به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رب زردآلو در واقع نوعی سس خوشمزه است که در کنار غذا قرار میگیرد، در صورتی که از نمک در تهیه این رب صرف نظر شود، میتوان آن را به عنوان میان وعدهای مغذی برای کودکان مورد استفاده قرار داد. شاید شما هم طعم دلپذیر رب زردآلو را چشیده باشید. این رب در واقع خمیر غلیظی است که در آشپزی به کار میرود یا به عنوان تنقلات مورد استفاده قرار میگیرد. در این مطلب قصد داریم به آموزش تهیه رب زردآلو بپردازیم.
زردآلو درختی کوچک از خانواده گلسرخیان بوده که دارای میوهای بسیار شیرین و خوشمزه با خواص زیاد است. میوه زردآلو سرشار از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل میشود و مصرف آن برای سلامتی پوست، مو و چشم بسیار مفید خواهد بود. میوه زردآلو را به صورت ورقهای خشک میکنند یا از آن در صنعت کمپوت سازی استفاده میشود. مربای زردآلو، ژله، آبمیوه و سس زردآلو از دیگر فراوردههای این میوه هستند که در آشپزی و شیرینی پزی کاربردهای زیادی دارند.
مواد لازم
زردآلوی رسیده 3 کیلوگرم
نمک 3 قاشق مرباخوری
دستور تهیه:
زردآلوها را تمیز شسته و هستهی آنها را جدا کنید. سپس با کمی آب بر روی حرارت ملایم قرار دهید. میزان آب باید به اندازهی ۱/۵ حجم زردآلوها باشد، یعنی اگر قابلمه پر از زردآلو بود ۱/۵ حجم قابلمه را با آب پر کنید.
صبر کنید تا زردآلوها کمی پخته و نرم شوند و پوست آنها به راحتی جدا شود.
حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید زردآلوها کمی خنک شوند.
یک صافی روی درب کاسهای قرار دهید و زردآلوی پخته را در آن بریزید.
با پشت قاشق زردآلوها را له کنید تا مانند سس رقیقی از صافی خارج شده و پوست آن گرفته شود.
نمک را به زردآلو اضافه کرده، دوباره آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید که ته نگیرد.
اجازه دهید زردآلو بجوشد و به غلظت مناسب برسد، سپس حرارت را خاموش کنید.
پس از اینکه رب زردآلو خنک شد، آن را در ظرف شیشهای دردار ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
نکته: برای جلوگیری از کپک زدن رب زردآلو، پس از ریختن رب در ظرف مورد نظر روی آن مقداری روغن مایع مانند روغن کنجد بریزید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند.
آشنایی با خواص زردآلو
زردآلو یکی از میوههای پرخاصیتی است که مصرف آن به درمان سوء هاضمه و یبوست کمک میکند.
پوره این میوه میتواند برای کودکان یک میان وعده مغذی در برنامه غذایی آنها باشد.
میوه زردآلو برای درمان گوش درد، بیماریهای پوستی، سرطان و کم خونی نیز موثر است.
روغن هسته زردآلو را برای درمان زخمها مورد استفاده قرار میدهند و بسیاری از متخصصان عقیده دارند که این روغن برای مراقبتهای پوستی مفید است و به همین دلیل در تهیه محصولات آرایشی و بهداشتی به کار میرود.
استفاده از میوه زردآلو میتواند سطح کلسترول خون را کاهش داده و در تامین سلامت قلب موثر باشد.
میزان بالای ویتامین A در این میوه باعث شده به عنوان تقویت کننده قوه بینایی شناخته شود.
زردآلو حاوی مقادیر بالایی فیبر است و به کاهش وزن کمک میکند.
این میوه باعث درمان بیماریهای تنفسی میشود.
زردآلو همچنین استخوانها را تقویت کرده و الکترولیتهای بدن را متعادل میکند.
طرز تهیه رب زردآلو
نام علمی زردآلو از زبان ارمنی گرفته شده و به همین دلیل بسیاری عقیده دارند که منشا پیدایش زردآلو این کشور بوده است. البته زردآلو در کشورهای دیگری مانند یونان و رم باستان نیز یافت میشد و شواهد نشان میدهد که این میوه حدود ۳۰۰۰ سال پیش در کشور هند کاشته شده است. در هر صورت منشا پیدایش زردآلو اهمیت زیادی ندارد، آنچه مهم است تاثیر این میوه بر سلامت جسمی است و باید به آن توجه شود.
میوه زردآلو بسیار شبیه هلو و آلو بوده و پوست خارجی آن نرم و خوشمزه است. در وسط این میوه هستهی سفت و محکمی قرار دارد که گاهی مغز آن را مورد استفاده قرار میدهند، ولی دانستن این نکته مهم است که مغز زردآلو حاوی ماده سمی سیانور بوده و زیاده روی در مصرف آن برای سلامتی خطرناک خواهد بود. میوه زردآلو به رنگ زرد و نارنجی بوده و در برخی گونهها یک طرف آن رنگ قرمزی دارد.
آیا شما روش یا ترفند دیگری را برای تهیه رب زردآلو میشناسید؟ نظرات وتجربیات خود را در قسمت "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره درمیان بگذارید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/