به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از مهمترین کارهایی که در سفر به استان فارس باید انجام داد، خرید مسقطی لاری هست. بعد از این که این شیرینی خوشمزه از کشور عمان به خلیج فارس و شهر لار اومد، تهیه مسقطی لاری در شیراز و کلا استان فارس از خیلی سال پیش انجام و روز به روز به طرفدارهاش اضافه شد. البته به جز شهر لار در خیلی شهرهای دیگه مثل سیرجان، بوشهر، بندرعباس و … هم تهیه میشه، اما بیشتر شهرت این شیرینی به شهر لار برمیگرده؛ و ما امروز این مسقطی رو به اسم مسقطی لاری میشناسیم.
حالا اگه فرصت سفر ندارین و کسی رو نمیشناسین که براتون مسقطی لاری اصیل و با کیفیت بفرسته، پیشنهاد میکنیم خودتون توی خونه تهیه ش کنین. ممکنه فکر کنین مسقطی لاری طرز تهیه سختی داره و حوصله این کار رو ندارین. اما من میگم شما آشپزی رو شروع کنین. خیلی ساده میبینین که نه تنها حال و حوصله تون سر جاش اومده، بلکه یه مسقطی لاری خوشمزه و مرغوب هم تهیه کردین. اگه بازم حوصله و وقت برای آشپزی داشتین پیشنهاد میکنیم مسقطی زعفرانی و باسلوق رو هم که تقریبا با همین مواد اولیه تهیه میشن، تهیه کنین و لذت ببرین. حالا آماده هستین که طرز تهیه مسقطی لاری خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای مسقطی لاری
نشاسته گل ۱ پیمانه
شکر ۳ پیمانه
آب ۶ پیمانه
گلاب ۱ پیمانه
روغن ۱/۳ پیمانه
زعفران دم کرده به میزان لازم
جوهر لیمو ۱/۴ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
مرحله اول:
ابتدا مقداری زعفران را دم کرده و آماده کنید. سپس در کناری قرار دهید.
مرحله دوم:
حالا نشاسته گل را با دو پیمانه آب مخلوط کرده و بهم بزنید تا کاملا حل شود. در صورت نیاز مخلوط نشاسته و آب را از صافی عبور دهید تا هیچ گلولهای در آن باقی نماند و مخلوط یک دست شود.
مرحله سوم:
یک قابلمه ترجیحا مسی یا چدنی روی حرارت ملایم قرار دهید. شکر را در قابلمه بریزید و صبر کنید ذوب شده و کاراملی شود. چهار پیمانه آب به آن اضافه کنید تا شکر در آب حل شود.
مرحله چهارم:
در این مرحله از تهیه مسقطی لاری باید گلاب و جوهر لیمو را به قابلمه اضافه کنید. مخلوط آب و نشاسته را در قابلمه بریزید و با هم مخلوط کنید. دقت داشته باشید که در تمام مراحل حرارت باید ملایم باشد. بهتر است مواد مسقطی را با قاشق چوبی بهم بزنید.
مرحله پنجم:
حالا زعفران دم کرده را اضافه کنید. سپس روغن مایع را در قابلمه بریزید. به طور مداوم مسقطی را بهم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله ششم:
مسقطی بعد از دو ساعت سفتتر میشود و پس از سه ساعت شروع به حباب زدن میکند. وقتی غلظت مسقطی به حد مطلوب رسید و حلوا مسقطی لاری کشدار به دست آمد، آن را از روی حرارت بردارید.
مرحله آخر:
مسقطی را در قالب یا یک سینی مستطیلی بریزید. آن را به مدت ۳ ساعت در دمای محیط قرار دهید و بعد به شکلهای لوزی یا مستطیلی شکل برش دهید. روی آن را با زرشک، گل محمدی، پودر نارگیل، خلال پسته یا بادام تزیین کرده و در ظرف سرو بچینید. نوش جان.
نکات کلیدی تهیه مسقطی لاری
– بهترین مسقطی لاری شفاف بوده و کشدار است؛ و این خاصیت تنها با طولانی شدن زمان پخت و به هم زدنهای منظم به دست میآید. پس تا حد امکان سعی کنید مسقطی را مدت طولانی تری در مجاورت حرارت قرار دهید.
– در این دستور آشپزی میتوانید به جای روغن از کره استفاده کنید.
– مسقطی لاری لقمهای و به صورت تک نفره در ظروف کوچک هم میتواند سرو شود. بسته به نوع پذیرایی خود آن را در ظرف مورد نظر بریزید و تزیین کنید. برای مثال میتوانید قالبهای فلزی به ابعاد و طرحهای متناسب را چرب کرده و مسقطی را در آنها بریزید تا شکل بگیرد. پس از چند ساعت به راحتی از قالب خارج خواهد شد.
– گاهی در تهیه مسقطی لاری به جای جوهر لیمو از آب لیمو هم استفاده میشود.
– در صورت تمایل مغز بادام و پسته خلالی را به جای روی مسقطی، داخل مایه آن بریزید و بعد به ظرف سرو منتقل کنید.
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/