به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، نیکوتین یک ترکیب آلی نیتروژندار است که بیشتر در گیاهانی مانند تنباکو و در اندازههای کمتر در گوجهفرنگی، سیبزمینی، بادمجان و فلفلسبز یافت میشود.
نیکوتین نوعی ماده شیمیایی به شدت اعتیادآور است که در دخانیات وجود دارد و ترک آن بسیار دشوار است، ولی با این وجود میلیونها انسان در سراسر جهان آن را استعمال میکنند؛ البته با تغذیه سالم و استفاده از برخی مواد غذایی میتوان این ماده مضر را از بدن دفع کرد.
پس از دمیدن دود سیگار نیکوتین به جریان خون راه یافته و پس از حدود ۷ ثانیه به مغز میرسد. نیکوتین همچنین میتواند از طریق غشاء مخاط دهان (وقتی به صورت جویدنی مصرف میشود) یا بینی (وقتی به شکل استنشاقی مصرف میشود) و یا حتی از طریق پوست (برچسبهای نیکوتینی) جذب شود.
با مصرف برخی مواد غذایی میتوان این ماده مهلک را از بدن دفع کرد که در این بسته به معرفی آنها میپردازیم.
بروکلی حاوی ویتامینهایی مانند B۵، C و B است که کارش تنظیم فعالیتهای بدن است. کمبود این گروه از ویتامینها موجب اختلال در عملکرد بهینه بدن میشود.
پرتقال از اعضای خانواده مرکبات است که غنی از ویتامین C بوده و نیکوتین را از بدن حذف میکند.
اسفناج حاوی فولیک اسید و ویتامین B۹ بوده و به از بینبرنده نیکوتین از بدن شهرت دارد. نیکوتین موجب اختلال در خواب میشود و اغلب افراد مصرفکننده دچار این مشکل هستند.
بیشتر بخوانید: بالاخره آدامسهای نیکوتین دار مفید است یا مضر؟
زنجبیل یکی از بهترین مواد غذایی برای رهایی از عوارض ناشی از مصرف سیگار و نیکوتین است. باید گفت که زنجبیل خام عملکرد بهتری در کم شدن مصرف به دریافت نیکوتین، کاهش وزن و دفع سموم خون ناشی از مصرف نیکوتین دارد.
اسید موجود در ذغال اخته روند دفع نیکوتین از جریان خون را تسریع میکند. همینطور این میوه مثل نیکوتین میزان قند خون را بالا میبرد، از اینرو، جایگزین مناسبی برای سیگار در هنگام تمایل به دریافت نیکوتین است.
لیمو هم یکی دیگر از سلاحهای قوی در نبرد ترک سیگار است! بعد از مصرف سیگار، نیکوتین تا ۳ روز در بدن باقی میماند و به سلولها و منفذهای پوستی آسیب میرساند
استفاده مکرر از سیگار به صورت روزانه موجب کم شدن ویتامین A و C شده و تاثیر منفی بر عملکرد مغز دارد. همینطور موجب تخریب سلولهای عصبی میشود.
مصرف سیگار موجب بالارفتن تپش قلب، فشار خون و هم کاهش سطح اکسیژن در خون و در مقابل، مصرف انار موجب کم شدن این عوارض، تنظیم جریان خون و تولید گلبولهای قرمز بیشتر میشود.
استعمال سیگار موجب تنگ و سفت شدن عروق خونی میشود. ویتامین E موجود در جوانه گندم و سایر غلات موجب بالارفتن خاصیت ارتجاعی سیستم گردش خون شده و خطر سکته قلبی را بویژه در سنین بالاتر کاهش میدهد.
کلم پیچ از اعضای خانواده کلمها است که مصرف آن خطر مبتلا شدن به سرطان را کاهش میدهد. همینطور، کلمپیچ منبع سرشار از ماده ایزوتیوسیانات و سایر آنتیاکسیدانها است که به دفع نیکوتین ذخیره شده در خون کمک میکند.
انتهای پیام/
اصلاً برای حریم هوایی دیگران ارزشی قائل نیستند