به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد دولت آمریکا ماهها پیش از شیوع ویروس کرونا، یکی از مناصب کلیدی سلامت عمومی خود در پکن، پایتخت چین، که وظیفه شناسایی شیوع بیمارها را برعهده داشت، حذف کرد.
رویترز به نقل از چند منبع آگاه نوشت، دکتر لیندا کوئیک، کارشناس آمریکایی اپیدمولوژی در آژانس کنترل بیماریها در چین، در ماه جولای سمت خود را ترک کرد. اولین مورد ابتلا به کرونا احتمالا در اوایل نوامبر بروز یافته و با افزایش تدریجی شمار مبتلایان به این ویروس، دولت دونالد ترامپ چین را متهم به سانسور اطلاعاتی و ممانعت از ورود کارشناسان آمریکایی کرد.
این منصب شغلی از طرف مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا تامین بودجه میشود. بنا به گفته منابع آگاه، کوئیک در این مرکز مسئول اپیدمولوژیستهایی بوده که در زمینه شناسایی و تحقیق بیماری فعالیت میکردند. در گزارش رویترز آمده است این کارشناس آمریکایی در منصبی مناسب برای تشخیص بیماری کرونا فعالیت داشته و میتوانست اطلاعات به موقعی را در خصوص شیوع این بیماری به کشورهای جهان در همان هفتههای ابتدایی شیوع کرونا ارائه کند.
کوئیک زمانی این منصب را ترک کرد که در بحبوحه تنش تجاری میان آمریکا و چین دریافت که آمریکا بودجهای به این برنامه تخصیص نمیدهد. پیشتر مرکز کنترل و پیشگیری آمریکا اعلام کرد گروهی متشکل از ۲۷ مورد شبه ذات الریه با منشا ناشناخته در ووهان چین را شناسایی کردند و از آن زمان شیوع این بیماری در جهان آغاز شد. بیماری که تاکنون بیش از ۱۳ هزار نفر را به کام مرگ فرستاده است.
رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه بدون اشاره به حذف این منصب گزارش رویترز را تکذیب کرد. همزمان آمریکا کمپین اتهام زنی به چین در خصوص سانسور خبری و اطلاعاتی درباره ویروس کرونا را به راه انداخته است.
انتهای پیام/