یکی از شرکت‌های صاحب فناوری رهایش دارو به کمک نانوسیلیس، پروژه‌ای را آغاز کرده که قرار است امکان استفاده از این فناوری در تولید واکسن ضدکرونا بررسی شود.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سیلیس از دو عنصر سیلیسیوم واکسیژن تشکیل شده و از لحاظ ساختاری شبیه ساختار مولکول آب است. محلول حاوی ذرات پراکنده سیلیس، در صنایع مختلف از جمله در رنگدانه‌ها و کاتالیزور‌ها کاربرد دارد، اما استفاده بسیار از این ماده خطرناک است و برای کسانی که در معرض آن قرار می‌گیرند مشکلات تنفسی به وجود می‌آورد. روش‌های شیمیایی سنتزِ نانوذرات سیلیس پرهزینه‌اند، زیرا مواد مورد نیاز در این روش‌ها گران‌قیمت‌اند. بنابراین، دانشمندان تلاش می‌کنند تا روش‌ها و منابع مقرون به‌صرفه بیابند.

در سال ۲۰۰۴ زونگ هرنگ لیو (Tzong Horng Liou)، پژوهشگر تایوانی، برای اولین‌بار این ذرات را از شلتوک برنج سنتز کرد که از روش‌های بسیار ارزان‌قیمت به شمار می‌رود.

یکی از شرکت‌های صاحب فناوری رهایش دارو به کمک نانوسیلیس، پروژه‌ای را آغاز کرده که قرار است امکان استفاده از این فناوری در تولید واکسن ضدکرونا بررسی شود.

این شرکت تخصص ویژه‌ای در ارائه سامانه رهایش دارو دارد؛ از این رو، فناوری موسوم به Nuvec® را برای درمان سرطان و تولید واکسن ارائه کرده است. این شرکت اعلام کرد که به زودی پروژه تحقیقاتی را آغاز خواهد کرد و در آن از پلاسمید ویروس کرونا (COViD ۱۹) برای تولید واکسن استفاده خواهد شد. در این پروژه توانایی فناوری Nuvec به سامانه تحویل دارو مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

Nuvec نانوذرات سیلیس بوده که روی آن سنبله‌های درازی وجود دارد؛ روی کل این ساختار نیز پوششی از جنس پلی‌اتیلن گلیکول قرار دارد که موجب بار مثبت در سطح می‌شود. به دلیل این ساختار توپوگرافی منحصربه‌فرد، مساحت سطحی افزایش یافته است.

پیش از این نشان داده شده بود که الیگونوکلئوتید‌ها از جمله پلاسمید‌های DNA و mRNA می‌توانند به نانوذرات با ظرفیت بارگذاری بالا متصل شوند. در آزمایش‌های درون‌تنی و برون‌تنی، این نانوذرات توسط سلول‌ها جذب شده است و در نتیجه سنتز پروتئین توسط سلول‌ها انجام و در نهایت پاسخ ایمنی در بدن به‌وجود آمده است.


بیشتر بخوانید: صادرات ۶۰۰ میلیون دلاری شرکت‌های دانش بنیان


هدف از این پروژه این است که مشخص شود آیا Nuvec قادر به بارگیری پلاسمید Covid ۱۹ و انتقال آن به سلول در محیط آزمایشگاهی است یا خیر. در صورتی که این کار با موفقیت در محیط آزمایشگاهی انجام شود، آنگاه این شرکت متعهد می‌شود که این کار را به‌صورت درون‌تنی نیز انجام دهد.

این پلاسمید دی‌ان‌ای Covid ۱۹ از موسسه ملی بهداشت در آمریکا لیسانس خواهد شد و همان پلاسمیدی است که توسط شرکت‌های زیست‌فناوری و محققان دیگر در جهان برای تولید واکسن استفاده می‌شود.

این شرکت یک مدل تجاری مجازی را به کار گرفته است؛ بنابراین، بیشتر نیروی کار از منزل یا دفاتر کوچک کار خود را انجام داده در نتیجه با الزامات دولت بریتانیا مبتنی بر حفظ فاصله اجتماعی تداخلی ندارد. از سوی دیگر، شریک دانشگاهی این شرکت در استرالیا بوده که همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد و در نتیجه نگرانی برای قطع همکاری نیست.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.