به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پودر گوجه فرنگی خشک شده بسیار خوش طعم و فوق العاده مفید است که بخاطر استفاده چند گانه از آن است.
پودر گوجه از گوجه فرنگی خشک شده به دست میآید بنابراین میتوان آن را تبدیل به پودر کرد. پودر گوجه فرنگی را میتوان به عنوان یک چاشنی برای خورش مرغ، سس مایونز، انواع سوپ یا شکل خرد شده آن را به عنوان یک تزئین عالی برای سالاد یا سوپهای گرم استفاده کرد و همچنین مقداری آب را با آن مخلوط کرد تا سوپ گوجه فوری به دست آید. شما میتوانید حتی مقداری از آن را به ادویههایی همچون زنجبیل، نمک، فلفل، پیاز و سیر اضافه کرده و با هم پودر کنید تا یک ادویه شیرین و خوش طعم داشته باشید. یکی از راههای افزودن رنگ به ادویهها در واقع همین پودر گوجه است.
روشهای "خشک کردن گوجه فرنگی"
گوجه فرنگیهای رسیده را میتوان به راحتی به گونهای خشک کرد که طعم و بافت خود را از دست ندهند.
خشک کردن گوجه فرنگی در آفتاب
روش خشک کردن گوجه فرنگی در آفتاب، بسیار متداول است. همه کمتر از فر برای خشک کردن گوجه فرنگی استفاده میکنند و روش طبیعی را ترجیح میدهند. قند موجود در گوجه فرنگی، باعث میشود که به خوبی با این روش خشک شوند.
در دمای ۳۲ درجه سانتیگراد و روزهای خشک و گرم برای خشک کردن گوجه فرنگی مناسبتر هستند. پنجره سیمی که گوجه فرنگی را روی آن گذاشته اید را کمی بالاتر از سطح زمین قرار دهید تا هوا به خوبی در همهی قسمتهای آن جریان داشته باشد. خشک کردن گوجه فرنگی در برابر نورخورشید ۲-۴ روز طول میکشد، البته باز هم این مسئله به میزان گرمای هوا در این چند روز بستگی دارد.
خشک کردن گوجه در فر
گوجه فرنگیهای متوسط را بشوئید و از وسط دو نیم کنید. در وسط هر یک از تکهها با چاقو یک علامت ضربدر بگذارید و بعد با فشار انگشتان کمی وسط برش را بالا بکشید تا گوشت بیشتری از گوجه فرنگی بیرون بزند.
نیمههای گوجه فرنگی را کنار هم روی پنجرهی سیمی بچینید و بعد آن را در سینی فر بگذارید. روی گوجه فرنگیها کمی نمک بپاشید.
بگذارید چند دقیقه بماند تا نمک آب گوجه فرنگی را بیرون بکشد. حالا گوجه فرنگیها را برگردانید.
هم اکنون سینی را در فر با دمای ۶۰- ۸۰ درجهی سانتیگراد یا ۱۵۰ - ۱۷۵ درجهی فارنهایت به مدت ۸-۱۲ ساعت قرار دهید. در فر را کمی باز نگه دارید. وقتی که گوجه فرنگیها حدود نصف حجم اولیه میشود آماده اند، اما هنوز هم نرم هستند. حالا وقت آن رسیده است که آنها را از فر خارج کنید و بگذارید در همان حالت روی پنجرهی سیمی سرد شوند.
گوجه فرنگیهای سرد شده را داخل ظرفهای استریلیزه بگذارید و در آنها را ببندید و ظرفها را داخل یخچال بگذارید.
برای استفادهی طولانی مدت میتوان ظرفها را داخل فریزر نگه داری کرد. فقط برای فریز کردن گوجه فرنگیها از ظرفهای کوچکتر استفاده کنید و بعد روی هر یک کمی روغن زیتون بریزید و بگذارید مدت ۱ هفته در یخچال بمانند، سپس داخل فریزر بگذارید.
• با این روش میتوانید گوجه فرنگیها را به مدت ۲ هفته در یخچال و ۱۲ ماه در فریزر نگه داری کنید.
خشک کردن گوجه با استفاده از ماکروویو
استفاده از ماکروویو یک روش آسان و سریع برای خشک کردن گوجه است، برای این منظور مطابق زیر عمل کنید:
گوجهها را با فاصله از یکدیگر در ماکروویو قرار دهید و برای جمع آوری آب حاصل از گوجهها زیر آن یک ظرف قرار دهید.
مایکروویو را به مدت ۱۵ دقیقه روی قدرت بالا (High) قرار دهید.
بعد از ۱۵ دقیقه، در ماکروویو را باز کرده و گوجهها را پشت و رو کنید و آب جمع شده در ظرف را داخل ظرف دیگر بریزید.
مجددا ماکروویو را با قدرت بالا روشن کنید، اجازه دهید گوجهها به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه داخل آن باقی بمانند تا خشک شوند.
گوجهها را از ماکروویو خارج کنید و نیم ساعت صبر کنید تا کاملا خنک شوند.
چند نکته در مورد خشک کردن گوجه
• ترجیحا گوجه فرنگیهایی با اندازه یکسان را برای خشک کردن انتخاب کنید.
• در صورت تمایل میتوانید قبل از خشک کردن گوجه فرنگیها روی آنها کمی نمک، پودر سیر و آویشن بپاشید.
• رنگ گوجه فرنگی پس از خشک شدن، تیره میشود.
• بافت گوجه فرنگی خشک شده مانند کشمش انعطاف پذیر است.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/