به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، با تصویب ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا طرح تشدید فاصله گذاری اجتماعی به منظور کاهش زنجیره انتقال بیماری کرونا از فردا ۸ فروردین تا ۱۵ فروردین ماه در سراسر کشور اجرا و همزمان با سراسر کشور در استان مرکزی هم اجرا میشودو در صورت تصویب این ستاد طرح تمدید خواهد شد.
جزئیات طرح تقویت فاصله گذاری اجتماعی
کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با اشاره به آغاز اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی کاهش زنجیره انتقال بیماری کرونا خطاب به مردم شریف و عزیز ایران اسلامی اعلام کرد:
در ادامه اقدامات مستمر یک ماه اخیر توسط همه دستگاهها که با حداکثر ظرفیت بصورت ۲۴ ساعته و مستمربرای مقابله و ممانعت از گسترش شیوع کرونا درکشور صورت گرفت.
طرح تقویت فاصله گذاری اجتماعی با هدف کمک به تشدید قطع زنجیره انتقال بیماری با رویکرد کاهش تماسها، عدم برگزاری اجتماعات و حذف ترددهای غیر ضروری در سطح کشور (مصوب ستادملی مدیریت و مقابله با کرونا) از بامداد جمعه هشتم فروردین ماه آغاز و تا ۱۵ فروردین ماه اجرا میشود و در صورت تصویب ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، اجرای طرح تمدید خواهد شد.
براین اساس در دوره اجرای طرح تقویت فاصله گذاری اجتماعی موارد زیر لازم الاجرا خواهد بود.
- صرفا افراد بومی ساکن هر شهر مجاز به ورود آن شهر بوده و ورود افراد غیر ساکن ممنوع است. نحوه شناسایی افراد ساکن و بومی با استفاده از کارت ملی، پلاک خودرو، بیمه نامه خودرو صورت میپذیرد.
- خروج افراد غیرساکن و مسافر شهرهای محل حضور فعلی برای رفتن به محل سکونت خود بلامانع و بلکه تسریع میگردد. این افراد در طول مسیر اجازه ورود به شهرها را نداشته و از کنار گذرها عبور خواهند نمود.
- مدارس و دانشگاهها تا پایان زمان طرح تعطیل است.
- پارک ها، بوستان ها، تفرجگاه ها، مراکز تفریحی، استخرها و... که محل تجمع افراد هستند تعطیل خواهند بود.
- اصناف و مشاغل مشمول مقررات این طرح در قالب گروه بندی سه گانه (گروهی که باید کاملا فعال باشند جدول شماره یک، گروهی که باید تعطیل شوند و گروهی که بر اساس اقتضا و شرایط محلی فعالیت آنها میتواند مجاز باشد جدول شماره دو) به شرح پیوست، فعالیت مینمایند.
- ادارت دولتی برابر بخشنامه صادره معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی حداکثر با یک سوم نیروهای اداری و به صورت شیفت بندی خدمات رسانی خواهند نمود.
- برگزاری هرگونه مراسم که موجب تجمع افراد شود (اعم از رسمی و غیر رسمی) ممنوع میباشد.
- تردد خودروهای امدادی و درمانی، پلیس، حمل بار، کالاها، مایحتاج مردم، سوخت مشمول ممنوعیتها نمیگردد.
- محدودیت حداکثری در جابجائی مسافر با هواپیما، قطار و اتوبوسهای بین شهری ضمن اجرای کامل پروتکلهای بهداشتی، اعمال میشود.
- طرح کنترلهای بهداشتی در مبادی خروجی با تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با مشارکت بسیج، هلال احمر و سایر بخشهای ذیربط در نقاط مورد نظر، اجرایی خواهد شد.
- ممنوعیتهای تعیین شده شامل کارکنان دستگاههای دولتی که محل سکونت آنها با محل کارشان در یک نقطه قرار ندارد نمیگردد و تیمهای تشخیصی مستقر در مبادی کنترلی با احراز موضوع نسبت به صدور تردد این دسته از کارمندان اقدام مینمایند.
- به منظور تضمین اجرای طرح، خودروهای افراد متخلف از این مقررات به مدت یک (۱) ماه با اخذ کلیه هزینههای جانبی توقیف میشود.
- همچنین جریمه نقدی به مبلغ پانصد هزار تومان و پلمپ واحدهای صنفی متخلف با هماهنگی سازمان تعزیرات حکومتی به مدت یک ماه، در دستور کار قرار دارد.
- کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مستقر در وزارت کشور در اطلاعیههای بعدی جزییات و نکات مورد تاکید را مستمرا به اطلاع کلیه مردم عزیز ایران میرساند و همچنین این کمیته آماده دریافت نظرات و پیشنهادات میباشد.
- برای اطلاع عموم، کمیته مستقر در وزارت کشور در سطح ملی و ستادهای استانی و شهرستانی مدیریت بیماری کرونا مستقر در استانداریها و فرمانداری ها، مسئول پیگیری فرایند اجرای طرح بوده و به صورت روزانه ضمن رصد شرایط، نسبت به اتخاذ تدابیر لازم اقدام خواهد نمود.
-
در همین راستا در جلسه قرارگاه پدافند زیستی استان مرکزی به ریاست استاندار با حضور معاونین استاندار، رئیس کل دادگستری و دادستان مرکز استان، فرماندهان نظامی و انتظامی استان، مدیران و مسئولین مربوطه و از طریق ارتباط ویدئو کنفرانس با حضور فرمانداران و مسئولین شهرستانها آخرین وضعیت اقدامات در حوزه پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در استان و اجرای موارد لازم بررسی و تشریح شد.
مصوبات جلسه قرارگاه پدافند زیستی استان مرکزی
مصوبات مهم جلسه قرارگاه پدافند زیستی استان مرکزی به شرح زیر است:
- همه مراکز طبیعت گردی و تفریحی استان تا اطلاع ثانوی تعطیل است و اکیپهای مخصوص برای کنترل آنها مستقر میشود.
- کنترل شدیدتر راههای اصلی ورودی و خروجی استان، مسدود کردن راههای فرعی مواصلاتی با شهرهای همجوار استان، منع رفت و آمد تفریحی و بازدیدی از داخل استان و عبور خودروها از کمربندی اقداماتی است که اجرایی میشود.
- امسال مراسم ۱۳ نوروز نداریم و ورود و خروج مردم به پارکها کاملا ممنوع است.
- شهرداریهای مراکز شهرستانها تمهیدات لازم برای منع ورود و خروج مردم را اتخاذ کنند. تمامی محدودیتهای سختگیرانه اعمال و با متخلفین برابر قانون رفتار خواهد شد.
- در قبال افرادی که همراهی نکنند اقدام قضایی صورت میگیرد.
- همه مراکز طبیعت گردی و تفریحی استان تا اطلاع ثانوی تعطیل است و اکیپهای مخصوص برای کنترل آنها مستقر میشود.
- فرمانداران شهرستانها باید راههای فرعی را کنترل و شناسایی کرده و با استقرار اکیپهای متشکل از سپاه، ارتش، نیروی انتظامی، هلال احمر، علوم پزشکی و سایر دستگاههای مربوطه به صورت شبانه روزی هرگونه ورود و خروج به استان را تحت کنترل و مدیریت قرار دهند.
- از مردم انتظار میرود کلیه سفرهای غیرضروری را متوقف کنند. ممکن است با شرایط سختگیرانه و برخوردهای قضایی برای مردم مشکل بوجود بیاید، ولی همه باید تمکین کنند تا زنجیره تماس مردمی قطع شود و بتوان کرونا را شکست داد.
- شناسایی معبرها و بستن پارک ها، مسدود کردن تمامی مراکز گردشگری، ممنوعیت عبور و مرور درون شهری و برون شهری در روز ۱۲ و ۱۳ نوروز برای کاهش تجمعات و قطع زنجیره تماس انجام میشود تا بتوان موج دوم بیماری را مدیریت کرد.
- مدت زمان اجرای این طرح مطابق دستورالعمل ابلاغی ستاد ملی از ساعت صفر امشب تا ۱۵ فروردین خواهد بود.
- فرمانداران نسبت به پشتیبانی و تامین نیازهای گروههایی که قرار است مستقر شوند، به میزان ۱۵ نفر در ۲۴ ساعت اقدام کنند. مسدود کردن راههای فرعی باید با بکارگیری علائم راهنمایی و رانندگی صورت گیرد تا خسارتی متوجه خودروها نشود و تصادفی رخ ندهد.
- شهرداران هم نسبت به تعطیلی تمامی اماکن تفریحی و گردشگری تا ۱۰ روز آینده اقدام کنند، همچنین تردد خودروها در سه روز آخر تعطیلات محدود شود و کنترل تردد از درب منزل صورت گیرد و محدودیتها تشدید شود.
انتهای پیام / ج