به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، میلیونها آمریکایی هفته گذشته درخواست بیمه بیکاری دادند و به این ترتیب آمار کل کسانی که پس از شیوع بیماری کرونا در این کشور شغل خود را از دست داده و بیکار شدهاند به رقم بیسابقه ۲۰ میلیون نفر در یک ماه رسید.
گزارش هفتگی وزارت کار آمریکا در روز پنجشنبه حاکی از کاهش بیسابقه خردهفروشیها در ماه مارس و همچنین بزرگترین رکود در تولید کارخانجات از سال ۱۹۴۶ بود.
اقتصاددانان پیشبینی میکنند اقتصاد که به اعتقاد آنها در حال حاضر در رکود به سر میبرد در سه ماه نخست سال جاری میلادی در سریعترین کاهش رشد خود از زمان جنگ جهانی دوم قرار دارد.
جوئل ناروف، اقتصاددان ارشد موسسه «اقتصاد ناروف در هلند»، در این خصوص گفت: «کاهش فعالیت اقتصادی بسیار چشمگیر است. در حالی که به محض بازگشایی اقتصاد شاهد رونق اولیه خواهیم بود، اما قدرت و طول بهبودی آن به هیچ وجه مشخص نیست.»
درخواستهای اولیه برای بیمه بیکاری در هفته منتهی به ۱۱ آوریل (هفته گذشته) به ۵ میلیون و ۱۰۵ هزار نفر رسید که هرچند نسبت به هفته پیش از آن با ۶ میلیون و ۶۰۶ هزار نفر کمتر به نظر میرسید، اما آمار قابل تاملی است و تخمین زده میشود آمار نهایی هفته گذشته به ۸ میلیون نفر رسیده باشد.
به این ترتیب رقم دقیق و کلی تعداد افرادی که از هفته منتهی به ۲۱ مارس تا این هفته بیکار شدهاند به بیش از ۲۰ میلیون نفر میرسد. جوزف بریگز، اقتصاددان گلدمن ساکس در نیویورک در این خصوص گفت: «انتظار داریم در هفتههای آتی تعداد درخواستها برای بیمه بیکاری افزایش یابد، زیرا دولت دارد تلاش میکند پروندههای عقب افتاده را زودتر حل و فصل کند از سوی دیگر شرکتهای بیشتری کارکنان خود را در پاسخ به رکودی که پیش آمده اخراج خواهند کرد.» این اقتصاددان در ادامه اضافه کرد: «از جمله در هفته جاری که ۲۰ میلیون پرونده تا پایان مه داریم که همه آنها در مراحل اولیه بیمه بیکاری هستند، پس از آن انتظار داریم تعداد درخواستهای جدید به سطح مطابق با رکود اقتصادی پیشین بازگردد.»
آمار درخواستهای بیمه بیکاری که دقیقترین اطلاعات برای بررسی سلامت اقتصاد است به دقت از سوی اقتصاددانان بررسی میشود تا سرنخهایی از عمق رکود به دست دهد. از این آمار استفاده میکنند تا متوجه شوند چه موقع موج اخراجها را به راه میافتد و چه زمان روند بهبود آغاز میشود.
ویروس کرونا در تمامی ۵۰ ایالت آمریکا شیوع یافته و دولت برای مقابله با شیوع بیشتر آن طرح فاصله گذاری اجتماعی را اجرا کرده که این امر سبب شده است ۹۰ درصد مردم این کشور در خانه بمانند و به این ترتیب فعالیتهای اقتصادی در این کشور ناگهان متوقف شده است.
آمریکا با دارا بودن بیش از ۶۰۰ هزار مبتلا به ویروس کووید-۱۹ در صدر کشورهایی که با این ویروس دست و پنجه نرم میکنند، قرار دارد. در این میان بیش از ۲۸ هزار نفر هم بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند. در هفته جاری میزان آلودگی به کرونا در آمریکا به اوج خود رسیده و در چند روز پیاپی آمار قربانیان کرونا نزدیک دو هزار نفر و در روزهایی هم بالاتر از این رقم رفته است.
انتهای پیام/