حبیب اسداله نژاد نایب رئیس انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: هم اکنون متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ها ۱۲ هزار تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است، در حالیکه قیمت مرغ گرم طبق نرخ مرغ زنده باید ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان باشد.
وی افزود: با وجود آنکه مرغ های فعلی با جوجه بالای ۴ هزار تومان در واحدها جوجه ریزی شده، از این رو قیمت تمام شده تولید ۹ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است و فروش با نرخ های فعلی همخوانی ندارد.
اسداله نژاد ادامه داد: با توجه به گسترش بیماری کرونا و افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی تولید در ماه های پایانی سال، امکان جذب مرغ در بازار وجود ندارد، به همین خاطر پشتیبانی امور دام برای خرید مرغ مازاد و ذخیره سازی و منجمد هر چه سریع تر باید اقدام کند.
به گفته این مقام مسئول، پشتیبانی امور دام هر چه سریع تر باید با کشتارگاه ها قرارداد مبنی بر خرید مرغ زنده منعقد کند تا در صورت نیاز به بازار داخل عرضه یا صادر کند، در غیر این صورت ظرف هفته آتی دچار فاجعه خواهیم شد.
وی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: با توجه به مازاد ۱۵ تا ۲۰ درصدی تولید مرغ، شیوع بیماری کرونا و کاهش قدرت خرید خانوار ناشی از تعطیلی کسب و کار پیش بینی می شود که روند فعلی قیمت مرغ در بازار ادامه یابد.
اسداله نژاد قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار تومان و مرغ گرم ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلامکرد و افزود: فروش با نرخ های فعلی بیانگر زیان یک هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار تومانی مرغداران است که استمرار این روند چالش جدی برای صنعت طیور به شمار می رود.
وی با تاکید بر توقف توزیع مرغ منجمد بیان کرد: شرکت پشتیبانی امور دام برای حمایت از تولید باید توزیع مرغ منجمد را قطع کند و خرید مرغ در قبال تهاتر نهاده را انجام بدهد چرا که در خرید نقدی پرداخت وجه مرغ بیش از ۲ ماه طول می کشد.
بیشتر بخوانید: تخم مرغ ارزان شد
اسداله نژاد با اشاره به اینکه دولت باید سیاست افزایش حجم تولید را به صورت دستوری اجرا کند، بیان کرد: دپوی مرغ مشکلی است که دولت باید سیاست افزایش حجم تولید را بصورت دستوری اجرا کند و به عبارتی دولت باید اشتباه خود را جبران کند چرا که صنعت بعد از چند ماه ضرر تاوان زیان کمر شکن را ندارد.
این مقام مسئول ادامه داد: با وجود دپوی مرغ در ایام پایانی سال با درگیری مرغداران برای فروش و کمبود برای نگه داری بیشتر مرغ ها در واحدهای مرغداری رو به رو هستیم.
اسداله نژاد افزایش حجم تولید، انباشت مرغ در واحدهای مرغداری و فروکش کردن تقاضا را عامل اصلی زیان مرغداران دانست و گفت: اگرچه پشتیبانی امور دام اقدام به جمع آوری مرغ مازاد تولیدکنندگان از سطح بازار کرده، اما تابه امروز این امر تاثیری در بازار و کاهش زیان مرغداران نداشته است.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی واحدهای مرغداری با اشاره به اینکه وضعیت صنعت طیور نگران کننده است، بیان کرد: علی رغم سرمایه گذاری زنجیره های تولید و پرداخت اعتبارات با بهره کم به این زنجیره ها، اما به سبب پایین بودن قیمت جوجه و مرغ زنجیره ها زیان سنگینی را متحمل هستند.
وی ادامه داد: اگرچه مسئولان علت اصلی افت تقاضا را شیوع ویروس کرونا مطرح می کنند، اما عدم پیش بینی آینده، تولید مازاد و جوجه ریزی بالای ۱۴۰ میلیون قطعه آتش به جان صنعت انداخته است چرا که نگاه دولت بازار مصرفدو جلوگیری از عرضه مرغ بالاتر از نرخ مصوب است.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه قیمت نهاده های دامی نسبت به هفته گذشته تغییر خاصی نداشته است، اظهار کرد: در حال حاضر مشکلی در تامین نهاده های دامی وجود ندارد و تنها به سبب نبود تقاضا، ماندن مرغ ها در سالن های مرغداری موجب شده مرغ ها دان بیشتری بخورند و وزن کمتری دهند که این موضوع آسیب جدی به امنیت ملی وارد کند.
اسداله نژاد قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را ۲ هزار و ۲۰۰ تا ۲ هزار و ۳۰۰ تومان اعلامکرد و گفت: نرخ فعلی قیمت جوجه یکروزه پایین تر از نرخ مصوب ستاد تنظیمبازار است، به همین خاطر سیاست دستوری قابل اجرا برای صنعت طیور نیست چرا که در صورت پایین بودن قیمت کمتر از نرخ مصوب، دستگاه های مسئول کاری ندارند و در صورت افزایش قیمت، تمامی دستگاه ها ورود می کنند.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در پایان تصریح کرد: اگر دولت به دنبال اجرای قیمت دستوری است، از این رو باید کف و سقف مشخصی در نظر بگیرد به طوریکه در صورت پایین آمدن قیمت از حداقل اقدام به خرید کند و تخطی از سقف قیمت با توزیع مرغ های ذخیره شده و واردات بازار را تنظیم کند.
انتهای پیام/