به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی صالحی مدیر کل معماری شهرداری تهران در تشریح آخرین جزئیات فعالیت کارگاههای ساختمانی در پایتخت گفت:در مجموعه شهرداری تهران با توجه به اجرای طرحهای استقبال از بهار که پیشتر اجرا میشد که امسال با شیوع ویروس کرونا همزمان شد و از تاریخ ۲۴ اسفند تا ۲۱ فرودین ماه فعالیت تمامی کارگاههای ساختمانی تعطیل شد.
مدیر کل معماری شهرداری تهران با اشاره به دریافت گزارشهایی مبنی بر تخلف از دستور العمل توقف فعالیت کارگاههای ساختمانی افزود: با ساز و کارهایی که در حوزه نظارت بر فعالیت ساختمانها اتخاذ شد توانستیم نظارت بر فعالیت کارگاههای ساختمانی را گستردهتر کنیم.
صالحی با تاکید بر این نکته که از تاریخ ۲۱ فرودین ماه بر اساس دستور ستاد مقابله با کرونا فعالیت کاراگاههای ساختمانی بدون مانع اعلام شد ادامه داد: به دلیل پراکنده بودن کارگاههای ساختمانی در پایتخت شیوه نامهای تهیه و به شهرداری مناطق ابلاغ شد که در این شیوه نامه چند اقدام که به نظر میرسید میتواند در سلامت شهروندان و کارگران کارگاههای ساختمانی موثر باشد مورد توجه قرار گرفت و به آن تاکید شد.
او ادامه داد: تلاش کردیم شیوه نامه به شکلی باشد که انجام آن میتواند در سلامت کارگران کارگاههای ساختمانی موثر باشد و باید به این نکته تاکید کنم که در تهیه و تدوین آن نظر وزارت بهداشت، سازمان نظام مهندسی مورد توجه قرار گرفته است.
صالحی مدیر کل معماری شهرداری تهران تصریح کرد: چکیده شیوه نامه فعالیت کارگاههای ساختمانی در پایتخت به شکل یه بنر در منظر عمومی و کارگرانی که در کارگاه ساختمانی فعالیت میکنند نصب میشود تا بدین شکل رعایت اصول بهداشتی برای کارگران یاد آوری شود.
بیشتر بخوانید: مخالف اجرای طرح ترافیک هستیم/ ضرر اجرای طرح ترافیک بیشتر از لغو آن است
او ادامه داد: بنرهای آگاهی بخشی در کارگاههای ساختمانی در حال نصب است و پیش بینی میشود نصب بیشتر بنرها در کارگاههای ساختمانی تا انتهای هفته جاری انجام شود.
صالحی مدیر کل معماری شهرداری تهران در تشریح مهمترین موارد قید شده بر روی بنرهای ساختمانی گفت: سرویس بهداشتی داخل کارگاه، رعایت جبهههای کاری برای جلوگیری از تجمع کارکنان و به کار نگرفتن کارگران دارای بیماری زمینهای از جمله مواردی است که در بنرهای آگاهی بخشی به آن اشاره شده است.
صالحی در پاسخ به این سوال که ضمانت اجرایی عمل به شیوه نامه فعالیت کارگاههای ساختمانی چیست، گفت: مهندس ناظر ساختمان وظیفه نظارت بر اجرای عمل به شیوه نامه فعالیت کارگاههای ساختمانی را دارد و باید بر اساس معیارها چک لیستهایی که در اختیار آنهاست را تا ۱۵ اردیبهشت ماه تکمیل به و شهرداری مناطق ارایه کنند.
او با اشاره به این نکته که ۱۸ هزار کارگاه ساختمانی در پایتخت مشغول به فعالیت هستند،گفت: مالک ساختمان مسئول اجرای شیوه نامه بهداشتی و مهندس ناظر نیز مسئول نظارت بر رعایت بهداشت در کارگاههای ساختمانی است.
صالحی مدیر کل معماری شهرداری تهران با تاکید بر این نکته که تا به امروز کمتر به موارد بهداشتی در کارگاههای ساختمانی توجه می شد،گفت: در دوره جدید کاری باید عمل به موضوعات بهداشتی رصد و انجام شود و اگر بر اساس اهمال مالک اتفاقی برای کارگر بیفتد شیوه نامه این اختیار را به وزارت بهداشت داده که موضوع را از طریق مراجع قضایی دنبال کند.
انتهای پیام/