به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، عبدالرضا نوروزی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به دلیل ترس موجود در سطح جامعه از
ویروس کرونا، عموم مردم تمایل به مصرف مکملها پیدا کرده اند این در حالی است که میتوانند ویتامینهای مورد نیاز خود را از سبد غذایی روزانه خود دریافت کنند.
او ادامه داد: در حال حاضر به دلیل نوپدید بودن این بیماری، اقدامات پژوهشی در زمینه مصرف مکمل ها و تاثیر آن در روند درمان بیماری وجود ندارد.
دانشیار گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه با یک روش تغذیهای سالم و مصرف کافی میوه و سبزی میتوان نیاز بدن را به ویتامینها برآورده کرد، گفت: با ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات میتوان به راحتی از آنها استفاده کرد و این مطلب که کرونا از طریق میوه و سبزیجات و یا آجیل به بدن منتقل میشود موضوع نادرستی است مگر اینکه این مواد غذایی در دسترس فرد آلوده باشند و بدون ضدعفونی کردن نیز مصرف شوند.
نوروزی با اشاره به اینکه برای حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن مصرف میوه وسبزیجات و پروتئینها میتواند موثر باشد، افزود: مصرف روزانه دو تخم مرغ معادل ۲۰ گرم پروتئین و یا مصرف روزانه حبوبات میتواند پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کند.
او با بیان اینکه مصرف گوشت سفید نیز به منظور برآوردن نیاز بدن میتواند مفید باشد، تصریح کرد: برای تامین ویتامین a بدن میتواند یک لیوان آب هویج را به صورت یک روز درمیان مصرف کرد و با مصرف روزی سه پرتغال و یا سه لیمو شیرین ۲۰۰ میلی گرم ویتامین c بدن تامین خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در بازار شایعاتی مبنی بر نقش مصرف مکمل ها برای جلوگیری از ابتلا به کرونا مطرح شده است، گفت: این در حالی است که هیچ مقاله علمی این موضوع را تایید نمیکند فقط تغذیه مناسب میتواند بدن را برای مبتلا نشدن و یا مقابله با ویروس کرونا در هنگام ابتلا مقاوم کند.
نوروزی با بیان اینکه ۳۵۰ میلی گرم میوه و ۴۰۰ گرم سبزیجات و ۲۰ گرم پروتئین میتواند نیاز بدن را به ویتامینها و پروتئینها برآورده کند، افزود: تنها به دلیل کمبود ویتامین d در بین مردم کشورمان توصیه میشود ویتامین d را با دوز ۵ هزار هر دو هفته یکبار مصرف کنند تا کمبود ویتامین دی جبران شود زیرااین ویتامین نقش مهمی در حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن دارد.
انتهای پیام//ف.س