به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، سید رضا موسوی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات این استان با اعلام این مطلب افزود: یکی از ارکان توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات، سرمایهگذاری در حوزه زیرساختی است که فیبر نوری و ظرفیت شبکه انتقال و ظرفیت پهنای باند ورودی استان در اهمیت اول است که از این لحاظ استان قم تا به امروز وضعیت بسیار مناسبی داشته و تمامی نیازهای مشترکان استانی را تامین کرده است.
موسوی با بیان اینکه پروژه توسعه فیبر نوری روستایی استان پیشرفتی بالای ۴۰ درصدی دارد و پس از پایان پروژه خدمات ارتباطی مطلوب تری به روستاهای مسیر ارائه میشود، گفت: در فاز اول توسعه فیبرنوری در قالب طرح خدمات عمومی اجباری روستایی (USO) ۱۲۴ کیلومتر فیبر از مسیر سلفچگان جاده اراک و روستاهای مسیر کشیده میشود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان قم با اشاره به رتبه ششم کشوری این استان در شاخص ضریب نفوذ تلفن همراه، تصریح کرد: در حوزه تلفن ثابت نیز دایری خطوط استان در سال ۱۳۹۸ به بیش از ۴۸۴ هزار شماره رسیده و استان قم از لحاظ ضریب نفوذ تلفن ثابت جز ۱۰ استان برتر کشور است و ۹۰ درصد روستای بالای ۲۰ خانوار به تلفن ثابت خانگی دسترسی دارند.
او افزود: از ۲۲۵ آبادی استان قم، ۱۴۲ روستا دارای اینترنت پرسرعت، ۲۰۴ روستا دارای پوشش تلفن همراه اول و ۱۷۴ روستا دارای پوشش ایرانسل هستند.
موسوی در ادامه با اشاره به اینکه در سال گذشته با افزایش میزان پهنای باند و ارتقای سایتهای تلفن همراه به نسل سوم و چهارم قابلیت ارائه سرویسهای دیتای پهن باند برای مشترکان فراهم شده است، گفت: این ارتقا و تغییر نسل، ضریب نفوذ مشترکان تلفن همراه را ۱۴۵ درصد و پوشش جادههای اصلی، فرعی و ریلی استان را به ۹۹ درصد افزایش داده است.
او افزود: در حال حاضر طول شبکه فیبرنوری استان ۵۵۷ کیلومتر، ظرفیت شبکه انتقال به بیش از ۱۱۰ گیگابایت بر ثانیه و ظرفیت پهنای باند ورودی استان نیز ۲۲۰ گیگابایت است، اما در حوزه درونشهری، مخابرات منطقه قم در حال اجرا و برقراری زیرساختهای فیبرنوری به منظورتامین زیرساختهای لازم برای پروژه شهر هوشمند است.
انتهای پیام/