به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با بروز شیوع ویروس خطرناک و کشنده کرونا دانشمندان اینگونه نتیجه گرفته اند که این آلودگی در دنیا همچنان ادامه دارد و تاکنون هیچ درمانی هم برایش میسر نشده است. اما به جای آن شاهد توصیههای بهداشتی زیادی از سازمان بهداشت جهانی و خبرگزاریهای گوناگون بودهایم که در صورت رعایت این اصول میتوانیم مقاومت ایمنی بدن را در مقابل آن افزایش دهیم.
در این میان بسیاری از افراد سودجو با استفاده از برخی روشهای ناکارآمد افراد را به مصرف برخی مواد غذایی تشویق میکنند که میتوان گفت این مواد نه تنها هیچ دردی را درمان نخواهند کرد بلکه واقعا خطرناک و آزار دهنده هستند؛ مانند: مصرف سیر، استفاده از روغن بنفشه و خاکشیر البته شاید سیر برای سلامت جسمانی مفید باشد، اما به عقیده وزارت بهداشت و متخصصان عفونی هیچ تاثیری حتی به میزان یک درصد هم برای مقابله با ویروس کرونا نخواهد داشت.
سازمان بهداشت جهانی میگوید سیر «غذایی سالم است که شاید خصوصیات ضدمیکروب داشته باشد»، اما تا کنون هیچ مدرک معتبری بر خاصیت محافظتی آن در برابر ویروس کرونای جدید وجود ندارد. متخصصان پزشکی توصیه میکنند که در مصرف هر نوع مواد غذایی نباید زیاده روی کرد؛ در غیر اینصورت باید شاهد بروز بیماریهای گوناگون هم بود که ممکن است سلامت جسمانی افراد را به خطر بیندازد. طیق مطالعات و یافتههای گوناگون در یکی از روزنامههای چینی داستان زنی روایت شد که به علت التهاب شدید گلو راهی بیمارستان شده بود، دلیلش هم این بود که یک و نیم کیلو سیر خام خورده بود و باعث بی حالی اش شده بود.
بیشتر بخوانید: اهدای ۱۰۰ ونتیلاتور ۱۶۰ میلیون تومانی به وزارت بهداشت/ غربالگری ۲۱ میلیون نفر در مبادی ورودی و خروجی شهرها
به عقیده متخصصان تغذیه و رژیم درمانی تمامی ما میدانیم که مصرف میوه جات و سبزیجات تازه نوشیدن آب میتواند برای حفظ سلامت و تقویت جسمانی مفید باشد، اما هیچ سندی وجود ندارد که نشان دهد مصرف برخی مواد غذایی باعث حفظ مقاومت بدن در مقابل ویروس کرونا خواهد شد.
در بسیاری از سایتهای داخلی که به فروش داروهای سنتی اقدام میکنند از روغن بنفشه به عنوان داروی «مورد تاکید طب اسلامی و استاد تبریزیان» یاد شده است. به عقیده متخصصان طب سنتی تمامی بخشهای گل بنفشه مصرف دارویی دارند، اما این روغن هیچ تاثیر درمانی و علمی برای مهار کرونا که تا این لحظه جان بیش از ۵۸۰۰ نفر را در جهان گرفته است، ندارد.
جوردن ساتر یک شخصیت یوتیوبی است که در شبکههای اجتماعی هزاران مخاطب دارد. طبق ادعای او یک «مکمل معدنی معجزهآسا» به نام اماماس که خاصیت سفید کنندگی دارد و حاوی مقداری دی اکسید کلر است، میتواند ویروس کرونا را مهار کند. این شخصیت قبل از بروز کرونا هم به تبلیغ این دارو در صفحات مجازی به عنوان داروی ضد سرطانی میپرداخت، اما پس از بروز ویروس از آن به عنوان کشنده کرونا هم یاد شد که همچین چیزی به هیچ وجه صحت ندارد.
بیشتر بخوانید: آغاز به کار مشاغل غیرضروری ممنوع است/گیاه خوش عطری که دشمن سلامتی بانوان باردار است/ خنثی سازی ویروس کرونا تا یک سال با واکسن جدید
در سال گذشته، سازمان غذا و بهداشت آمریکا به هموطنان در مورد نوشیدن اماماس هشدار و تذکر جدی داد و در همین خصوص مقامات بهداشتی سایر کشورها هم توصیههای مشابهی منتشر کردند.
