مهرنوش در خصوص ادعای وزیر ارتباطات توضیحاتی را ارائه داد.

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، در ادامه گفت‌وگو با کارشناسان حوزه ارتباطات در موضوع ادعای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تصاحب فرکانس‌های ۷۰۰ تا ۸۰۰ صدا و سیما، این بار باشگاه خبرنگاران جوان به گفت‌وگو با مدیرعامل سابق اپراتور رایتل پرداخته تا جزئیات بیشتری را در این رابطه بررسی کند.

مینا مهرنوش مدیرعامل سابق شرکت رایتل درباره میزان استفاده اپراتور‌ها از ظرفیت فرکانس‌های در دسترس خود گفت: امکان استفاده بیشتر از ظرفیت فرکانس‌های در دسترس وزارت ارتباطات و اپراتور‌ها وجود دارد اما ظرفیت این فرکانس‌ها هنوز به صورت کامل مورد استفاده قرار نگرفته است. به طور دقیق نمی‌توان گفت چقدر از ظرفیت فرکانس‌ها استفاده می‌شود. این موضوعی است که اپراتور‌ها باید به صورت جداگانه اعلام کنند و بگویند به روی هر فرکانس چه میزان استفاده دارند.


بیشتر بخوانید: واگذاری فرکانس‌های صداوسیما خلاف اصل ۴۴ قانون اساسی است


مشکلات اینترنتی کشور ربطی به کمبود فرکانس ندارد

مهرنوش مشکلات اینترنت موجود در کشور را مربوط به بحث پهنای باند دانست و افزود: افت سرعت و قطعی در اینترنت خانگی هیچ ربطی به فرکانس‌ها ندارد بلکه مربوط به زیرساخت‌های فرسوده مخابرات در شبکه خانگی است و واگذاری فرکانس‌های ۷۰۰ تا ۸۰۰ به وزارت ارتباطات تاثیری در سرعت اینترنت خانگی مشترکان نخواهد داشت.

او با اشاره به اینکه در حال حاضر واگذاری فرکانس‌ها نمی‌تواند تاثیر خاصی در مشکلات اینترنتی مردم داشته باشد ادامه داد: از لحاظ فنی افزایش تعداد فرکانس‌های موجود در وزارت ارتباطات برای حل مشکلات اینترنتی کشور موضوع درستی نیست، چون مشکل کمبود فرکانس‌ها در این زمینه اولویت بیستم است و مشکلات مهم تری برای رفع این اختلالات وجود دارد که هیچ کدام حل نشده‌ است.

مدیرعامل سابق اپراتور رایتل بیان کرد: ارتباط میان استفاده اپراتور‌ها از فرکانس‌های ۷۰۰ تا ۸۰۰ و ارائه اینترنت پرسرعت به مردم بسیار ضعیف است. مهم‌ترین مسئله، دغدغه وزیر ارتباطات درباره اینترنت خانگی است در حالی که مشکلات این اینترنت ربطی به کمبود فرکانس‌ها ندارد.

زیرساخت‌های لازم برای استفاده از فرکانس‌های ۷۰۰ تا ۸۰۰ در اپراتورها وجود ندارد

مهرنوش اظهار داشت: در حال حاضر زیر ساخت‌های لازم برای استفاده از اینترنت فرکانس‌های ۷۰۰ تا ۸۰۰ در اپراتور‌ها وجود ندارد؛ حتی برای ظرفیت فعلی فرکانس‌های در اختیار اپراتور‌ها هم زیرساخت‌های لازم مهیا نیست.

او گفت: اصولا در دنیا نوع فرکانس ۷۰۰ تا ۸۰۰ برای افزایش سرعت و پهنای باند استفاده نمی‌شود، بلکه فرکانس‌های بالاتر را برای این مورد به کار می‌برند؛ این فرکانس‌ها بیشتر برای حوزه اینترنت اشیا (IoT) استفاده می‌شود.


بیشتر بخوانید: چرا وزارت ارتباطات قصد تصاحب فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ را دارد؟


فرکانس‌ها به عنوان ثروتی ملی باید با برنامه‌ای مدون مورد استفاده قرار گیرند

مدیرعامل سابق رایتل درباره فرکانس‌ها توضیح داد: فرکانس منبعی طبیعی و غیرقابل تولید است و به همین دلیل جزو ثروت ملی محسوب می‌شود و در طبیعت تکرار شدنی نیست. فرکانس‌هایی در طبیعت وجود داشته که شناخته شده و در حال حاضر به کار گرفته شده‌ است.

مهرنوش افزود: فرکانس مانند نفت یک ثروت ملی است و باید این ثروت به افرادی داده شود که بتوانند به طور شایسته از آن‌ها استفاده کنند. استفاده از فرکانس‌ها باید برنامه مدون و مشخص داشته باشد نه اینکه به دلخواه افراد مختلف این استفاده تغییر یابد.

او ادامه داد: اگر برنامه‌ای بر روی کل فرکانس‌ها ارائه و عملکرد گذشته و آینده این فرکانس‌ها به صورت شفاف مشخص نشود، در آینده دچار رانت در این زمینه خواهیم شد.

