به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، توجه نکردن به میزان قند خون سبب بروز آسیب به اندامهای مختلف بدن از جمله کلیهها، پاها و چشمها میشود که در برخی موارد این عوارض غیرقابل جبران و بازگشت است.
خوراکیهایی از قبیل آجیل یا شیرینی و انواع خوراکیهای وعدههای ناهار یا شام در مهمانیها میتواند یک خطر جدی برای سلامت افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای محسوب شود، به همین دلیل کارشناسان توصیه میکنند افراد رژیم غذایی خود را در ایام عید حفظ کنند و از مصرف بیش از اندازه آجیل شور، شیرینی، شکلات و غذاهای حاوی نمک و چربی فراوان خودداری کنند.
بیشتر بخوانید: نقش آگاهی بخشی به مردم در پیشگیری از دیابت
پرهیز از مصرف بی رویه خرما، کشمش توت و انجیر با چای به بهانه سالم بودن، مصرف مقادیر مناسبی از میوههای خشک و تازه به جای هله هولهها و شیرینی، پرهیز از مصرف انواع شیرینی هنگامی که قند خونتان بالای mg/dl ۱۶۰ است. مصرف میزان کمی از شیرینی در صورت تمایل شدید به آن، پرهیز از رانندگی زمانی که قند خونتان کمتر از mg/dl ۹۰ است. پرهیز از مصرف تنقلاتی که باعث افزایش وزن میشوند، توجه به میزان خواب و فعالیت بدنی مناسب، مصرف کمتر از یک مشت آجیل در طول روز و حذف کامل قند و شکلات از دیگر مواردی که باید رعایت شود.
همچنین نباید از پیادهروی روزانه غافل شد چرا که فعالیت کم و بیتحرکی میتواند سبب افزایش قند خون در مبتلایان شود.
انتهای پیام/