به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،پلو یونانی همان طور که از اسمش پیداست مربوط به کشور یونان است. هر چند که همه میدانند پلو یکی از غذاهای محبوب ایرانیان است، اما در کشورهای دیگر نیز با توجه به ذائقه شان کم و بیش از غذاهای پلویی استفاده میکنند.
پلو یونانی از آن دسته غذاهایی است که مورد علاقه گیاه خوران است و تقریبا تمامی موادی که در آن به کار میرود از انواع سبزیحات تهیه شده است، اما باز هم میتوان بر اساس سلیقه افراد در مواد اولیه آن نیز از مرغ هم استفاده کرد.
ولی مواد غالب این غذا انواع سبزیجات است. نام دیگر این غذا پلو سبزیجات است. از جمله سبزیجاتی که در این غذا استفاده میشود نخودفرنگی است. نخود فرنگی از سبزیجاتی ست که از زمانهای قدیم برای پخت و پز به کار میرفته است. این گیاه معمولا در فصل بهار به ثمر میرسد و در این فصل زیاد دیده میشود.
نخود فرنگی در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی دیگر حاوی پروتئین بیشتر و کالری و چربی کمتری است. در واقع در هر فنجان نخود فرنگی ۱۳۴ کالری وجود دارد و سرشار از فیبر است. برای همین برای افرادی که میخواهند وزن کم کنند یک مادهی غذایی فوق العاده محسوب میشود. اگر رژیم لاغری گرفته اید در سوپتان نخود فرنگی بریزید.
در این صورت سوپتان حاوی ۹ گرم فیبر و ۹ گرم پروتئین است و جلوی اشتها را گرفته و احساس سیری طولانی مدتی ایجاد میکند. نخود فرنگی سرشار از فیبرهای غیر حلالی است که از یبوست پیشگیری میکنند. نخود فرنگی میزان کلسترول خون را کاهش میدهد. نخود فرنگی منبع خوب پکتین و فیبرهای غذایی دیگری است که میزان کلسترول خون را کاهش میدهد.
اگر از کلسترول بالا رنج میبرید حتماً نخود فرنگی را در برنامهی غذایی خود بگنجانید. یک فنجان نخود فرنگی حاوی نصف ویتامین K مورد نیاز روزانهی ما است.
مواد لازم
برنج: ۷۵۰ گرم
فلفل دلمهای سبز خرد شده: ۱/۲ پیمانه
فلفل دلمهای قرمز خرد شده: ۱/۲ پیمانه
نخود فرنگی: ۲ لیوان
ذرت پخته شده: ۲ لیوان
قارچ خرد شده: ۲ لیوان
مرغ پخته خرد شده: ۲ لیوان
آب مرغ: ۲ لیوان
روغن: ۱۵۰ گرم
پیاز خلال شده:۱ لیوان
زعفران سائیده:۱ قاشق مرباخوری
مراحل پخت
مرحله ۱
ابتدا قارچهای خرد شده را همراه با تکههای مرغ در کمی روغن تفت دهید تا کمی قهوهای رنگ شوند.
مرحله ۲
سپس ذرت، نخود فرنگی و فلفل دلمهای قرمز و سبز را هم با آن مخلوط کنید.
مرحله ۳
برنج را با آب خوب بشویید و اجازه دهید داخل آب باقی بماند.
مرحله ۴
کمی روغن کف قابلمهای بریزید و پیاز خلال شده را در آن تفت بدهید.
مرحله ۵
وقتی پیاز به رنگ طلایی روشن درآمد، برنج را به آن اضافه کنید و چند دقیقهای به تفت دادن ادامه دهید.
مرحله ۶
حال، آب مرغ را همراه با زعفران و ۴ لیوان آب به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج روی شعله ملایم پخته شود.
مرحله ۷
سپس، برنج را آبکش کنید.
مرحله ۸
کف قابلمه را چرب کنید.
مرحله ۹
حال برنج و مخلوط مرغ و سبزیجات را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
مرحله ۱۰
اجازه بدهید پلو یونانی حدود ۱ ساعت روی شعله ملایم دم بکشد.
مرحله ۱۱
وقتی شعله را خاموش کردید، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا قابلمه خنک شود و بعد پلو یونانی را به آرامی در ظرف سرو برگردانید.
منبع: غذالند
انتهای پیام/