افدیای میگوید «ما هیچ پژوهش یا تحقیقی سراغ نداریم که امنیت و تاثیر درمانی این محصولات را ثابت کند» و افراد باید کاملا به یاد داشته باشند که نوشیدن این محصولات میتواند تهوع، استفراغ، اسهال و بروز علائم بیآبی در بدن را به همراه داشته باشد و سلامت جسمانی افراد را به خطر اندازد.
سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده است که شستن دستها یکی از راههای اصلی و مهم جهت جلوگیری از پخش شدن این ویروس جدید و خطرناک است و به همین علت گزارشهای زیادی مبنی بر کمبود ژل ضدعفونیکننده به گوش جهانیان میرسد. شاهد بودیم که همزمان با کمبود ژل در ایتالیا، دستورهای ساخت آنها در خانه و در شبکههای اجتماعی بروز پیدا کرد.
ناگفته نماند که پروفسور سلی بلومفیلد، استاد مدرسه بهداشت و پزشکی مناطق حاره در لندن، میگوید: «غیر ممکن است که بتوان در خانه به تولید محصولی پرداخت که برای ضدعفونی کردن دستها تاثیر داشته باشد». حتی طبق تحقیقات مرکز پیشگیری و درمان بیماری آمریکا بیشتر محلولهای ضدعفونیکنندهای که مصرف خانگی دارند برای تمیز کردن سطوح کافی هستند.
سازمان بهداشت جهانی طی اطلاعیهای اعلام کرده است که با شستشوی مداوم دستها میتوان ویروس کرونا را شکست داد، اما در این میان استفاده از دستکش و ماسک امری لازم و ضروری است که جهانیان باید آنرا جدی بگیرند. همچنین متخصصان تغذیه و رژیم درمانی توصیه میکنند برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا حتما مصرف میوه جات و سبزیجات تازه را بایستی در برنامه روزانه قرار داد و آنها را رعایت کرد.
در حال حاضر تا مهار ویروس کرونا به صورت کامل در جهان از رفت و آمدهای غیر ضروری در بیرون منزل پرهیز کنید و هنگام خرید تنها یک نفر از اعضای خانه را به بیرون منزل بسیج کنید. همچنین حتما به یاد داشته باشید که از غذاهای سرد مانند الویه یا غذاهایی که نمیتوان آنها را مجدد گرم کرد، استفاده نکنید. برای رهایی و خلاص شدن کامل از شر ویروس کرونا از مسافرت و تجمع در مکانهای شلوغ و عمومی پرهیز کنید و تا انتهای ویروس اخبار مرتبط با آنرا تنها از سایتهای معتبر پیگیری کنید.
همه ما میدانیم که بیشترین افراد در معرض کرونا سالمندان بالای ۶۵ سال، کودکان، افراد با بیماریهای زمینهای قلبی، ریوی و دیابت هستند که این افراد باید بیش از سایر دیگران خطر کرونا را جدی بگیرند. البته به گفته متخصصان عفونی بیماران دیابتی بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به کرونا هستند وباید تحت درمان باشند.
بیشتر بخوانید: برتری مراقبتهای بهداشتی ایران از ایتالیا و اسپانیا/ اینستکس پاسخگوی نیازهای ما نیست/ ایرانیان در ایتالیا را بازمیگردانیم
کادر درمانی بیمارستانها هم اعم از پزشکان، پرستاران و ... توصیه میکنند تا بلافاصله پس از دیدن علائم شبیه به بیمارستانها مراجعه نکنید؛ چرا که ممکن است این علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا باشد و با مراجعه به مراکز درمانی ناقل ویروس شوید و شما هم آنها را به دیگران منتقل کنید.
ویروس کرونا در دمای بالا از بین میرود حتی به گفته متخصصان تغذیه و رژیم درمانی این ویروس در دمای ۱۰۰ درجه به مدت ۵ دقیقه کاملا نابود خواهد شد پس قبل از مصرف هر ماده غذایی آنرا کاملا گرم کنید و از خوردن غذاهای خام و نیم پز مانند سوشی، تخم مرغ آبپز و ... به صورت جدی پرهیز کنید تا در معرض خطر ابتلا به این ویروس کشنده و خطرناک جدید به اسم کرونا قرار نگیرید.
انتهای پیام/