به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، دلایل متعددی برای ترک خوردن لب ها وجود دارد که با آگاهی از آنان میتوانید برای درمان صحیح آن هم اقدام کنید.
این مورد بسیار قابل درک است، زیرا وقتی دما پایین میآید و باد سرد میوزد، رطوبت موجود در هوا بسیار کم میشود. این امر معمولا بر رطوبت طبیعی لبها تأثیر میگذارد و مرطوب شدن طبیعی لبها را امری غیرممکن میکند.
بسیاری از افراد عادت دارند وقتی که احساس کردند لبها کمی خشک شده آنها را لیس بزنند چرا که فکر میکنند این کار باعث جبران آب از دست رفته در سطح لبها میشود. با این شرایط، تنها کاری که انجام داد وخیم کردن شرایط است، زیرا بزاق شما حاوی آنزیم گوارشی است که میتواند خوراکیهای مصرفی را هضم کند. این نوع آنزیم به پوست لب نفوذ میکند و علاوه بر خشک شدن موجب آسیبپذیرتر شدن لبها هم میشود. عادت مخرب دیگری که در مورد لبهایتان انجام میدهید این است که پوست آن را با دست میکنید. با وجود اینکه پوسته پوسته شدن لبها، وسوسه کندن آنها را بیشتر میکند، ولی باید بدانید این کار باید بدتر شدن شرایط یا حتی خونریزی میشود.
واقعا جای تعجب دارد چیزی که به صورت روزانه استفاده میکنید مسئول ترک خوردن لبهایتان در ماههای سرد سال باشد. خمیر دندانی که استفاده میکنید حاوی مواد شیمیایی مضری از جمله سدیوم لورت سولفات است که موجب تحریک پوست لب میشود.
تحقیقات علمی ثابت کرده اند که کمبود بعضی انواع ویتامینها میتواند دلیل خشک شدن لبها در ماههای سرد سال باشد. کمبود ویتامینها و مواد معدنی و همینطور مصرف نکردن آب کافی بدترین کاری است که میتوانید با پوست و به ویژه پوست لب انجام دهید.
بعضی محصولات زیبایی، به ویژه آنهایی که برای درمان آکنه استفاده میشوند، حاوی مواد شیمیایی مصنوعی هستند که میتوانند رطوبت پوست را از بین ببرند و پوستتان را خشک کنند. اگر این محصولات با لبهایتان تماس داشته باشند موجب دردسر میشوند.
بسیاری از افراد عادت دارند به جای بینی از دهانشان نفس بکشند، به ویژه زمانی که در حال انجام فعالیتهای بیرون از خانه هستند. با این شرایط، این تکنیک میتواند باعث خشکی شدید لبها شود در حالیکه نسبت به آن آگاهی ندارید. قرار گرفتن در معرض باد و هوای سرد از طریق دم و بازدم هم باعث ترک خوردن لبها میشود.
همانطور که از نامش معلوم است، در ماههای سرد سال، لبها به شدت خشک میشوند و ترک میخورند. اطراف ناحیه لبها هم پوسته میشود و هر خوراکی ترش یا تندی میتواند در زمان مصرف کردن ایجاد درد یا ناراحتی و حتی سوزش کند. علاوه بر اینها، در بعضی موارد شدید، امکان دارد موجب خونریزی لبها و ناحیه اطراف لبها نیز شود که کارها و عادتهای روزانه را مختل میکند. محققان ثابت کرده اند که هوای خشک زمستان و رطوبت کم آن موجب خشک شدن لب میشود.
بیشتر بخوانید:رفع ترک لب با طب سنتی
۱ – نوشیدن مقدار بسیار زیاد از مایعات به کم شدن این خشکی کمک میکند. افراد نباید مصرف مایعات را در فصل زمستان کم کنند. نوشیدن روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان مایعات در فصل تابستان و زمستان پیشنهاد میشود. هنگامی که بدن دچار کم آبی شود، اولین نشانه در لب دیده میشود.
۲ – استفاده از آلوئه ورا و پماد ویتامین E هم در بهبود ترک خوردگی لب اثر است.
۳ – بهترین درمان خانگی برای تسکین این ترک خوردگی گذاشتن یک تکه خیار بر روی لب است، همینطور میتوانید از روغن بادام، زیتون، نارگیل یا هر روغن طبیعی دیگر یا حتی عسل و شیر استفاده کنید.
۴ – پرهیز از استفاده از لوازم آرایشی هم در این مورد بسیار موثر است.
۵ – برای تسکین خشکی لب نیز نباید به هیچ وجه از مواد شیمیایی استفاده کرد.
۶ – ودر نهایت لب خود را با آب دهان خیس نکنید، این مورد باعث خشکی و سوزش بیش از حد آن میشود.
انتهای پیام/