در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

تلفن همراه را در دوران قرنطینه، مالک روان خود نکنید

یک دکترای تخصص روانشناسی گفت: تلفن همراه اگر مالک روانشناختی مردم شود، ذهن آنها را در دوران قرنطینه بیشتر درگیر می‌کند.

حمید خاکباز، دکترای تخصص روانشناسی و مشاوره در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: کاربرد تلفن همراه در دوران قرنطینه، مزایا و معایب خاص خود را دارد. از مهمترین مزایا می‌توان به ارتباط صوتی و تصویری از راه دور با اقوام و آشنایان و کسب اطلاعات متعادل و لازم اشاره کرد. همچنین این فرصت را بوجود آورده است تا افراد بوسیله تلفن همراه کار‌های شغلی خود را پیگیری کنند یا نیاز‌های خانه را بصورت اینترنتی سفارش دهند.

او افزود: در دوران قرنطینه میزان استفاده مردم از تلفن همراه به مراتب افزایش پیدا کرده است؛ اما اگر این میزان ، از کنترل فرد خارج یا به نوعی این وسیله ارتباطی بهترین دوست فرد شود، در سلامتی انسان تاثیر منفی می‌گذارد. تلفن همراه اگر مالک روانشناختی مردم شود، ذهن آنها را در دوران قرنطینه بیشتر درگیر می‌کند؛ بنابراین این وابستگی که نوعی اعتیاد به تلفن همراه شناخته می‌شود؛ نه تنها آسیب‌های جسمی را در پی دارد، بلکه آثار روانشناختی مخرب مانند کمبود خواب، استرس و افسردگی را ایجاد می‌کند.

این دکترای تخصص روانشناسی تصریح کرد: زمانی که استفاده فرد از تلفن همراه به اعتیاد تبدیل شود، استرس ایجاد می‌کند. در ادامه به برخی عوامل در پی استفاده زیاد از تلفن همراه اشاره می‌کنیم:

۱. افزایش سطح استرس و اضطراب: زمانی که فرد به استفاده از تلفن همراه عادت می‌کند، جداشدن از آن در هر مرحله برای او سخت می‌شود. برای مثال برخی افراد حتی هنگام جلسه و کار ضروری به پیام دادن و جستجو در تلفن همراه ادامه می‌دهند.

۲. ضعف سیستم ایمنی: میکروب‌ و ویروس‌های مربوط به سطح تلفن همراه، باعث بیماری هستند و فرد را مستعد ابتلا به ویروس قرار می‌دهند. توصیه می‌کنیم به ضدعفونی تلفن همراه در طول شبانه روز توجه داشته باشید.

۳. درد مزمن: استفاده مداوم از انگشتان دست باعث ایجاد درد می‌شود و همچنین نگه داشتن تلفن بین دست، گردن و شانه ؛ ممکن است درد گردن و کمر را در افراد شاهد باشیم.

۴. مشکلات بینایی: استفاده مکرر از تلفن همراه و نگاه کردن ثابت به صفحه، حتما مشکلات بینایی را برای فرد ایجاد می‌کند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد ۹۰ درصد افراد طی ۵ دقیقه بعد بیدار شدن از خواب، تلفن همراه خود را چک می‌کنند.

۵. اختلال در خواب: افراد زمان خواب و استراحت به بازی کردن و جستجو در فضای مجازی می‌پردازند که این امر الگوی خواب افراد را به خصوص در دوران قرنطینه نامنظم کرده است و مشاهده می‌کنیم افراد تا دیروقت بیدار هستند و زمان خواب خود را در روز انتقال داده اند.

۶. اختلال در فرآیند فکری: افراد هر نکته‌ای که به ذهنشان می‌رسد، بلافاصله در فضای مجازی جستجو می‌کنند و در ادامه خلاقیت فکری و ذهنی افراد مختل می‌شود.

۷. اختلال در فرآیند کار: افراد در کار روزانه و در عین حال به طور مدام تلفن همراه و برنامه‌های مختلف را چک می‌کنند که در نهایت باعث اختلال و عقب افتادن از کار می‌شود.

۸. سندروم لرزش خیالی جیب لباس: افرادی که زمان زیادی از تلفن همراه استفاده می‌کنند، به طور مکرر لرزش گوشی در جیب لباس را احساس می‌کنند که باعث می‌شود به طور مداوم تلفن خود را چک کنند.

۹. نقص در تمرکز: در واقع هر چه تلفن همراه از افراد فاصله بیشتر داشته باشد، میزان تمرکز بر کار و فعالیت بیشتر می‌شود؛ اما اگر در نزدیکی فرد قرار داشته باشد هر لحظه تمایل دارد که تلفن خود را چک کند و بازهم باعث نقص در تمرکز و فعالیت می‌شود.

۱۰. افسردگی: در واقع استرس، کاهش اشتها، احساس گناه، اضطراب و کمبود خواب جزو عوامل استفاده مکرر از تلفن همراه محسوب می‌شوند. نکته جالب این است که افراد به دلیل دریافت نکردن بازخورد مناسب مانند لایک در فضای مجازی ؛ نگرانی و استرس بسیاری را متحمل می‌شوند.

۱۱. مدیریت وزن و اندام: میزان استفاده افراد از وسایل ورزشی، باشگاه و پیاده روی به دلیل شرایط قرنطینه و عدم خروج از منزل، کاهش پیدا کرده و همین امر باعث افزایش استفاده از تلفن همراه و بازی‌های کامپیوتری شده است. در نتیجه سلامتی افراد به دلیل کم تحرکی افراد با چالش رو به رو شده است.

حمید خاکباز در پایان گفت: خانواده‌ها نباید اجازه دهند فرهنگ بیگانگی اجتماعی به دلیل میزان افزایش استفاده از وسایل ارتباطی، رواج پیدا کند و دوران قرنطینه و روز‌های در خانه ماندن را باید مدیریت کنند.


بیشتر بخوانید:

در دوران قرنطینه حال کبدتان را خوب نگه دارید

نحوه برخورد با تحقیر و تمسخر دیگران

در روزهای کرونایی از بیماران روان غافل نباشیم

بهداشت استخوان و مفاصل را در دوران کرونا جدی بگیرید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
حسام
۲۲:۵۷ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
بسیار عالی .ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۲ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام یه حرفی بزنید که توان پذیرشش باشه از وقتی که مدارس تعطیل شده ای گوشی از کلاغ خون صبح تا پاسی از شب تو دست والدین هست خداروشکر به لطف کرونا معلمین فعالتر هم شدن که حتی جمعه هم تدریس دارن 15 روز تعطیلات عید هم تدریس داشتن نمیتونیم یک لحظه گوشی رو زمین گذاشت اگر 5 دقیقه گوشی رو زمین گذاشت با انبوهی از تکلیف ربرو میشیم فقط کم مونده یک گروه بزنن به اسم گروه صف صبحگاهی ساعت 6 صبح لباس فرم بپوشن عکس بگیرن بزارن تو گروه والا جدیداً که معلم فرزندم از سحر تکلیف میزاره
آخرین اخبار