به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در واقع مدت زمان هضم غذاها به مواردی چون سلامت فیزیکی، متابولیسم، سن و حتی جنسیت فرد نیز بستگی دارد، اما در حالت کلی هضم بعضی غذاها زمان زیادی نمی برد در حالی که بعضی غذاها مدت بیشتری برای هضم در دستگاه گوارش نیاز دارد.
اطلاعات درباره مدت زمان هضم انواع غذاها به داشتن یک برنامه غذایی متعادل نیز کمک می کند.
به عبارتی دیگر هضم غذا از لحظه خوردن غذا و تبدیل شدن آن به قطعات ریز شروع می شود و تا انتقال آن از طریق سیستم روده ای به رگ های خونی ادامه دارد.
کسانی که میخواهند وزن کم کنند یا می خواهند وزنشان ثابت بماند باید مدت زمان هضم غذاها را بدانند.
غذاهای سریع هضم
افراد زمانی که غذاهای سریع هضم را می خورند بیشتر از حد غذا می خورند، زیرا بلافاصله بعد از خوردن، غذا هضم می شود و فرد خیلی زود احساس گرسنگی می کند. این غذاها خیلی زود انرژی و به عبارتی دیگر سطح گلوکز را بالا می برد. بالا رفتن سطح انرژی بدن خوب است اما اگر سطح گلوکز بالا برود و استفاده نشود باقیمانده گلوکز تبدیل به چربی در بدنشان می شود.
غذاهای کند هضم
غذاهای کند هضم سطح قند خون را آرام بالا می برند و به بدن انرژی ثابت و متعادل می دهد. اما اگر همیشه غذاهای کند هضم مصرف کنند، دستگاه گوارش دائم، در حال تلاش است و این برای بدن سخت می شود.
به پیشنهاد متخصصان غذاهای سریع و کند هضم را نباید در یک وعده ترکیب کنیم و همینطور بلافاصله بعد از غذاهای کند هضم، غذاهای سریع هضم نخوریم و تا زمانی که هضم غذا تمام نشده به هیچ وجه نباید معده را دوباره پر کنیم.
وعده های صبحانه و شام باید ساده و به عبارتی جز غذاهای زود هضم باشد. به این علت که صبح ها خیلی زود سطح انرژی بالا می رود و شب ها معده استراحت می کند.
آب: بلافاصله وارد روده ها می شود ،بهتر است قبل از غذا آب ولرم بخورید تا اشتهایتان را کم کند.
سبزیجات خام: ۳۰ ثانیه
میوهها:۱۵ تا ۲۰ دقیقه
ماهی: ۴۵ دقیقه
سبزیجات پخته: ۴۰ دقیقه
سالاد و روغن زیتون: ۱ ساعت
برنج و گندم: ۲ ساعت
سیب زمینی: ۲ ساعت
لبنیات:۲ ساعت
مرغ:۲ ساعت
اجیل:۳ ساعت
گوشت گاو: ۳ ساعت
گوشت گوسفند: ۴ ساعت
باید توجه داشت که بهترین زمان برای عملکرد درست غذاهایی که زمان هضم متفاوتی دارند، وعده نهار است زیرا سیستم گوارشی بسیار فعال می شود.
بیشتر بخوانید: گیاهی که در درمان بیماریها معجزه میکند
انتهای پیام/