یک ناشر گفت: متأسفانه صنعت نشر در سال ۹۸ تنش‌های اقتصادی زیادی را تجربه کرده است.

جلال صابری نژاد مدیر مسئول انتشارات آریترین، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص وضعیت اقتصادی نشر کشور در سال ۹۸ گفت: متأسفانه صنعت نشر در سال ۹۸ تنش‌های اقتصادی زیادی را تجربه کرد و دچار رکود اقتصادی‌ شد که در دو دهه اخیر بی سابقه بود. اقتصاد نشر از فضای ملتهب اجتماعی و اقتصادی کشور متأثر بوده است. متأسفانه میزان کم خرید کتاب و تجهیز کتابخانه‌ها در سال ۹۸ منجر به رکود نشر در استان‌های مختلف شد.

او افزود: رکود صنعت نشر در استان‌های مختلف با یکدیگر تفاوت دارد؛ اقتصاد نشر از ابتدای سال تا اردیبهشت ماه ۹۸ ، تنش‌های اقتصادی را با افزایش قیمت کاغذ در این مدت تجربه کرد. این تنش‌ها تا اوایل مهر ماه ادامه داشت؛ متأسفانه سیاست‌هایی که دولت در زمینه کنترل قیمت کاغذ اتخاذ کرد، مقطعی بود و سیاست‌ بلند مدتی برای آن نداشت. باید کتاب را به گفتمان جاری در جامعه تبدیل کرد تا وضعیت صنعت نشر بهبود یابد.

مدیر مسئول انتشارات آریترین با اشاره به اینکه گفتمان جامعه بر اثر ثبات اندیشه به وجود می‌آید و جامعه باید پذیرش مطالعه را داشته باشد، بیان کرد: اکنون پذیرش مطالعه در جامعه وجود ندارد. در مقطعی کتاب از سبد خانوار‌های ایرانی خارج شد و اکنون هم این مسئله در طیف متوسط و فرودست جامعه وجود دارد. میزان مطالعه مردم از آبان به بعد تحت تأثیر وضعیت اقتصادی و حوادث اجتماعی قرار گرفت و ظرف سه هفته گذشته اقتصاد نشر به شدت تحت تاثیر شیوع بیماری کرونا بود.

صابری نژاد ادامه داد: در شرایط سخت کنونی که نشر با آن مواجه است، باید مسئولان تسهیلات مالی در اختیار ناشران قرار دهند و برنامه ریزی جامعی برای صنعت نشر کشور شود. آنها باید بسته‌های کتاب را از ناشران تهیه کنند و در اختیار طبقات فرودست جامعه در شرایط کنونی کشور قرار دهند تا کتاب به گفتمان جاری جامعه تبدیل شود؛ متاسفانه سیاست‌های دولت در زمینه صنعت نشر تاکنون موثر نبوده است.

او تصریح کرد: قطع به یقین حل نشدن مشکلات صنعت نشر و انتقال آن به ماه‌های آینده، تاثیرات خود را روی ماه‌های آغازین سال ۹۹ می گذارد. به نظر وضعیت نشر ما در ماه‌های فروردین و اردیبهشت سال آینده خوب نخواهد بود و از اردیبهشت ماه به بعد یک روند رو به رشدی را تجربه می‌کند.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مهندس سمانه
۱۷:۲۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
من دانشجو واقعا پول ندارم برای هر کتاب حداقل حداقل صد تومن پول بدم.....
واقعا کتاب گرون شده و ترجیح میدم از دوستام امانت بگیرم
خواهش میکنم یه فکری برای کاهش قیمت ها کنید در اینصورت که هم خریدار و هم ناشر راضی میشن......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۱ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
سلام ناشران باید نحوه خدمات دهیشان را تغییر دهند مثلا کتب قدیمی را تهیه کنند مخصصا کتب خودشان را و تبدیل به خمیر. کنند یکم نوآوری کنید تا قیمتها کم بشه و لذت خرید کتاب افزایس بیابد اقلام دیگه فروشگاه زنجیره ایی با تخفیف دارد اما کتاب خیر!؟
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۶:۴۲ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
من کارمند نشر بودم تو بخش مالی 65 درصد سود ناخالص دارن برای هر جلد کتاب با گرانی الان کتاب که از این 65 درصد 20 تا 30 درصد تخفیف فروش میدن الباقی سوده خالص شونه چی میخوان کدوم کسب و کاری انقدر سود داره از مالیات معاف هستن کاغذ با دلار دولتی میخرن چی میخوان از دولت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۳ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
برین نیازمندان واقعی را پیدا کنید، ناشران و هنرمندان وضعشون خوبه نگران نباشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۲ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
وضعیت ناشران به ما چه ، وقتی یک کتاب کوچیک ۱۰۰ هزار تومنه خب مردم حق دارن نخرن
گرون فروشا!!!!
آخرین اخبار