به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از یورونیوز، اعضای انجمن متخصصان بیماریهای همهگیر در اسپانیا بر این باور هستند که ۹۰ درصد از مبتلایان به ویروس جدید کرونا در این کشور شناسایی نشدهاند.
بنا به آمار رسمی شمار مبتلایان به بیماری «کووید ۱۹» در اسپانیا که یکی از کانونهای اصلی شیوه این بیماری همه گیر در اروپا است بیش از ۱۵۳ هزار نفر است. از این تعداد بیش از ۱۵ هزار جان خود را از دست دادهاند.
به گفته کارشناسان تعداد کم تستهای انجام شده در اسپانیا در مقایسه با دیگر کشورها از جمله آمریکا، ایتالیا و آلمان یکی از عوامل موثر بر عدم شناسایی تعداد زیادی از مبتلایان به نوع جدید ویروس کرونا است. از سوی دیگر وزارت بهداشت اسپانیا تاکنون تنها از افرادی تست کرونا گرفته است که علائم شدیدی داشتند.
در همین چارچوب انستیتوی کارلوس سوم در اسپانیا تخمین میزند که دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان این کشور (پنج درصد کل جمعیت) طی هفتههای اخیر به ویروس جدید کرونا مبتلا شده اند. این در حالی است که به گفته کارشناسان این انستیتو، در مادرید، پایتخت اسپانیا احتمالا حدود ۴۰ درصد جمعیت به بیماری همه گیر «کووید ۱۹» مبتلا شدهاند.
امکان اثبات این ارقام در نهایت تنها با انجام آزمایش پادتن (آنتی بادی) ویروس جدید کرونا وجود دارد. با این حال به نظر میرسد که شمار مبتلایانی که یا علائم خفیفی از بیماری در آنها بروز میکند و یا اصلا علائمی را تجربه نمیکنند بسیار بیشتر از آن چیزی است که تاکنون تصور میشد.
کارشناسان اسپانیایی همچنین بر این باور هستند که شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا نیز از آمار رسمی بیشتر است. به گفته آنها ابتلا یا عدم ابتلای برخی جان باختگان به دلیل کمبود تست طی هفتههای گذشته هرگز مشخص نشده است. از سوی دیگر افرادی که در خانههای سالمندان، منازل یا بیمارستانهای شلوغ جان باختهاند در آمار رسمی به حساب نیامدهاند.
یکی از رسانههای محلی گزارش داده است که مرگ سه هزار نفر از ساکنان مادرید که در نیمه دوم ماه مارس بر اثر ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا جان باختند در آمار وزارت بهداشت اسپانیا ثبت نشده است.
از سوی دیگر خوزه مارتینز اولموس، عضو مجلس سنای اسپانیا، ضمن تاکید بر لزوم تست گسترده در این کشور میگوید: «می دانیم که ۸۵ درصد مبتلایان به ویروس هیچ گونه علائمی ندارند. برای به دست آوردن تصویر کلی از شرایط چارهای جز تست گرفتن در بیشترین اماکن ممکن و سپس منزوی کردن مبتلایان به ویروس ماننده کره جنوبی وجود ندارد تا آنها افراد دیگر را مبتلا نکنند.»
برخی ویژگیهای جامعه اسپانیا نیز احتمالا در شیوع گسترده ویروس جدید کرونا و بالا بردن آمار مرگ و میر در این کشور موثر بوده است. حدود ۹۰ درصد جوانان ۲۰ تا ۲۴ ساله اسپانیایی همچنان در خانه پدر و مادرشان زندگی میکنند. به این ترتیب آنها احتمالا یکی از عوامل اصلی انتقال ویروس به والدین و پدربزرگ و مادربزرگهای خود بوده اند. این در حالی است که سن هشت میلیون نفر از جمعیت اسپانیا بالای ۶۵ سال است.
انتهای پیام/