حاجی‌بیگی گفت: مردم در روزهای کرونایی اهدای خون را فراموش نکنند چراکه بسیاری از بیماران به خون و فرآورده‌های آن نیاز دارند.

انتقال خونبه گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بشیر حاجی‌بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون اظهار کرد: مردم در روزهای کرونایی اهدای خون را فراموش نکنند چراکه بسیاری از بیماران سرطانی، تالاسمی و هموفیلی به خون و فرآورده‌های آن نیاز دارند و اهداکنندگان باید بدانند که ویروس کرونا از طریق خون منتقل نمی‌شود.

حاجی‌بیگی افزود: هموطنان نوع‌دوست که در همه شرایط یاری‌گر سازمان انتقال خون برای تامین خون و فرآورده‌های خون برای بیماران نیازمند به خون هستند، توجه داشته باشند که ترس از کرونا موجب این نشود که اهدای خون را فراموش کنند، نیاز به خون همیشگی است، بنابراین بیماران نیازمند به خون را فراموش نکرده و به کمک این بیماران بشتابند.

وی تاکید کرد: اهدا کنندگان خون اطمینان داشته باشند که سازمان انتقال خون بر اساس آخرین استاندارد‌های سازمان بهداشت جهانی و سازمان‌های انتقال خون جهان، تمام نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت می‌کند و تمام مراکز انتقال و اهدای خون و تمام تجهیزات این مراکز در کشور در حال حاضر و همیشه، ضد عفونی و استریل می‌شوند و اهداکنندگان با اطمینان خاطر، خون اهدا کنند.

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: تاکنون هیچ مستندی مبنی بر اینکه ویروس کرونا از طریق خون منتقل می‌شود وجود ندارد، بنابراین ویروس کرونا از طریق خون انتقال نمی‌یابد.

حاجی بیگی افزود: مردم بخصوص اهدا کنندگان خون توجه داشته باشند که ویروس کرونا از طریق ترشحات بینی، بزاق و ترشحات تنفسی انتقال می‌یابد و مردم در این زمینه اصول بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند و بخصوص شست و شوی دست‌ها با آب صابون و ضد عفونی کردن آن‌ها و رعایت فاصله با یکدیگر و به ویژه افراد بیمار را به طور جدی رعایت کنند.

وی ادامه داد: نکته دیگر که مردم و بخصوص اهدا کنندگان خون باید مورد توجه قرار دهند این است که در کیت‌های تشخیصی برای کرونا از ترشحات بزاق و بینی فرد مشکوک به کرونا استفاده می‌شود و این کیت تشخیصی هیچ ربطی به خون ندارد.

کاهش اهدای خون با شیوع ویروس کرونا

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: با شیوع ویروس کرونا میزان اهدای خون کاهش یافته است این در حالی است این ویروس از طریق خون منتقل نمی‌شود و از سوی دیگر با اهدای یک واحد خون می‌توان جان سه نفر را نجات داد.

حاحی بیگی افزود: حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است و برای دفعات بعدی اهداکننده مستمر (با سابقه حداقل ۲ بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است.

وی تاکید کرد: هر واحد خون اهدایی حدود ۴۵۰ میلی لیتر و معادل فقط ۱۰ درصد حجم کل خون بدن است، پلاسما، گلبول‌های سفید و پلاکت‌ها، ظرف مدت چند روز به طور طبیعی توسط سیستم خون ساز بدن جایگزین می‌شوند و بدن با افزایش جذب آهن از دستگاه گوارش، آهن از دست رفته را به مرور و طی حدود یک ماه جایگزین خواهد کرد، بنابراین گلبول‌های قرمز خون حداکثر در سه تا چهار هفته در بدن بازسازی می‌شود.

حاجی بیگی در خصوص ضرورت اهدای خون تصریح کرد: خون سالم، نجات دهنده زندگی است و همه روزه، در سراسر جهان بسیاری از افراد به خون و فرآورده‌های خونی نیاز دارند، به طوری که از هر سه نفر در دنیا، یک نفر در طول زندگی احتیاج به تزریق خون و فرآورده‌های خونی پیدا می‌کند.

حاجی بیگی گفت: بارزترین مثال برای موقعیت‌هایی که در آن نیاز مبرم به خون پیدا می‌شود، شامل زمان بروز حوادث و سوانح گوناگونی نظیر تصادفات رانندگی، سوختگی‌ها و اعمال جراحی است.

وی اضافه کرد: همچنین زنان باردار در حین زایمان، نوزادان و به خصوص نوزادان نارس که به زردی دچار می‌شوند، نیازمند خون هستند و از طرفی بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآورده‌های خون به شمار می‌روند.

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: بسیاری از دیگر بیماران مانند بیماران تالاسمی و هموفیلی نیز ناگزیرند برای بهره‌مندی از یک زندگی به نسبت طبیعی برای تمام عمر به شکل منظم خون یا فرآورده‌های خونی دریافت کنند.

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه اهدای مستمر خون در حال حاضر در کشور حدود ۶۰ درصد است، افزود: اهداکننده مستمر به فردی اطلاق می‌شود که در طول سال حداقل ۲ بار موفق به اهدای خون شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Netherlands
فرزان
۰۸:۵۹ ۳۰ فروردين ۱۳۹۹
یکبار من سازمان انتقال خون بودم و یکنفر امد خون بده صف بسیار طولانی بود و آقای که امده بود خون بده اعتراض کرد و که چرا چند تا تخت اضافه نمیزارید وقت ما ارزش داره و رفت کارمند اداره اننقال خون گفت بدبخت اون کسی که میخواد خون اینو بزنن بهش و من از رفتارکارمند حالم بهم خورد خون مفتی هم میدی یچیزی طلب کارن باز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۴ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
ببخشید ایا امکان اهدای خون درمنزل وجود دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
همش مردم، مردم، مردم، آیا تا حالا‌شده مسولین هم برا این مردم قدم بردارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۷ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
ازون ور میگین بیرون نیاین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۰ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
اگر کسری خون وجود داره ماشین سیاره جهت خون گیری در سطح شهر بفرستید تا به اهدا خون کمک کنه ...
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا قربانزاده
۱۴:۵۹ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
من تو اسفند ماه خون دادم و هیچ مشکلی هم واسم پیش نیومد . بخدا الان هم اگه بتونم خون بدم بازم حاضرم خون اعطا کنم چون وقتی خون میدم به قدری سبک میشم که حد و حساب نداره
Iran (Islamic Republic of)
فاطی
۱۳:۵۲ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
adsl مخابرات تهران چرا مشکل پیدا کرده گوگل و تلگرام و سایت خارجی باز نمیکنهههههه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۸ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
از کجا معلوم شاید منتقل شد
Iran (Islamic Republic of)
عادل
۱۳:۴۲ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
سلام لطفا برنامه و روزهاشونم مشخص کنید.من اطلاع ندارم تو شهرمونم همیشه دایر نیس
آخرین اخبار