نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اسید اوریک گفت: اسید اوریک بالا به علت دریافت زیاد منابع پروتئین حیوانی ایجاد میشود.
او افزود: مصرف پروتئینهای حیوانی مانند انواع گوشت به خصوص گوشت پرچرب، جگر، قلوه و کله پاچه باعث افزایش میزان اسیداوریک در بدن فرد میشوند.
جوزدانی تصریح کرد: مصرف بعضی از مواد غذایی گیاهی هم باعث افزایش میزان اسید اوریک میشوند، اما منابع پروتئینی تاثیر بیشتری دارند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به روشهای کنترل و کاهش اسید اوریک در بدن، اظهار کرد: مصرف الکل باعث افزایش میزان اسید اوریک افراد میشود که برای کنترل آن باید یک رژیم غذایی بر پایه گیاه خواری و مصرف مواد غذایی پروتئینی گیاهی مانند انواع حبوبات و سبزیجات گرفته شود که باعث کنترل و کاهش سطح اسید اوریک در بدن میشود.
جوزدانی افزود: اگر فردی میزان چربیهای دریافتی بدن را بر حسب روغنهای مایع گیاهی زیتون یا کنجد انجام دهد باعث کاهش عوارض اسید اوریک خواهد شد.
بیشتر بخوانید: آیا می دانید آلبالو در کاهش اسید اوریک موثر است
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: سن خاصی برای ابتلا به اسید اوریک وجود ندارد و بیشتر در سنین بالای ۴۰ سال این موضوع مشاهده میشود، اما افرادی که از رژیمهای غذایی نامناسب مانند: سوسیس، کالباس، فست فود، کله پاچه و غذاهای پرچرب استفاده کنند یا چاق باشند بیشتر در معرض ابتلا به اسید اوریک قرار میگیرند.
جوزدانی تصریح کرد: افرادی که به اسید اوریک مبتلا هستند باید وزن خود را کاهش دهند؛ چرا که هر چه وزن بیشتر باشد احتمال ابتلا به نقرس بیشتر خواهد بود.
او افزود: کاهش وزن میتواند باعث کاهش استرس بر مفاصل و در نهایت کاهش اسیداوریک شود.
بیشتر بخوانید: 5 تا 8 درصد افراد دارای اسیداوریک بالا به نقرس مبتلا میشوند
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: افرادی که دچار بیماری اسید اوریک هستند باید از مصرف جگر، قلوه، دل و کله پاچه خودداری کنند و از لبنیات بدون چربی استفاده کنند.
جوزدانی ادامه داد: افراد مبتلا به اسید اوریک باید میزان چربیهای اشباع از گوشت قرمز، سفید و لبنیات پرچرب را کاهش دهند.
او افزود: سبزیجات حاوی پورین زیاد میزان اسید اوریک را افزایش نمیدهند. پس اسفناج، نخودفرنگی، گل کلم و قارچ را در رژیم قرار دهید.
انتهای پیام/