به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از علاقمندان به تهیه شیرینی خانگی از شیرینیهایی که بدون فر تهیه میشوند بسیار استقبال میکنند مخصوصا اگر شیرینی سنتی باشد. یکی از شیرینیهای سنتی ایرانی که به راحتی میتوان در خانه بدون نیاز به فر تهیه و در مناسبتهای مختلف آن را سرو کرد شیرینی برشتوک است که انواع مختلف دارد. مانند برشتوک آرد گندم، بِرشتوک نخودچی، بِرشتوک شکلاتی، بِرشتوک مغز دار، برشتوک دو رنگ و….
برشتوک هم در مجالس شادی مانند عید نوروز، شب یلدا، چهارشنبه سوری، عروسی… کاربرد دارد و هم در مجالس سوگواری و مذهبی که در مجالس سوگواری اصولا جایگزینی است برای حلوا.
تهیه شیرینی برشتوک مجلسی چندان زمان بر نیست و روش تهیه اش بیشتر شبیه به روش تهیه حلواست و برای طعم دادن به آن از انواع ادویه و طعم دهندههای دیگر میتوان استفاده کرد که امروز و در این نوشته شما را با روش تهیه برشتوک مخصوص عید نوروز آشنا میکنیم. با داشتن کمی حوصله و ابتکار میتوان برِشتوک خوشمزه خانگی را به راحتی تهیه کرد.
مواد لازم برای شیرینی برشتوک
آرد نخودچی ۱ پیمانه (۱۳۰ گرم)
کره ۷۰ گرم
پودرقند ۱/۳ پیمانه
هل ساییده ۱ قاشق چایخوری
شکلات تختهای یا چیپسی ۵۰ گرم
روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
پودر پسته ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
طرز تهیه شیرینی برشتوک
مرحله اول:
آرد نخودچی را الک کنید تا کاملا نرم شود. آرد را در تابهای متوسط کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شو (در این مرحله نیاز به تغییر رنگ آرد نیست.) آرد تفت خورده را از روی حرارت بر دارید تا خنک شود.
مرحله دوم:
آرد تفت داده شده را نیز الک کنید و دوباره در تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید.
مرحله سوم:
کره را به آرد اضافه کنید و اجازه دهید به اندازهای آرد سرخ شود که به رنگ دارچین آسیاب شده در آید و بعد از روی حرارت بر دارید.
مرحله چهارم:
پودرقند و هل را به آرد سرخ شده بیافزایید و خوب مخلوط کنید.
مایه را درون قالب یا ظرف مورد نظر که با کاغذ روغنی کف و دیواره آن را پوشانده اید بریزید تا زمانی که کاملا سرد شود.
مرحله پنجم:
شکلات را همراه روغن مایع به روش بن ماری ذوب کنید (روی بخار کتری). پس از ذوب شدن پودر پسته را اضافه و مخلوط کنید و در انتها روی شیرینی برشتوک سرد شده بریزید و کاملا آن را به وسیله قاشق یا لیسک پهن کنید.
ظرف شیرینی را در یخچال قرار دهید و پس از یک یا دو ساعت آن را به شکل دلخواه برش بزنید. (اگر مایل بودید برشتوک در قالب سیلیکونی تهیه کنید، اول قالب را کمی چرب کنید و آن را داخل ظرف محکمی قرار دهید. مقداری از شکلات ذوب شده در قالب بریزید. شکلات که کمی خنک شد باقی قالب را با مایه شیرینی پر کنید. بهتر است مواد را لب به لب در قالب نریزید تا کف شیرینی کاملا مسطح شود. قالب را در یخچال قرار دهید و پس از یک یا دو ساعت شیرینی را به آرامی و با فشار دست از قالب خارج نمایید.)
شیرینی را پس از برش زدن یا خارج کردن از قالب با مواد دلخواه تزیین و نوش جان کنید.
نکات کلیدی تهیه شیرینی برشتوک:
-هر نوع طعم دهنده مانند دارچین، پودر کاکائو، پودر قهوه، زنجبیل و … را همراه پودر قند به مایه شیرینی اضافه کنید.
-دقت کنید پس از آماده شدن، رنگ شیرینی تیرهتر از مراحل اولیه خوهد شد.
-اگر احساس کردید مایه شیرینی شلتر از حد معمول است کمی آرد نخودچی تفت داده شده اضافه کنید (چسبندگی آردها متفاوت است). پس بهتر این است که مقداری آرد، بیش از آنچه در دستور آمده تفت دهید و مقدار اضافی را کنار بگذارید تا در صورت نیاز استفاده کنید.
– برای بالا رفتن چسبندگی آرد میتوان مقداری از مقدار آرد نخودچی کم کرد و به ازای آن آرد گندم اضافه کرد. (در این صورت آردها را جداکانه تفت دهید. آرد گندم را در حدی تفت دهید که طلایی شود؛ و بعد ترکیب هر دو آرد را پس از خنک شدن الک کنید.)
-برای داشتن برشتوک دو رنگ نیمی از مایه را ساده نگه دارید و برای نیم دیگر از کاکائو یا زعفران استفاده کنید.
-برای این شیرینی میتوان از انواع شکلات، شکلات تلخ، سفید یا میوهای استفاده کرد.
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/