به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کردستان گفت: ظرفیتهای موجود استان برای بخش کشاورزی مطلوب بوده و کشاورزی را میتوان محور توسعه در این استان دانست.
محمدفریدسپری افزود:۳۰درصد اشتغال کردستان در بخش کشاورزی است لذا باید از پتانسیلهای موجود در بخش کشاورزی استان استفاده کرده تا با حفظ این وضعیت عملکرد را در واحد سطح افزایش دهیم.
او با اشاره به ضرورت فعالیت هرچه بیشتر اتاق فکر در بخش کشاورزی استان، افزود: باید در همه زیرمجموعه بخش کشاورزی برای بکارگیری پتانسیل و استعدادها به منظور نفوذ بیشتر دانش در فارمها و افزایش بهرهوری تلاش کنیم.
سپری تفاوت کشاورزان پیشرو با سایر کشاورزان را در میزان تولید محصولات کشاورزی عنوان کرد و افزود: یک باغدار نمونه ۹ برابر باغدار عادی برداشت میکند، در بخش دامپروری ۲.۵ برابر و در بخش شیلات ۱.۵ برابر که این خود نتیجه بکارگیری دانش نوین و همکاری با محققین و استفاده از تجارب افراد با سابقه در این عرصه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان ادامه داد: اجرای طرح تامین امنیت غذایی یکی دیگر از موفقیتهای این بخش است که قطعاً بدون مشارکت و همدلی بین بخشی امکانپذیر نبوده و این نشان دهنده حضور افراد موفق، باتجربه و کاردان در بخش کشاورزی استان است.
سپری یادآور شد: تا پایان سال ۹۷، ۱۹۰۵ هکتار گلخانه در استان وجود داشت که سال گذشته ۶۱ هکتار مجوز داده شد که ۴۵ هکتار به بانکهای عامل معرفی شده و برای ۲۱ هکتار ۱۲۰ میلیاردتومان تسهیلات عقد قرارداد شده است.
او همچنین مبحث اصلاح و نوسازی باغات را یکی از پروژههای مهم در استان تلقی کرد و بیان کرد: با سرشاخهکاری انقلابی در باغات گردوی استان ایجاد شد به طوری که با بکارگیری این تکنیک موجبات افزایش تولید فراهم شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: در بخش زراعت تغذیه بسیار مهم است که اگر با مبارزه با علفهای هرز و آفات همراه گردد تا ۷۰ درصد افزایش عملکرد را میتواند به دنبال داشته باشد.
او بیان کرد: متوسط تولید محصولات کشاورزی استان کردستان سالانه حدود دو میلیون و ۹۰۰ هزار تن است که با بررسیهای انجام شده در همه زیربخشها میتوان تولید محصولات کشاورزی را به پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تن رساند.
انتهای پیام/م