به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها که ویروس کرونا دلیلی برای نگرانیهای مردم شده، باید به این نکته توجه داشت که در در مراودات معمولی و روزانه چه چیزهایی میتواند سبب بیماری شود، یکی از اماکن ناقل کرونا، عابر بانکها هستند
دستگاههای خودپرداز یا عابر بانکها، دستگاههای پول شمار، دستگاههای نوبت دهی خودکار و رد و بدل شدن اسکناس و اسناد مالی میتواند عامل انتقال ویروس کرونا باشد. در صورت لمس هرکدام از موارد بالا نکات بهداشتی را به صورت جدی رعایت کنید.
کارتهای بانکی هم یکی دیگر از مواردی است که میتواند ویروس را منتقل کند بنابراین تا آنجایی که امکان دارد خودتان کارت بشید و هنگام کار با آنها از دستکشهای یک بار مصرف یا در نهایت دستمال کاغذی استفاده کنید تا مانع شیوع کرونا شوید.
برای پیشگیری از ویروس کرونا در زمان مراجعه به بانکها، استفاده از کارتهای بانکی و عابربانکها باید به رعایت نکات بهداشتی زیر اهمیت دهید:
۱- پیش از مراجعه به بانکها و یا استفاده از دستگاههای خودپرداز از تمیز بودن دستهای خود مطمئن شوید.
۲- در صورت وجود صف فاصله یک متری را با دیگران رعایت کنید.
۳- سعی کنید هنگام کار با این دستگاهها از دستکشهای یک بار مصرف یا در نهایت دستمال کاغذی استفاده کنید.
۴- در طول انجام عملیات بانکی هرگز دست خود را به بینی، چشمها و دهان نزنید.
۵- پس از اتمام عملیات بانکی چنانچه از دستمال کاغذی یا دستکش یکبار مصرف استفاده کردهاید، آن را در محیط رها نکنید و در سطل زباله در دار بیندازید.
۶- هنگامی که از بانک خارج شدید و یا عملیات انتقال وجه شما به پایان رسید دستان خود را با آب و صابون بشویید و یا از محلولهای ضدعفونی کنند استفاده کنید.
۷- از پول نقد استفاده نکنید و عملیات پرداخت و انتقال وجه را به صورت اینترنتی انجام دهید.
نکاتی که باید در هنگام استفاده از عابربانک برای پیشگیری از کرونا رعایت کنید:
۱. حتیالامکان سعی کنید جابجاییهای پولی و یا خرید را با اپلیکیشلن نصب شده بر روی گوشی خودتان انجام دهید تا نیاز به استفاده از سیستمهای عابر بانک را به حداقل برسانید.
۲. در صورت نیاز، اگر با قصد برداشتن پول از عابربانک از منزل خارج شدید حتما با خودتان حداقل یک عدد دستکش یکبارمصرف به همراه ببرید.
۳. هنگام رسیدن به دستگاه عابربانک با هوشیاری کامل عمل کنید و به هیچ چیز دست نزنید. ابتدا در یکی از دستان دستکش یکبارمصرف را بپوشید و با دست دیگر کارت عابربانک را آماده سازید.
۴. کارت را با دقت و بدون تماس دست با دستگاه وارد محل کارت خوان دستگاه کنید؛ و با دست دستکشدار اقدام به استفاده از پانل دکمههای دستگاه جهت ورود رمز و مبلغ مدنظر کنید.
۵. پس از خارج شدن کارت از دستگاه با دست بدون دستکش کارت را در جیب بگذارید و با دست دستکشدار پول را داخل کیف بگذارید. از تماس مستقیم با اسکناس خودداری کنید.
۶. در نهایت دستکش را طوری از دستتان خارج کنید که هیچ جای بدنتان با قسمت رویی دستکش که در تماس با دستگاه قرار گرفته است تماس پیدا نکند.
۷. بلافاصله دستکش را در اولین سطل زباله نزدیک خودتان (ترجیحا سربسته) بیندازید.
۸. از هر دستکش یکبارمصرف فقط یکبار استفاده کنید.
۹. در صورتی که ضروری پیش آمد که از دستگاه عابر بانک استفاده کنید و دستکش همراهتان نبود حتما دقت کنید و یک دستمال کاغذی به دور انگشتان بپیچید طوریکه انگشتان شما با پانل دکمههای دستگاه تماس پیدانکند و سپس دستمال کاغذی را بلافاصله در اولین سطل زباله نزدیک خودتان (ترجیحا سربسته) بیندازید.
۱۰. در طول استفاده از دستگاه و بعد از آن به هیچوجه صورت خودتان را لمس نکنید.
این توصیهها توسط انجمن علمی اموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران انجام شده است.
انتهای پیام/