در این مطلب قصد داریم یکی از غذاهای سنتی گیلان را به شما عزیزان آموزش دهیم.

خورش متنجان خورش  گیلانی//دپویبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خورش متنجان یک غذای سنتی است که در گیلان درست می شود.در ادامه قصد داریم دستورالعمل تهیه آن را به شما عزیزان آموزش دهیم.

مواد لازم:
مرغابی (میتوانید از اردک، مرغ یا خوتکاهم استفاده کنید) ۱ عدد
گردو ۵۰۰ گرم
برگه قیسی ۲۵۰ گرم
کشمش ۲۰۰ گرم
رب انار (شیرین) ۲ قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
شکر ۴ قاشق غذا خوری
گلپر ۲ قاشق مربا خوری
آب انار (ترش) ۲ پیمانه
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه: 

ابتدا مرغابی را پاک کرده و بشویید و کمی نمک به آن بزنید. مغز گردو را سائیده و نرم کنید. در یک قابلمه آب انارترش، زردچوبه و نمک را با یک لیوان آب بجوشانید.

گردوی سائیده را اول کمی در آب حل کنید، سپس داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا حدود ۴ تا ۵ ساعت با حرارت ملایم جا بیفتد. اگر غلیظ بود در آن آب سرد بریزید تا گردو به روغن بیفتد.

ترشی و نمک آن را اندازه کنید. توجه داشته باشید هر قدر پخت گردو طولانی‌تر باشد خورش بهتر جا می‌افتد. مرغابی را با مقدار کمی روغن در تابه تفت داده و به قابلمه اضافه کنید.

بعد از آن که پخته شد رب گوجه فرنگی و رب انار را اضافه کرده و بعد قیصی و کشمش را در خورش بریزید و اجازه دهید تا خوب پخته شود. در انتها به خورش گلپر بزنید و بگذارید تا خوب به روغن بیفتد.

سایر نکات

۱) در صورتی که به مرغابی دسترسی نداشتید از مرغ یا اردک یا خوتکا استفاده کنید.
۲) این غذا بیشتر در استان‌های شمالی طبخ میشود.
۳) اگر آب انار نداشتید از آبغوره استفاده کنید.
۴) میزان ترشی و شیرینی این غذا را با توجه به ذائقه خود تنظیم کرده و در صورت دلخواه میزان شکر و مواد ترش را تغییر دهید.
۵) این غذا باید ظاهری شبیه فسنجان داشته باشد.

منبع: سرآشپز پاییون

انتهای پیام/

برچسب ها: آشپزی ، آشپزی ایرانی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.