبع آن در کشور با کمبودهای در حوزه ملزومات مصرفی مختص به ویروس کرونا مواجهه شدیم.
او افزود: حدود ۱۷۰ هزار عدد ماسک سه لایه (ماسک جراحی) در روز تولید کارخانههای تولیدی در سطح کشور بود که با همت شرکتهای تولیدی، واحدهای دانشبنیان و سازمانهای مردم نهاد این عدد در اواسط شیوع بیماری به ۷۰۰ هزار نفر رسید.
مدیر تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: براساس آمار وزارت بهداشت الان ظرفیت تولید ماسک سه لایه به حدود ۳ میلیون عدد در روز رسیده و در کنار آن نیز ۱۷۰ هزار ماسک سوپاپدار و ماسکهای با حفاظت بالاتر برای کادر درمان تولید میشود.
او در خصوص وضعیت استان کرمانشاه در راستای تولید ماسک، گفت: با همت گروههای دانشبنیان و اعضای هیأت علمی دانشگاه ۲ واحد دانشبنیان که در لیست وزارت بهداشت هم ثبت شدهاند با ظرفیت تولید روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ ماسک سوپاپدار N۹۵ شروع به فعالیت کردند که از هفته گذشته نیز دو شرکت دیگر نیز اضافه شده تا انشاءالله تولید را به عدد ۵ هزار در روز افزایش یابد.
شیرزادیان ادامه داد: ۶ واحد تولید کننده ماسک سه لایه نیز در استان با ظرفیت تولید ۴۰ هزار عدد در روز در حال فعالیت هستند که ۲ شرکت از این تعداد به صورت مکانیزه و نیمه اتوماتیک مشغول به فعالیت هستند.
او با بیان اینکه در تلاش هستیم ظرفیت را به بالای ۶۰ هزار عدد در روز برسانیم، گفت: سه شرکت تولید ماسک به زودی به جمع این واحدهای خواهد پیوست.
او با اشاره به اولویت کادر درمان در استفاده از ماسک، گفت: تا به امروز عددی نزدیک به یکمیلیون ماسک سه لایه بین مراکز درمانی دانشگاهی استان توزیع شده است.
این مسؤول به توزیع یکمیلیون و ۲۰۰ هزار عدد ماسک در داروخانههای شبانهروزی برای دسترس عموم اشاره و گفت: نزدیک به ۲۰۰ هزار عدد نیز بین ۹۰ ارگان و اداره دولتی استان توزیع شده است.
او در ارتباط با تولید دستکش در استان، گفت: در سطح استان تولیدکننده دستکشهای لاتکس و معاینه نیتریل و وینیل را نداریم، سه الی چهار تولید کننده دستکش نایلونی که مورد تایید نیز هستند، داریم.
شیرزادیان گفت: دستکش لاتکس و معاینه اختصاصا برای معاینه و خدمات تخصصی مورد استفاده قرار میگیرد که در شرایط عادی هم در استان و کشور برای تامین آن مشکل داشتیم.
او به فعالیت ۱۱ تولید کننده محلول ضدعفونی کننده سطوح و دست در سطح استان اشاره و افزود: محلولهای ضدعفونی کننده و ژلهای دست به وفور در داروخانهها حتی در فروشگاههای زنجیرهای موجود است.
شیرزادیان افزود: کمبودهای در خصوص دستکش و ماسک نه تنها در استان و کشور بلکه در کشورهای توسعه یافته دنیا نیز وجود دارد.
مدیر تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: کارگاههای خانگی نیز در راستای تولید ماسک سهلایه وارد میدان شدهاند که ضمن ارج نهادن به زحمات این عزیزان باید با اطمینان از سلامت تولیدکنندگان از پارچه نبافته از جنس پلی استر استفاده شود و به بحث استریل آنها نیز اهمیت دهند.
او گفت: یک اتاق گرمخانه را به بحث استریل کردن این محصولات اختصاص دهند، ماسکها را در دمای ۵۵ درجه سانتیگراد به مدت ۲۴ ساعت یا ۷۰ درجه به مدت ۶۰ دقیقه استریل کنند.
شیرزادیان ادامه داد: کرونا ویروسی جدید و رفتارهای ناشناخته بسیاری دارد، ماسکها بازدارنده نیستند در هنگام استفاده از ماسک فاصله ۲ متر باید رعایت شود.
او گفت: مردم برای خرید اقلام محافظتی از طریق داروخانهها اقدام کنند و خرید از دستفروشان و مغازهها به هیچوجه مورد تائید ما نیست.
شیرزادیان در بحث نظارت بر داروخانهها بر روند قیمت و توزیع کالاهای پزشکی، گفت: نظارت ما به صورت مستمر با هماهنگی پلیس امنیت، تعزیرات حکومتی و سایر ارگانها در حال انجام است.
او به تشکیل ۹۰ پرونده تعزیراتی و قضایی در این خصوص اشاره و افزود: وضعیت کرمانشاه در خصوص تولید ماسک، دسکتش و محلولهای ضدعفونی در مقایسه با دیگر استانهای کشور خیلی بهتر است، ولی مردم باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی، حفظ فاصله و عدم حضور در اجتماعات در قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا کمک کنند .
انتهای پیام/د