به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید تاکنون اسم خورش متن جن را شنیده باشید. این خورش در استان گیلان به عنوان غذایی مجلسی در میهمانیها و مراسمات سرو شده و یکی از پرطرفدارترین غذاهای شمالی محسوب میشود. در این مطلب، به آموزش تهیه خورش متن جن پرداخته ایم.
اگر به فکر ایجاد تنوع غذایی و تست کردن مزههای جدید هستید به شما توصیه میکنیم این غذای خوشمزه را درست کنید. خورش متن جن ظاهری شبیه به خورشت فسنجان دارد و مواد اصلی تشکیل دهنده آن عبارتند از: گوشت مرغ، قیسی، کشمش، گردو و رب انار. همانطور که ملاحظه میکنید وجه تمایز خورش متن جن با خورش فسنجان در استفاده از کشمش و قیسی در تهیه این خورش است که علاوه بر ایجاد طعمی متفاوت، ارزش غذایی آن را نیز افزایش میدهد.
کشمش مقدار زیادی آهن دارد و استفاده مداوم آن میتواند آهن مورد نیاز بدن را تامین کند. در مقایسهی میزان آهن کشمش با گوشت گوساله همین کافی است که بدانید ۱۰۰ گرم کشمش حاوی ۸۸/۱ میلی گرم آهن است درحالیکه ۱۰۰ گرم گوشت گوساله ۲ الی ۴ میلی گرم آهن دارد. کشمش همچنین سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است و انرژی بدن را تامین میکند؛ بنابراین میتواند در جلوگیری از سرطان و رشد نامتعارف سلولها و کنترل قند خون موثر واقع شود.
مواد لازم:
گردو ۲۰۰ گرم
سینه مرغ یک عدد
قیسی ۱۲ عدد
کشمش ۱۵۰ گرم
رب انار دو قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری
گلپر به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
پیاز داغ سه قاشق غذاخوری
طرز تهيه:
ابتدا گردو را ساييده تا كاملا نرم و يك دست شود. سپس به همراه رب انار نمك، فلفل و زردچوبه در قابلمه ريخته و با مرغ و يك استكان آب تفت ميدهيم تا گردو به روغن بيفتد. بعد از 15 دقيقه، دو ليوان آب سرد داخل قابلمه ميريزيم و با حرارت ملايم ميگذاريم تا بجوشد. بعد از يك ساعت، تكههاي مرغ را از قابلمه خارج كرده، پيازداغ، رب گوجهفرنگي قيسي و كشمش را به همراه دو ليوان آب سرد درون قابلمه ميريزيم. زماني كه گردو كمي سفت شد، مرغ و گلپر را مجددا به خورش ميافزاييم. پس از 10 دقيقه خورش را از روي حرارت بر ميداريم. اين خورش در كاسههاي يك نفره سرو ميشود.
نكته:
اين خورش براي مجالس رسمي استان گيلان تهيه ميشود.
منبع : sooran.com
انتهای پیام/