مدیرعامل سابق رایتل تاکید کرد: باید مطالبه‌ای از وزارت ارتباطات شکل گیرد تا آذری جهرمی درباره اینکه ظرفیت استفاده از فرکانس‌هایی که در حال حاضر در دسترس اپراتور‌ها است و میزان درآمدزایی آن‌ها در گذشته توضیح دهد و سپس به صورت شفاف مشخص شود که آیا ظرفیت این فرکانس‌ها کامل است یا خیر و از میان فرکانس‌های موجود در کشور می‌توان کدام یک را با چه ظرفیتی و برای ایجاد چه میزان درآمدی به دیگران واگذار کرد.

او اظهار داشت: چنانچه فرکانس‌های ۷۰۰ تا ۸۰۰ به وزارت ارتباطات سپرده شود، از آنجایی که بهترین نوع فرکانس برای استفاده در حوزه اینترنت اشیاء است، اگر در اختیار اپراتور جدید یا اپراتور‌های فعلی قرار گیرد با استفاده از آن برای ارائه اینترنت اشیاء، در ۱۰ سال آینده می‌توان بهترین در آمد زایی را از آن‌ داشت.

مهرنوش بیان کرد: سازمان صدا و سیما در حال حاضر برای ارائه خدمات HD از فرکانس‌های ۷۰۰ تا ۸۰۰ استفاده می‌کند که در صورت در اختیار نداشتن آن‌ها خدمات این سازمان مختل می‌شود. وزارت ارتباطات باید برنامه‌ای جامع درباره هدفش برای استفاده از این فرکانس‌ها ارائه دهد تا تشخیص داده شود که بهترین و بیشترین استفاده از آن‌ها در کدام حوزه است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
كلا بايد راديو و تلويزيون جم بشه و تمام ايستگاههاي رله هاي تلويزيوني تبديل به ايستگاههاي رله اينترنت بشه تا اينترنت هيچوقت قطع نشه و توليدات صدا و سيما فقط بايد تو اينترنت پخش بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۵ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
ای خدا. زودتر 1400 را برسان
Iran (Islamic Republic of)
اسکاندیناوی
۱۳:۱۶ ۲۹ فروردين ۱۳۹۹
دوست عزیز ربطی به 1400 نداره! دولت بعد هم که بیاد که احتمالا اصولگرا باشه اونم به این دو تا فرکانس 700و 800 برای افزایش کیفیت و کاهش ارزبری نیاز داره
United States of America
ناشناس
۰۰:۳۸ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
خدا وکیلی اگر رئیس رایتل شده بود هم اینگونه حرف میزد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۴ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
اقای جهرمی وزیر ارتباطات باید جوابگو باشد الان که کرنا داره بی داد میکند انهم مردم و نیروهای مسلح و بسیج به میدان امده اند چرا بجای اینکه یک کار اساسی برای این وضعیت تحصیلی فرزندان این مملکت بکنند دارند بحث الکی و بدون علم میکند باید مشخص شود این اقا بجای اینکه به دولت اعلام کند زیرساخت ها را درست کنند و کم کاری های خود و دولت را جبران کند این بحث های بدون علم را ‍پیش میکشد جالب اینجاست هر چه میشود به این صدا و سیما گیر میدهند چه نقشه ای دارند با اینکه اینترنت اکثرا با تلفن ثابت بوده و همیشه قطع و وصل و یا کلا قطع میشود اینها از بی مدیریتی بوده ولا غیر
Iran (Islamic Republic of)
اسکاندیناوی
۱۳:۲۲ ۲۹ فروردين ۱۳۹۹
آقا من طرفدار جهرمی نیستم! ولی خب ظرفیت اپراتورها تو پیک مصرف کافی نبود! ایرانسل به دلیل نبود ظرفیت رفته بود از بقیه شرکت ها فرکانس قرض کرده بود!!!! تمام کشورهای دنیا فرکانس 700 و 800به اپراتورهای موبایل اختصاص دادن، وقتی یک اپراتور این دو فرکانس در اختیار داشته باشه نیازی نداره بیاد ده تا دکل دو محل شما بزنه و باعث سردرد و بیماری شما بشه با این دو فرکانس می‌تونه با یک دکل 15تا 20کیلومتر ساپورت کنه، الان رایتل که فرکانس 900داره با یک دکل 15 کیلومتر ساپورت می کنه اما ایرانسل که این فرکانس نداره مجبوره دو تا سه دکل بزنه تا به این برد و کیفیت برسه
Iran (Islamic Republic of)
"دانا"
۲۱:۱۱ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
همیشه انواع فساد مالی و سیاسی باعث برکنار "بانوان" در سیاست بوده
رئیس جمهور کره و برزیل و...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۰ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
آذری حیا کن. وزارت رو رها کن. خخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۰ ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
ما که چیزی از این بحثها نفهمیدیم این خانم هم که مدیر عامل چند روزه رایتل بود که با یک حاشیه هایی از سوی وزارت ارتباطات عزل شده که معلومه دل پری از این وزارت خانه و عواملش دارد یکی نیسته بگه بابا این ادا اصول چیه
آخه نمیشه آزمایش کرد جواب داد بعد دعوا بر سر موضوع شروع شود امتحان که ضرری ندارد یا ناراحت پولش هستید خوب مدت دار بدهید اجاره بدهی به فکر مردم باشید خلاصه از یک طرف ارتباطات مهم است از یک طرف هم رسانه با اینترنت قوی هم میشود به عنوان رسانه استفاده کرد این ماجرا بو دار است چرا نمیدانم
آخرین اخبار