به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، هفت سین مهمترین عنصر نوروز است و هر ساله ایرانیان در تکاپوی چیدن سفره هفت سین تمام تلاش خود را به کار میبندند تا ملزوماتش را فراهم آورند.
امسال مردم ایران اسلامی به ویژه دیار کریمان، سردار سلیمانی را به عنوان مهم ترین جزء سفره هفت سین در کنار هفت سین پیشین به این سفره اضافه کردند تا بگویند همواره یاد این فرمانده پرصلابت مقاومت را گرامی میدارند.
هر کاری را فلسفهای است و چیدمان سفره هفت سین نیز فلسفه خاص خود را دارد. هر چیزی که سر سفره چیده میشود، از هر «سین» گرفته تا قرآن و ماهی و آینه حکمتی دارد، در ادامه با فلسفه اجزای سفره هفت سین آشنا میشوید:
قرآن کریم:
قرآن را به نشانه توکل و توسل به خدای متعال بر سفره قرار میدهند و درخواست بهترینها را از خالق خویش دارند.
سردار سلیمانی مهمترین سین سفره ایرانیها
عکس سردار سلیمانی امسال به عنوان مهم ترین جزء سفره و مظهر قدرت و مقاومت بر سر سفرههای ایرانیها به ویژه کرمانیها خودنمایی میکند.
آینه:
آینه نماد روشنایی است و ایرانیان معتقدند باید بالای سفره قرار بگیرد.
ماهی:
نماد زایش، تازگی، شادابی و تکاپو است.
شمع:
مظهر فروغ و روشنایی است.
سنجد
سنجد را به این نیت در سفره هفت سین میگذارند تا هر کسی با خویشتن عهد کند، با آغاز سال جدید هر کاری را سنجیده انجام دهد، چرا که سنجد نماد سنجیده عمل کردن و نشانه گرایش به عقل است. سنجد نماد فرزانگی و زایش میوهای است که وقتی بارور میشود، بویش در فضا پراکنده میشود. پرورش دهنده قوای احساسی آدمی نیز هست به همین دلیل برخی بر این باورند، سنجدی که سر سفره هفت سین گذاشته میشود، نماد عشق انسانها به یکدیگر نیز است.
سیب
سیب، نماد سلامتی و زیبایی است و سیبی که سر سفره میگذارند، نشان از دوری از گزند و آسیب دارد.
سبزه
سبزه نشان از تولد دوباره، حیات دوباره و زایش و سبزی است. سر سفره گذاشتنش به این دلیل است که سال در پیش رو سالی شاداب، سرسبز و خرم باشد. خود رنگ سبز هم ارتعاش افکار ما را موزون نگه میدارد و به ما آرامش میدهد.
سمنو
سمنو نماد قدرت و سمبل خیر و برکت است. از آنجایی که سمنو غذایی مقویست و از گندم تهیه میشود، پس به آن غذای مرد آفرین میگویند و سرشار از ویتامین و مواد مغذی است. آن را به عنوان نمایندهای از صبر، عدالت، مقاومت و قدرت بر سفره میگذارند.
سیر
سیر، گیاهی دارویی است و به عنوان مادهای گندزدا به کار میرود و به دو دلیل سر سفره هفت سین گذاشته میشود، اول نشان از تندرستی و میکروب زدایی دارد و دوم برای رعایت حدود و مرزها سر سفره گذاشته میشود. سیر نماد مناعت طبع شناخته میشود؛ یعنی: انسان همواره باید مناعت طبع پیشه کند. سیر نشانه قناعت و یادآوری سیر چشمی است.
سرکه
سرکه، نماد تسلیم و رضاست. از سرکه در ادبیات و تمثیل ایرانی در توصیف اضطراب، اشک و گریه استفاده میشود و مولانا از گریه و آزار با عنوان سرکه فشانی یاد میکند. سرکه سر سفره نوروزی ما را به پذیرش ناملایمات زندگی دعوت میکند.
سماق
سماق که رنگ طلوع آفتاب است سمبل صبر و بردباری است و مظهر طلوع و آغاز دوباره معنی میشود.
سکه
سکه، سین مدرن سفره هفت سین است و جزو هفت سین به حساب نمیآید، بعدها به سفره اضافه شده است تا نمادی برای افزایش دارایی باشد.
انتهای پیام/ ب
کجایند آن یاران بی ادعا