مدیر‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان شرقی از مستند نگاری و نقشه‌برداری ۹۰ درصد مجموعه بازار جهانی تبریز خبر داد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز ، احمد حمزه زاده مدیر‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان شرقی در آستانه روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی، به اقدامات انجام‌ شده در خصوص بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده جهان اشاره کرد و گفت: بازار جهانی تبریز شاهراه اقتصادی و دروازه تجاری غرب کشور محسوب می‌شود که به سبب قدمت، سازه منحصربه‌فرد و پویایی در سال ۲۰۱۰ در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسید و این اداره کل و پایگاه جهانی بازار اقدامات مرمتی و حفاظتی ویژه‌ای را برای استواری این بنای جهانی اتخاذ کردند.

مستندنگاری ۹۰ درصدی بازار جهانی تبریزوی افزود:  طی سال‌های اخیر اقداماتی نظیرانجام مطالعات مستمر، مستند نگاری و نقشه‌برداری ، اجرای ۶۰ درصدی فاضلاب در مجموعه بازار، نصب شیرهای هیدرانت آتش نشانی در ۳۰ نقطه از بازار که به دنبال آن طی آتش‌سوزی اردیبهشت‌ماه سال گذشته، اطفای حریق سرای ایکی‌قاپیلی در کمتر از ۳ ساعت انجام شد، همچنین مرمت مجموعه صادقیه، حسن‌پادشاه و چهار‌منار که از مهم ترین بناهای تاریخی مجموعه بازار جهانی تبریز هستند، انجام شده است.

حمزه‌زاده گفت: از جمله اقدامات مهمی که این اداره کل و پایگاه جهانی بازار در راستای حفاظت و استواری این اثر فاخر انجام خواهند داد، مستندنگاری ۱۰ درصد باقی‌مانده عناصر تاریخی بازار، اجرای فاز سه مجموعه حسن پادشاه و همچنین اجرای سیستم هوشمند اعلان حریق در مجموعه بزرگ بازار جهانی تبریز است.

بازار بزرگ تاریخی تبریز به شماره 1097 در سال 54 به ثبت آثار ملی و در نهم مرداد ماه 1389 خورشیدی به عنوان دوازدهمین اثر جهانی کشوردر فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

مجموعه بازار تاریخی تبریز با مساحتی افزون بر 27 هکتار به عنوان یک بلوک شهری و کامل ترین سازمان اجتماعی در بازارهای ایران، در مرکز بافت تاریخی- فرهنگی شهر تبریز قرار گرفته است.

این بازار بزرگترين اثر ثبت شده کشور و وسيع ترين مجموعه مسقف و به هم پيوسته آجری جهان است.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.