رضا فریدی روانشناس بالینی و درمانگر اعتیاد در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره پرمصرف ترین ماده مخدر و آسیب های جسمی و روحی آن، اظهار کرد: در حال حاضر هرویین تدخینی (مصرف به صورت دود کردن)، حشیش و گل شایعترین ماده مصرفی بوده و در ردیف بعدی پر مصرفترینها ماده محرک شیشه قرار دارد.
این درمانگر اعتیاد بیان کرد: البته این الگوی شیوع مصرف با توجه به معرفی مواد مخدر جدید و تفاوتهای نسلی هر چند سال یکبار متفاوتتر میشود، مثلا در دهه ۷۰ و ۸۰ مصرف تریاک شیوع بالایی داشته، اما با توجه به پدید آمدن مواد صنعتی جدید و کاهش سن اعتیاد این الگو تقاوت عمدهای نسبت به سالهای قبل داشته است.
وی ادامه داد: با توجه به شیوع بالای آسیبهای اجتماعی نظیر پایین بودن سطح تحصیلات، بیکاری و متاثر شدن کانون خانواده در افراد متاهل، ضروروت مداخله هدفمند و برنامهریزی جهت پیشگیری و کاهش عوارض این معظل ضرورت پیدا میکند.
فریدی درباره حشیش و گل، تصریح کرد: تقریبا حدود یک سوم از نوجوانان مصرف کننده شاهدانهای (حشیش و گل) مبتلا به اختلالات اضطراب، افسردگی، استرس و فقدان انگیزه و همچنین دارای مشکلات مربوط به اختلال کم توجهی بیش فعالی و یا اختلالات رفتاری میشوند، که در کل هیچ یک قابل درمان نیستند.
این درمانگر اعتیاد خاطرنشان کرد: گل اضطرابآور است و حملات اضطرابی را بهدنبال دارد، بنابراین اضطراب یکی از اصلیترین وابستهها و همراههای گل است، علاوه بر این توهم را هم به همراه دارد، در همین میان گل میتواند مهارگسستگی ایجاد کند و فردی که خجالتی باشد میتواند بهراحتی معاشرت کند حتی ممکن است در روابط جنسی اثرگذاری بالایی داشته باشد، چون فرد نمیتواند بسیاری از فعالیتهای خود را مهار کند. برای پیشگیری از مصرف گل هم حقیقت این است که ما در حوزه پیشگیری کار جدیای نکردهایم.
انتهای پیام/