به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به دنبال انصراف محمد توفیق علاوی از نخستوزیری عراق و در ادامه ناتوانی عدنان الزرفی از تشکیل کابینه جدید، نام رئیس دستگاه اطلاعات عراق برای تصدی این پست مطرح شده است. مصطفی الکاظمی متولد ۱۹۶۷ میلادی در بغداد و فارغالتحصیل رشته حقوق است. وی مدتی به عنوان سردبیر بخش عراق پایگاه خبری المانیتور کار میکرد و مقالاتی با هدف بالا بردن روحیه صلح، مشارکت اجتماعی در عراق و نمایش آینده و موقعیت تاریخی مناسبی برای کشور و افشای پشت پرده ناکامیها و راههای رفع آن منتشر کرده بود.
لحظه اعلام نخستوزیری الکاظمی
کاظمی به عنوان یک چهره مخالفت رژیم صدام مدتی را در تبعید بود و در همان زمان به عنوان چهره نزدیک به حزب «الدعوه» شناخته شد. با وجود این، وی تا سال ۲۰۱۶ جایگاه ممتازی در ساختار حاکمیت عراق نداشت تا اینکه در این سال با حکم حیدرالعبادی، نخستوزیر اسبق عراق به ریاست دستگاه اطلاعاتی انتخاب شد.
«سعد الجنابی»، تحلیلگر امور سیاسی عراق در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بینالملل خبرگزاری آنا گفت: تصمیم برهم صالح پس از آن اتخاذ شد که وی نشست جداگانهای با الزرفی و هادی العامری رئیس ائتلاف فتح، حجتالاسلام عمار الحکیم رئیس جریان حکمت ملی عراق، مقتدا صدر رئیس جریان صدر و حیدر العبادی، رئیس ائتلاف نصر برگزار کرد. پس از این جلسه بود که الزرفی قرار شد از ادامه تلاش برای تشکیل کابینه دست بکشد و این مأموریت را به کاظمی واگذار کند.
مصطفی الکاظمی و حیدرالعبادی
وی کاظمی را فردی مورد تأیید و حمایت جریانهای شیعه عنوان کرد و گفت: کاظمی فردی است که در درجه نخست مقبولیت ملی و در درجه دوم مقبولیت مذهبی دارد و شیعه، اهل سنت و کردها بر سر نخستوزیری وی به اجماع دست یافتهاند. علاوه بر اینکه کاظمی شخصیتی شناخته شده در منطقه و جهان است و با توجه به همه این عوامل بود که رئیسجمهور حکم مأموریت وی را برای تشکیل کابینه جدید عراق امضا کرد.
جنابی تأکید کرد: انتخاب کاظمی فرایندی یکشبه نبود و رایزنیها در این زمینه از اوایل ماه جاری بعد از سفر یکی از مقامات منطقه به بغداد آغاز شد و کار به جایی رسید که اکنون الزرفی راضی شد از صحنه سیاسی عراق کنار برود و کار را به کاظمی واگذار کند.
این تحلیلگر عراقی گفت: بعد از آن سفر جلسهای در دفتر هادی العامری برگزار شد که نوری مالکی، عمار حکیم و چند نفر از رهبران شیعی حضور داشتند و به بررسی چارچوب کلی مرحله انتقالی با حضور همه جریانهای داخلی پرداختند. در این جلسه بر نام مصطفی الکاظمی توافق شد که با معیارهای آیتالله سیستانی، مرجعیت عالی شیعه عراق تطابق بیشتری داشت. این در حالی بود که از آغاز معرفی الزرفی جریانهای عراقی بر سر انتخاب وی جدل داشتند و اعلام کردند این انتخاب یکجانبه را قبول ندارند.
وی تأکید کرد: با حضور کاظمی در رأس دولت جدید عراق کشور میتواند در مواجهه سیاسی میان ایران و آمریکا موضع شفافتر و قاطع تری اتخاذ کند و قادر است نظر رسمی مجلس عراق را در زمینه اخراج نظامیان آمریکایی از خاک عراق جامه عمل بپوشاند و کشور را یک گام به این اقدام نزدیکتر کند.
منبع: آنا
انتهای پیام/
سه قسمت شدن عراق و برکناری نوری مالکی برای آن بود که عوامل تنش بین نیروهای خودی از میان برود ، این هم خوب است هم ممکن است خطرناک باشد
چون ممکن است باعث حذف اعتقادات مهم شود ،
پس پیشنهاد می کنم ابتدا عوامل وحدت را تعیین و بعد راه های محافظت از آن را تعریف کنید .
نظر شما کاملا بر عکسه.
اونوقت مسئولین کشورمون هم اعلام حمایت کردن ازش.
این نوع انتقام دیگه نوبره. خسته نباشید دلاور، خداقوت پهلوان
ردپای آمریکا را از عراق، پاک خواهد کرد،
آمریکای کاغذی بدرود،
دشمنی از این بیشتر؟
رییس اطلاعات عراق تو ترور سردار دست داشته همین بوده دیگه.
سوال بعدی
این گرگ تو لباس گوسفنده
این اومده به اسم شیعه، کارکنه و در اصل به امریکا خدمت میکنه
امریکا و بقیه دشمنا میدونن این خائن هست ، و برای همین حمایتش کردن
این در درون خودش دشمن مقاومت و ایران هست وفقط از خانواده شیعه متولد شده و بس