به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، روف گاردن یا گلخانه در پشت بام، فضاهای سبزی هستند که در سطوح بالای ساختمانهای مسکونی، صنعتی و تجاری که برای تفریح، فضای بازی، سایه و پناهگاه، کنترل دما، بهبود معماری و ایجاد محیط مناسب زندگی برای پرندگان و یا به سادگی به عنوان یک منطقه سبز طراحی شده است. چنین فضاهای سبزی در مقیاس بزرگ میتوانند بر آب و هوا و محیط زیست منطقه تأثیر گذاشته و آن را بهبود بخشند.
داشتن یک گلخانه در این روزهای کرونایی یکی از آرزوهای هر علاقمند به گل و گیاه است.
کریمی صاحب گلخانه پشت بامی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان در شهرکرد گفت: از دوران کودکی علاقه زیادی که به گل و گیاه داشتم و احساس کردم که جنس علاقه من به گل و گیاه با بقیه فرق دارد.
او افزود: تصمیم گرفتم که از فضاهای موجود در خانه خود مثل پشت بومها استفاده و کسب و کار ایجاد کنم.
کریمی اضافه کرد: برای احداث سازه این گلخانه جهاد سازندگی استان ۲۰۰ میلیون ریال وام پرداخت کرد.
او اظهار داشت: پشت بام خانه را به گلخانهای کوچک تبدیل کردم و چند نوع گل کاکتوس پرورش دادم.
او اضافه کرد: در ابتدا به صورت تجربی کار میکردم و تجربه کمی داشتم، اما روز به روز در کارم موفقتر شدم.
حقانی یک گلخانه دار دیگر در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان در شهرکرد، افزود: در کنار شغل اصلی ام گل و گیاه پرورش میدهم و حدود سه سال پیش دنبال مجوز احداث گلخانه در منطقه کاکلک بودم که اسفندماه پارسال مجوز صادر شد.
کم کم با توسعه کار و تولید بیشتر علاوه بر درآمدزایی باعث ایجاد شغل هم شد.
کریمی اضافه کرد: این گلخانه برای ۲ نفر به صورت مستقیم و ۱۰ نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد کرد.
حقانی اظهار داشت: در این گلخانه انواع گلهای زینتی از جمله شمعدونی، حسن یوسف، کراسولا و اشک پرورش داده میشود.
کریمی گفت: گلهای این گلخانه برای فروش به استانهای اصفهان، یزد و خوزستان صادر شده است.
او اضافه کرد: در این گلخانه سالانه حدود ۲۰ هزار گل تولید و ۲۰۰ میلیون ریال درآمد کسب می کنم.
کریمی افزود: تاکنون جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری برای تجهیز این گلخانه حمایتی از ما نکرده است تقاضا داریم در این زمینه کمک کنند.
ابراهیم شیرانی مدیر امور باغبانی اداره کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان در شهرکرد، گفت: سازمان جهاد کشاورزی در نظر دارد تسهیلات کم بهره و سرمایه در گردش در اختیار این گلخانه داران قرار دهد.
او تأکید کرد: هدف از احداث این گلخانهها، ایجاد اشتغال و معیشت در کنار شغلهای جانبی و زمینه آشنایی برای افرادی که درصدد احداث گلخانههایی با مقیاس بزرگ است.
شیرانی گفت: طی سال گذشته تاکنون ۲۰۰ مجوز احداث گلخانههایی با مقیاس کوچک کمتر از ۳۰۰ متر در استان صادر شده است.
او ادامه داد: در حال حاضر ۱۰ واحد گلخانه پشت بومی با اشتغالزایی ۱۵ نفر در استان چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
حقانی گفت: با توجه به سرمایه گذاری اندکی که داشته ام و سود متناسبی که عایدم شده از درآمدم راضی هستم، اما هنوز در ابتدای راه هستم و خیلی زمان نیاز است که حاصل درآمد این کار و فعالیتم را ببینم. اما اگر تعداد گل هایم بیشتر شود، درآمدم هم به طبع بیشتر خواهد شد.
پسرش پیمان حقانی افزود: من با محیط این گلخانه انس گرفتم و وقتی میبینم پدرم در کار گلخانه بسیار زحمت می کشد به نوبه خودم در چیدمان گلدانها در گلخانه و مرتب کردن گلها، هرس و حذف شاخهها و برگهای پیر گلها، قلمه گیری و تعویض خاک گلها به او کمک میکنم.
همسر حقانی اظهار داشت: اوایل با کار همسرم مخالف بودم ولی با دیدن موفقیت هایش کم کم راضی شدم و هم اکنون در همه شرایط همراهش هستم.
کریمی گفت: خدا را شکر از نگاه دست اندرکارن، یکی از فعالان عرصه اقتصاد مقاومتی هستم.
او به افرادی که دنبال کار هستند توصیه کرد: دست از تلاش بر ندارند و هر کاری را که شروع میکنند، ادامه دهند و پشتکار داشته باشند. انسان اگر تلاش کند، به هر آنچه که میخواهد میرسد.
تو این روزهایی که بیرون رفتن صلاح نیست، گلخانه داری یکی از کارهایی است که علاوه بر سرگرم شدن خودمان، خانواده هایمان هم میتوانند مشارکت داشته باشند.
اگر شما هم عاشق راه اندازی یک گلخانه هستید، اما سرمایه کافی برای تأسیس یک گلخانه بزرگ را ندارید برایتان یک پیشنهاد داریم: فضاهای کنار افتادهای مانند حیاط و پشت بام میتواند در این روش دارای صرفه اقتصادی برایتان باشد.
گزارش از نگار شیخ پور
انتهای پیام/ن