۱۸۶به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سال پیش در سال ۱۸۱۹ میلادی، یک پزشک فرانسوی به نام Rene Laennec یک گوشی پزشکی (اسستتوسکوپ) چوبی را ساخت، این وسیله در آن زمان فقط یک دهانه برای قرار گرفتن روی گوش داشت و قسمتی از آن که روی سینه بیمار قرار میگرفت، ابعاد بزرگی داشت. تا آن هنگام پزشکان گوششان را مستقیما روی سینه بیماران قرار میدادند تا صدای قلب را بشنوند، اما روزی دکتر رنه لینک، برای ویزیت یک زن جوان رفت و هنگامی که قصد شنیدن صدای قلب زن را داشت، از گذاشتن گوشش روی سینه این زن دچار شرمزدگی شد، به همین خاطر تصمیم گرفت تا وسیلهای بسازد که هم پزشکان و هم بیماران راحتتر باشند.
در سال ۱۸۴۳ یک پزشک ساکن نیویورک به نام George P. Cammann، تغییراتی در گوشی ایجاد کرد، لوله آن را قابل انعطاف کرد، و دو مجرا برای قرار گرفتن روی هر دو گوش برای ان ساخت.
در سال ۱۸۵۵، گوشی دکتر کامان از وسایل زیر ساخته میشد: قسمتی که روی سینه قرار میگرفت از چوب آبنوس، تیوبها از سیمی که روکشی از پارچه ابریشمی آغشته به صمغ داشت و قسمتی که درون گوشها قرار میگرفت از عاج.
تا سال ۱۹۶۰ تغییرات عمدهای در گوشی پزشکی ایجاد نشد، در این زمان بود که دکتر لیتمن، یک استاد دانشگاه هاروارد گوشی پزشکیای ساخت که ویژگیهای آکوستیک خوبی داشت.
دکتر لیتمن یک پژوهشگر قلب بود و در زمینه الکتروکاردیوگرافی در جهان، مطرح بود.
در ۱۹۶۱ دکتر لیتمن در مجله AMA، ویژگیهای یک گوشی پزشکی ایدهآل را توضیح داد. وی توضیح داد که بهتر است قسمت سینهای گوشی، دو قسمت داشته باشد، یک قسمت به نام bell برای شنیدن اصوات بم و یک قسمت دارای دیافراگم پلاستیکی برای فیلتر کردن اصوات بم. وی اضافه کرد که تیوب گوشی باید سخت و درای مجرای واحد باشد و تا حد امکان کوتاه باشد و گوشی طوری طراحی شود که سبک باشد و بتوان با آن راحت کار کرد.
گوشیهای لیتمن مشهورترین مارک بازار گوشیها هستند و به همین اندازه محبوب و پرفروش هستند.
اما آیا پیشرفتهای تکنولوژی توانسته تحولات و ویژگیهای جدیدی برای گوشیها به ارمغان آورد؟
بله! مدل E۳۰۰۰ گوشی لیتمن در عین زیبایی فوقالعاده ویژگیهای منحصر به فرد دیگری هم دارد. در ساخت این گوشی از فنآوری جدیدی به نام the Ambient Noise Reduction (ANR) technology استفاده شده که به کمک آن ۷۵ درصد صدای مزاحم یا نویز محیطی حذف میشود. ظاهرا این حذف به طریقه آکوستیک انجام میشود و نه الکترونیک.
مدل ۴۱۰۰ WS گوشیهای لیتمن علاوه بر برخورداری از این فنآوری ویژگی جالب دیگری هم دارد. به کمک این گوشی (به قسمت میانی گوشی دقت کنید) میشود.
صدای شنیده شده را میشود ضبط کرد، دوباره شنید و یا حتی از گوشی دیگر دانلود کرد. حتی شایعاتی هم بوده که میخواستهاند این گوشی را با آیپاد یکپارچه کنند که البته هنوز چنین چیزی در این گوشی پیشبینی نشده است.
منبع: یک پزشک
انتهای پیام/
از معلوماتش استفاده کرذم