ﻟﯿﻠﯽ ﺧﻮاﺟﻮی ﮐﺎرﺷﻨﺎس ﺗﻐﺬﯾﻪ در کاشمر در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، ﮔﻔﺖ: ﺑﺮای ﺑﻬﺒﻮد ﻋﻤﻠﮑﺮد
ﺳﯿﺴﺘﻢ اﯾﻤﻨﯽ رﻋﺎﯾﺖ ﯾﮏ رژﯾﻢ ﻏﺬاﯾﯽ ﻣﺘﻌﺎدل و ﻣﺘﻨﻮع ﺗﻮﺻﯿﻪ میﮔﺮدد، ﺗﻌﺎدل ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎی ﻣﺼﺮف ﻣﻘﺎدﯾﺮ ﮐﺎﻓﯽ از ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ ﻣﻮرد ﻧﯿﺎزﺑﺪن اﺳﺖ و ﺗﻨﻮع ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎی ﻣﺼﺮف ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ ﻣﺨﺘﻠﻒ از ۶ ﮔﺮوه اﺻﻠﯽ ﻏﺬاﯾﯽ (ﻧﺎن و ﻏﻼت، ﻣﯿﻮه، ﺳﺒﺰﯾﺠﺎت، ﮔﻮﺷﺖ و ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ، ﺣﺒﻮﺑﺎت و مغزی جات و ﻟﺒﻨﯿﺎت) میباشد.
او ادامه داد: ﺑﺮای ارﺗﻘﺎ ﺳﯿﺴﺘﻢ اﯾﻤﻨﯽ ﺑﺪن روزاﻧﻪ از ﻣﻨﺎﺑﻊ وﯾﺘﺎﻣﯿﻦ (ث) ﭘﺮﺗﻘﺎل، ﻟﯿﻤﻮ ﺗﺮش، ﻓﻠﻔﻞ دﻟﻤﻪ ای، ﮔﻮﺟﻪ ﻓﺮﻧﮕﯽ، ﮐﯿﻮی، کلم و دﯾﮕﺮ ﻣﯿﻮه ﺟﺎت و ﺳﺒﺰﯾﺠﺎت ﻣﺼﺮف ﺷﻮد.
این متخصص تغذیه گفت: ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﺬاﯾﯽ وﯾﺘﺎﻣﯿﻦ آ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﮔﯿﺎﻫﯽ هویج، ﺧﺮﻣﺎ، ﮐﺪوﺣﻠﻮاﯾﯽ و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺣﯿﻮاﻧﯽ زرده ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ و ﻟﺒﻨﯿﺎت در. ﺗﻘﻮﯾﺖ ﺳﯿﺴﺘﻢ اﯾﻤﻨﯽ ﻧﻘﺶ دارﻧﺪ.
ﺧﻮاﺟﻮی اﻓﺰود: از ﺟﻤﻠﻪ وﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎی ﻣﻬﻢ در ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺳﯿﺴﺘﻢ اﯾﻤﻨﯽ ﺑﺪن وﯾﺘﺎﻣﯿﻦ د ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﻣﻬﻢ ﺗﺮﯾﻦ ﻣﻨﺒﻊ آن ﻧﻮر آﻓﺘﺎب اﺳﺖ. ﻫﻔﺘﻪ ۲ یا ۳ ﻣﺮﺗﺒﻪ ﺑﻪ ﻣﺪت ۱۰ تا ۱۵ دﻗﯿﻘﻪ آﻓﺘﺎب بگیرید، ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻏﺬاﯾﯽ وﯾﺘﺎﻣﯿﻦ د ﻣﺎﻫﯽ، زرده ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ و ﮐﺮه اﺳﺖ.
او تصریح ﮐﺮد:ﺟﻬﺖ ﺗﻘﻮﯾﺖ اﯾﻤﻨﯽ ﺑﺪن از ﻣﻨﺎﺑﻊ روی و آﻫﻦ ﮔﻮﺷﺖ ﻗﺮﻣﺰ و ﺳﻔﯿﺪ، ﻋﺪس و ﻟﻮﺑﯿﺎ، ﭘﺴﺘﻪ و ﮔﺮدو و ﺑﺎدام و ﻣﯿﻮه ﺟﺎت ﺗﺎزه و ﺧﺸﮏ ﺷﺪه روزاﻧﻪ ﻣﺼﺮف ﺷﻮد.
این متخصص تغذیه گفت: ﻣﺼﺮف ﻣﺘﻌﺎدل زﻧﺤﺒﯿﻞ، ﺳﯿﺎه داﻧﻪ، دارﭼﯿﻦ، ﭼﺎی ﺳﺒﺰ و آوﯾﺸﻦ ﻧﯿﺰ ﺑﺮای ﭘﯿﺸﮕﯿﺮی از ﺑﯿﻤﺎری ﻫﺎی ﺗﻨﻔﺴﯽ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻣﯽ ﮔﺮدد.
خواجوی افزود: اﻣﺎ ﻣﺼﺮف زﯾﺎد مکملهای غذایی نه ﺗﻨﻬﺎ ﻣﻔﯿﺪ ﻧﯿﺴﺖ ﺑﻠﮑﻪ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺪ در ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺳﯿﺴﺘﻢ اﯾﻤﻨﯽ اﺧﺘﻼل اﯾﺠﺎد ﮐﻨﺪ، ﻋﻼوه ﺑﺮ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﻣﻨﺎﺳﺐ، ۱۵۰ دﻗﯿﻘﻪ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﺑﺪﻧﯽ در هفته، ﺧﻮاب ﮐﺎﻓﯽ و ﻧﺪاﺷﺘﻦ اﺳﺘﺮس ﺑﺮای ﻋﻤﻠﮑﺮد ﻧﺮﻣﺎل سیستم اﯾﻤﻨﯽ ﻻزم اﺳﺖ.
انتهای پیام// م. د