طرز تهیه خورشت ترشه سماق یک غذای ایرانی وخوشمزه شمالی است.

طرز تهیه خورش ترشه سماقبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  خورشت ترشه سماق یک غذای ایرانی و خوشمزه شمالی به شمار می‌رود به همین منظور در ادامه دستورالعمل تهیه این خورشت را به شما عزیزان آموزش داده‌ایم.

مواد لازم:

سینه مرغ: ۳ عدد
سبزی خورشت: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
لوبیا قرمز: ۱ فنجان
آبغوره: ۱ فنجان
سماق: ۵ قاشق غذاخوری
غوره: ۱ فنجان
سیر: ۵ حبه
نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه:

سیر‌ها و پیاز‌ها را ریز خرد کنید و درون روغن تفت دهید تا نرم شوند سپس سینه‌های مرغ، ۳ قاشق سماق و نمک اضافه کنید و با حرارت ملایم به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ مرغ‌ها تغییر کند.

پس از تغییر رنگ مرغ‌ها میتوانید لوبیا‌ها را بهمراه ۴ لیوان اب اضافه کنید، حرارت را زیاد کنید تا خورشت شروع به جوشیدن کند سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۲ ساعت بگذارید خورشت بپزد.

سبزی‌ها را ریز خرد کنید و درون روغن به مدت ۱۰ دقیقه سرخ نمائید، ۱ قاشق سماق را به سبزی‌های سرخ شده اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید سپس از روی حرارت بردارید.

پس از ۲ ساعت و زمانی که لوبیا‌ها نرم شدند میتوانید سبزی‌ها تفت خورده را بهمراه ابغوره و غوره‌ها و ۱ قاشق باقی مانده سماق را اضافه کنید، تمام مواد را به ارامی مخلوط کنید و با حرارت کم اجازه دهید خورشت جا بیفتد (به روغن بیفتد) سپس با برنج سرو نمائید.

نکته‌ها: سبزی این خورشت همانند خورشت قورمه سبزی شامل (تره ۱۵۰ گرم + جعفری ۱۵۰ گرم + گشنیز ۱۰۰ گرم + اسفناج ۵۰ گرم + شنبلیله ۵۰ گرم) است، البته اصل این غذا با سبزی معروف شمال (سبزی مرغ ترش) تهیه میشود، اما اگر در دسترس ندارید از ترکیب سبزی‌های گفته شده استفاده کنید.

سماق را بیش از اندازه نریزید، چون خورشت شما تلخ مزه خواهد شد، سماق خاصیت درمانی دارد و برای سلامت اندام‌ها مفید است، اما همانند زعفران مصرف زیاده از حد ان مضر میباشد.

منبع: ایران کوک

انتهای پیام/

برچسب ها: آشپزی ، آشپزی ایرانی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.