به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گاز از داخل پیاز به چشم نفوذ میکند و چشمها هم برای شستن و از بین بردن گاز تولید اشک میکند. “خرد کردن پیاز زیر آب مانع از رسیدن عناصر سولفوریک به چشمها و در نتیجه اشک آلود شدن چشمها میشود”
خرد کرد پیاز
چندین روش دیگر برای جلوگیری از اشک آلود شدن چشمها هنگام پیاز خرد کردن معرفی میکنیم.
• ابتدا پیازها را فریز کنید. سرما سرعت تبدیل سولفکسیدها به گازهای اشک آور را کاهش میدهد. قبل از خرد کردن پیاز ابتدا آن را به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید سپس به آرام خرد کنید. شاید خرد کردن پیاز کمی سخت شود، اما ارزشش را دارد.
• پیاز را از ریشه خرد نکنید. ریشه پیاز را سالم نگه دارید تا اشکهای کمتری هنگام خرد کردن آن بریزید.
• یک تکه نان در دهان نگه دارید. شاید این کار کمی احمقانه به نظر برسد، اما تحریک چشمها را کمتر میکند. نان مقداری از گازها را قبل از این که وارد بینی و چشمها شود به خود جذب میکند.
• این روش هم در ظاهر احمقانه، اما موثر است. هنگام خرد کردن پیاز یک عدد کبریت بین دندانهای جلویی قرار دهید تا مانع از اشک آلود شدن چشمها شود.
• خرد کردن پیاز یعنی آسیب رساندن به سلولهای پیاز. پس هر چه چاقو تیزتر باشد سلولهای پیاز کمتر آسیب میبیند و گاز کمتری از دیوارههای سلولی پیاز رها میشود. پس قبل از خرد کردن پیاز مطمئن شوید که چاقو به اندازه کافی تیز باشد.
منبع: تبیان
انتهای پیام/