به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از آشهای محلی خوشمزه ایرانی آش خیار چمبر است. این آش بیشتر در استان مرکزی و اطراف آن تهیه میشود. در ادامه قصد داریم دستورالعمل تهیه این آش را به شما عزیزان آموزش دهیم.
مواد لازم:
خیار چمبر: ۱ کیلو
گوشت: ۲۰۰ گرم
نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
سیر: ۱۰ حبه
پیاز: ۳ عدد
گندم: ۱ لیوان
عدس: ۱ لیوان
نان خشک: ۲ قاشق غذاخوری
کشک: ۱ لیوان
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱- عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید سپس عدس و گندم را به همراه ۳ لیوان آب درون قابلمه بریزید و بپزید.
۲- گوشت را چند تکه کنید و با ۱ عدد پیاز خرد شده تفت دهید سپس ۳ لیوان آب بریزید و بگذارید گوشت بپزد. وقتی آب گوشت به ۱/۳ کاهش یافت میتوانید عدس و گندم پخته شده را به گوشت اضافه کنید.
۳- خیار چمبرها را پوست بگیرید و نصف کنید سپس تخمهای خیار را خارج کنید. خیارها را مانند کرفس حلقهای خرد کنید. درون ماهیتابه مقداری روغن بریزید سپس خیارهای خرد شده را کمی تفت دهید تا نرم شوند (له نشوند).
۴- دو عدد پیاز و سیرها را خرد کنید و در روغن با مقداری نمک و فلفل تفت دهید تا طلایی شوند. نعنا خشک را نیز جداگانه در مقداری روغن حدود ۱ دقیقه تفت دهید و کناری بگذارید.
۵- خیارهای تفت داده، نان خشک، نصف سیر داغ و نصف پیاز داغ را به قابلمه آش اضافه کنید. پس از اینکه مواد پخته شدند و آش جا افتاد میتوانید نمک، فلفل و کشک را اضافه نمائید. ۵ دقیقه صبر کنید سپس آش را از روی حرارت بردارید. آش را در ظرف بکشید و روی آن را با نصف باقی مانده سیر داغ و پیاز داغ، کشک و نعنا داغ تزئین کنید.
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/