سیاوش خرسندی معاونت امور فرهنگی و دانشجویی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اتاقهایهای تندرستی خوابگاهی دانشجویان گفت: شرایط خوابگاهها مهم است و ما باید برای آنها امکاناتی همچون سالن مطالعه، فضاهای ورزشی و کار گروهی در نظر بگیریم.
او با اشاره به اینکه در دانشگاه امیرکبیر طی ۵ سال گذشته عمده خوابگاهها را از رده ۴ ارتقا دادیم، بیان کرد: حدود ۲۵درصد از خوابگاههای ما در رده یک هستند و ۳۷ درصد دیگر ارتقای خوبی پیدا کردهاند؛ امیدواریم حمایتهای صندوق رفاه دانشجویی ادامه پیدا کند تا بتوانیم سایر خوابگاههای رده چهار را هم ارتقا دهیم تا سرانه بیشتری را برای دانشجویان در نظر بگیریم.
خرسندی با بیان اینکه وزارت علوم پیگیر اتاقهای تندرستی بوده و در این رابطه بخشنامهای ارسال شده و سازمان دانشجویان نیز پیگیر امور رفاهی محصلان است، تصریح کرد: در بحث ایجاد اتاق تندرستی در بازسازی خوابگاهها به این موضوع توجه کردیم و در کنار فضاهایی همچون نمازخانه، اتاق مطالعه و ایجاد فضاهایی که امکانات ورزشی داشته باشد، تلاش کردیم در بیرون خوابگاهها فضاها و سالنهایی را در نظر بگیریم که دانشجویان بتوانند در اوقات فراغت عصرانه و شبانه فعالیت ورزشی داشته باشند.
معاونت امور فرهنگی و دانشجویی دانشگاه امیرکبیر افزود: یک سالن مخصوص برای دانشجویان دختر راه اندازی کردیم که هدف از این اقدام استفاده ۲۴ ساعته از امکانات و پرداختن به فعالیتهای ورزشی است.
او ادامه داد: سالن چند منظوره داخل دانشگاه را شبها به دانشجویان خوابگاهی اختصاص دادیم تا بتوانند در آنجا به فعالیتهای ورزشی بپردازند و با وجود محدودیت فضا در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و حجم فشرده دانشجویان خوابگاهی و امکانات موجود، تلاش کردیم در حد امکان بتوانیم امکانات ورزشی را در اختیارشان قرار دهیم. سعی داریم در سال جدید فضای ورزشی بیشتری را در سطح دانشگاه ایجاد کنیم که به همین منظور یک سالن ۳۰۰ متری جدید را راه اندازی و یک مجموعه ورزشی ۱۰۰۰متری را آماده خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید: گسترش جادههای تندرستی در خوابگاههای دانشجویی
خرسندی با تاکید بر اینکه ورزش از جنبههای مختلف سلامت، فرهنگی، روانی، جسمی و اجتماعی چه در خوابگاهها و چه برای دانشجویان از اولویت برخوردار است، گفت: تاکنون تلاش کردیم مجموعهای از امکانات را به ورزش سوق دهیم و در سال جدید المپیاد دانشجویان را خواهیم داشت؛ نزدیک به ۱۲ تیم ما سهمیه المپیک را به دست آوردهاند و پیگیر هستیم تا بعد از رفع موضوع ویروس کرونا، با حمایت از تیمهای المپیکی، شرایط لازم را فراهم میکنیم تا خود را برای المپیاد آماده کنند.
معاونت امور فرهنگی و دانشجویی دانشگاه امیرکبیر درخصوص اختصاص یارانه تغذیه به دانشجویان نیز گفت: قطعا قشری از دانشجویان در حوزه اسکان و تغذیه نیاز به حمایت دارند و میتوان این کار را به گونهای همچون تخصیص بورسهای تحصیلی، فراهم شدن پرداخت یارانه به دانشجویان مختلف انجام داد.
او تاکید کرد: ما باید یک سیستم چند وجهی را فراهم کنیم و با بودجههای موجود، کیفیت غذاهای تهیه شده تنزل خواهد کرد. سالانه نزدیک به ۱ میلیون پرس غذایی در دانشگاه امیر کبیر توزیع میکنیم که برای این منظور حدود ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و بودجه اختصاص داده شده بسیار کمتر از مبلغی است که اشاره شد، اما با وجود این سعی کردیم سیستم چند وجهی را طراحی کنیم تا سطح رضایت را بالا ببریم و در محدوده امکانات موجود عمل کنیم. در این راستا به سلفهای مکمل توجه ویژهای شده و در ترم گذشته نیز در وعده شبانه غذاهای مجانی در لیست غذاهای خود داشتیم.
خرسندی درباره حمایتهای وزارت علوم برای بالا بردن کیفیت تغذیه دانشجویان اظهار کرد: یک بودجه جاری در دانشگاه داریم که بخشی از آن به تغذیه دانشجویان اختصاص مییابد و یک بودجهای نیز سازمان دانشجویان به صورت ابلاغی به دانشگاهها اختصاص میدهد. حمایتهای خیلی خوبی انجام شده و عزیزان در صندوق رفاه دانشجویی نیز تلاشهای خوبی انجام میدهند. سلف مکمل مورد استقبال وزارت علوم واقع شد و برنامه ریزی شده که برای مهر ماه سال ۹۹ بتوانیم تا ۳۰ درصد سازههای غذایی را از طریق سلف مکمل تامین کنیم.
او در پایان با بیان اینکه تامین تغذیه خوب کاری تخصصی است، یادآوری کرد: مدل فعلی اجرای تغذیه دانشگاه مناسب نیست و حرکت باید به سمت واگذاری به بخش خصوصی پیش رود و ما نظارت داشته باشیم و در این زمینه در حال برنامه ریزی هستیم تا در سالهای آینده به نتیجه خوبی برسیم. در هر حال هر تغییری جوانب مثبت و منفی دارد، اما باید ببینیم کدام یک آثار مثبت بیشتری دارد و این را بدانیم که مدل فعلی سیستم تغذیه دانشگاهی امکان پذیر نیست چرا که بودجه بالایی را میطلبد.
انتهای پیام/