به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود ۳ ماهی میشود که ویروس کرونا جان هزاران انسان را در این کره خاکی گرفته و افراد زیادی را به خود مبتلا کرده است با این حال سازمان بهداشت جهانی در اطلاعیهای اعلام کرده است که مهمترین و بهترین راهکارها برای مقابله با این ویروس شستشوی مداوم دستها با آب و صابون یا مایع به مدت حداقل ۲۰ تا ۳۰ ثانیه در طول روز است که اگر هر یک ساعت به انجام چنین کاری اقدام کرد میتوان گفت که فرد به هیچ عنوان به ویروس کرونا مبتلا نخواهد شد.
از موارد دیگری که میتوان برای پیشگیری از ابتلا به کرونا اشاره کرده استفاده از ماسک، دستکش و ژلهای ضدعفونی کننده است که هنگام حضور در اماکن عمومی و اجتماعی بایستی از آنها استفاده کرد؛ با این حال روشهایی برای تهیه و تولید ماسکهای خانگی توصیه میشوند.
قبل از هر چیز باید به این نکته توجه کنیم که استفاده از ماسک به تنهایی باعث پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونای جدید نخواهد شد و در کنار آن شستشوی حتمی دستان نباید فراموش شود و بر اساس توصیههای سازمان بهداشت جهانی استفاده از ماسک تنها برای افراد بیمار و مشکوک به کووید ۱۹ ضروری خواهد بود و افرادی که سالم هستند فقط در شرایط ویژه باید از ماسک استفاده کنند.
به این نکته توجه داشته باشید که فقط ماسکهای استاندارد تنفسی میتوانند در مقابل ویروس کرونا نقش داشته باشند و ماسکهای معمولی افراد را در برابر این ویروس محافظت نخواهند کرد. اما ناگفته هم نماند که استفاده از ماسکهای معمولی هم در برابر بیماریها تا حدودی از انتشار بیماری جلوگیری خواهند کرد.
توصیه سازمانهای بهداشتی به خصوص مرکز کنترل بیماریهای آمریکا این است که ماسکها حتی ماسکهای جراحی فقط یکبار باید استفاده و سپس دور انداخته شوند و حتما قبل از دور انداختن آنها را در کیسهای در بسته گذاشت و بعد در سطل زباله انداخت. هر چند سازمان بهداشت توصیه میکند که فقط افراد بیمار از ماسک استفاده کنند، اما استفاده همگانی از ماسک توسط همه افراد بی تاثیر نخواهد بود.
برای دوختن ماسک میتوان از حوله حمام، پارچههای میکروفیبر که به منظور تمیزکردن سطوح استفاده میشوند و پارچههای کتان با بافت تنگ و چندلایه، استفاده کرد.
بهتر است بدانید که پیش از بریدن و دوختن ماسکها حتما پارچهها را بشویید و ۱۰ دقیقه آنها را در آب بجوشانید. توجه کنید که ماسکها باید به اندازهای باشند که از بالای بینی تا زیر چانه و نزدیکی گوش را بپوشاند؛ بنابراین میزان پارچهی بریده شده باید حدود ۳۰ در ۱۵ سانتی متر باشند.
برای اینکه ماسکی که میسازید تاثیر مفیدی داشته باشند، بهتر است از سه لایه پارچه استفاده کنید؛ چرا که هر لایه این پارچهها بهاندازه یکسوم یک ماسک استاندارد کارایی دارد و درصورتی که پارچه بافت بسیار تنگ و سفت بود میتوان از دو لایه استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: تحریمهای ظالمانه آمریکا خللی در درمان بیماران کرونا به وجود نیاورده است
بیشتر بخوانید: بهترین راهکار برای درمان کم خونی در روزهای کرونایی
بیشتر بخوانید: چه نکاتی در مورد ویروس کرونا کاملا نادرست هستند؟
بیشتر بخوانید: دایر کردن انبارهای موقت، جهت نگهداری از ملزومات مصرفی مقابله با کرونا
انتهای پیام/
الان که ماسک هیچ جای دنیا راحت در دسترس نیست و تولیدات جهانی جوابگوی این حجم تقاضا نیست
ماسک پارچه ای بهتر از هیچیه
نمک هم نباید زیاد باشه مشکل تنفسی میاره
هر دفعه استفاده کافیه آب نمک یه اسپری بشه سطح بیرونی ماسک
چرا قانون رتبه بندی فرهنگیان که در مصوبه قرار بود هر فرهنگی حداقل 80 درصد حقوق همتراز هم رتبه خود در دانشگاه(اعضای هیئت علمی) را بگیرد رعایت نشد و یک دکتری با 30 سال سابقه در آموزش و پرورش یک پنجم همتراز خود در وزارت علوم را نمی گیرد.
چرا باید فرهنگی با مدرک دکتری شاغل در روستا که باید روزی 70 کیلومتر برود و 70 کیلومتر برگردد دریافتی او از یک کادر درمان یا سایر وزارت خانه ها با مدرک لیسانس که در مرکز شهر در بهترین شرایط شاغل هست کمتر باشد؟
خواهشا به کشور های پیشرفته توجه بفرمایید. با این شرایط بعد از کرونا از معلمین انتظار تحول نداشته باشید و به عبارتی به آموزش و پیشرفت جامعه زیاد دل نبندید.
الان معلمین زیادی به دنبال خروج از آموزش و پروش هستند و تمایل به کار نیستند و یا معلمی را به عنوان شغل دوم می نگرند که این آفت نظام آموزشی و کشور است.
خواهشا به رتبه بندی معلمان و مفاد آن توجه نمایید.